Τρία (3) κρούσματα κορονοϊού στον δήμο Βόλβης

Πρόκειται για έναν δημοτικό υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας, έναν υπάλληλο σε παιδικό σταθμό και έναν μαθητή λυκείου

Θετικά βγήκαν τρία τεστ κορονοϊού στον δήμο Βόλβης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με αυτήν θετικοί στον κορονοϊό είναι: ένας δημοτικός υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας στον Σταυρό, ένας υπάλληλος στον Παιδικό Σταθμό στην Ασπροβάλτα και ένας μαθητής του Λυκείου Ρεντίνας (Σταυρός).

Οι ασθενείς τέθηκαν σε καραντίνα, ο δήμος προέβη στις απαραίτητες ενημερώσεις και απολυμάνσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. «Όλα τα θετικά κρούσματα τέθηκαν σε καραντίνα. Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη των εν λόγω κρουσμάτων προβήκαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια υπαλλήλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και των συνδημοτών μας. Ήδη ολοκληρώθηκε η απολύμανση όλων των κτηρίων, ενώ όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά στους πρώτους ελέγχους που έγιναν στους υπαλλήλους της δημοτικής υπηρεσίας, του Παιδικού Σταθμού και στους καθηγητές του Λυκείου», γράφει χαρακτηριστικά ο δήμος Βόλβης.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να τελεί σε εξέλιξη και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ο δήμος Βόλβης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ κάνει ειδική μνεία στη συμπεριφορά που χρειάζεται να επιδείξουν οι νέοι. «Τώρα, που η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης είναι σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, και με υπευθυνότητα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Σας καλούμε όλους να επιδείξετε ψυχραιμία και να τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράτε παντού τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις και να αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους. Ιδιαίτερα, καλούμε τις νέες και τους νέους μας, να επιδείξουν αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση γιατί έτσι θα προστατεύσουν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Μόνο ενωμένοι και σκεπτόμενοι με λογική και σύνεση θα νικήσουμε την επιδημιολογική κρίση», σημειώνει ο δήμος Βόλβης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Βόλβης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΩΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ
Από την αρχή της πανδημίας, πορευτήκαμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης για την προστασία των κατοίκων του Δήμου μας.
Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν σε ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο από τον κορωνοϊό (covid-19): δημοτικός υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας στον Σταυρό, υπάλληλος στον Παιδικό Σταθμό στην Ασπροβάλτα και μαθητής του Λυκείου Ρεντίνας (Σταυρός). ‘Όλα τα θετικά κρούσματα τέθηκαν σε καραντίνα.
Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη των εν λόγω κρουσμάτων προβήκαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια υπαλλήλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και των συνδημοτών μας.
Ήδη ολοκληρώθηκε η απολύμανση όλων των κτηρίων, ενώ όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά στους πρώτους ελέγχους που έγιναν στους υπαλλήλους της δημοτικής υπηρεσίας, του Παιδικού Σταθμού και στους καθηγητές του Λυκείου. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τον έλεγχο μαθητών και υπαλλήλων, ανάλογα με την ιχνηλάτηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ είναι αρμόδιος για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των στενών επαφών («στενή επαφή» ορίζεται από τον ΕΟΔΥ, η τουλάχιστον 15λεπτη παραμονή στον ίδιο χώρο, χωρίς μάσκες και αποστάσεις).
Σας ενημερώνουμε ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες δέχονται το κοινό μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ ο Παιδικός Σταθμός στην Ασπροβάλτα θα μείνει κλειστός για 14 ημέρες. Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων ανήκει στο υπουργείο Παιδείας.
Έχει γίνει αντιληπτό πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας χαρακτηρίζεται από την ταχύτατη εξάπλωση του ιού και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Τώρα, που η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης είναι σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, και με υπευθυνότητα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.
Σας καλούμε όλους να επιδείξετε ψυχραιμία και να τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράτε παντού τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις και να αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους.
Ιδιαίτερα, καλούμε τις νέες και τους νέους μας, να επιδείξουν αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση γιατί έτσι θα προστατεύσουν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
Μόνο ενωμένοι και σκεπτόμενοι με λογική και σύνεση θα νικήσουμε την επιδημιολογική κρίση.
Φωτο αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.