Ξεκινάνε τα πλευρικά διόδια σε Προφήτη και Βαγιοχώρι. Πόσο θα κοστίζουν

Επιβολή τελών διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και Μέστης

Καθορίζεται με Υπουργική απόφαση το ύψος των ειδικών τελών κυκλοφορίας (τέλη διοδίων) που θα εισπράττονται στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. ΔΝΣβ/οικ27840/ΦΝ393/13.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 2018).

Επί των πάσης φύσεως οχημάτων, που επιτρέπεται από τον Κ.Ο.Κ. να κινηθούν επί των τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, επιβάλλονται τέλη διοδίων. Τα τέλη διοδίων εισπράττονται για λογαριασμό αυτού, από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Το τέλος διοδίων (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ανά κατηγορία οχήματος για τους πλευρικούς σταθμούς Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και Μέστης του Άξονα της Εγνατίας Οδού καθορίζεται στον ακόλουθο πίνακα:

Χρόνος έναρξης είσπραξης τελών διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων
Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των τελών διοδίων, ορίζεται η 2α Νοεμβρίου 2020.

Χρήση εσόδων Πλευρικών Σταθμών Διοδίων
Τα εισπραττόμενα από την εταιρία με την επωνυμία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» τέλη διοδίων στους
Πλευρικούς Σταθμούς Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και
Μέστης, χρησιμοποιούνται από αυτήν αποκλειστικώς για τους σκοπούς που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. ΔΝΣβ/οικ27840/ΦΝ393/13.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 2018).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.