Βγαίνουν εκτός οι δήμοι από την απευθείας μίσθωση παραλίας-αιγιαλού

paralia1Μόνο από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερομένους συνάπτονται οι συμβάσεις της απευθείας παραχώρησης χρήσεων στις παραλίες από 1η Ιουνίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, με το υφιστάμενο καθεστώς, η απευθείας παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας (τοποθέτηση ομπρελών, τραπεζοκαθισμάτων κ.α.) γίνεται από τους δήμους. Ωστόσο, από 1η Ιουνίου αυτό άλλαξε και η απευθείας παραχώρηση θα συνάπτεται μόνο από τις Κτηματικές υπηρεσίες με ποσοστό ανταλλάγματος 50% υπέρ του Δημοσίου και 50% υπέρ του οικείου Ο.Τ.Α.

Επίσης, οι οικείες Κτηματικές Υπηρεσίες θα πρέπει να διενεργούν αυτοψίες κατά τη θερινή περίοδο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι ή άλλοι ιδιώτες έχουν εγκατασταθεί στους χώρους αιγιαλού και παραλίας άνευ μισθώσεως (αδείας) θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας.

Οικολόγοι Πράσινοι: Οι δήμοι γίνονται συνένοχοι στην αυθαιρεσία που επικρατεί

«Απαράδεκτη και εσκεμμένη» χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη ρύθμιση να περάσουν οι μισθώσεις των παραλιών και οι αυτοψίες για παραβάσεις στις Κτηματικές υπηρεσίες.

«Με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού και μάλιστα το καλοκαίρι, η μεταβίβαση της αρμοδιότητας απευθείας παραχώρησης και των ελέγχων τις Κτηματικές υπηρεσίες αποδεικνύει σκοπιμότητα», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Οι δήμοι γίνονται συνένοχοι στην αυθαιρεσία που επικρατεί, αφού δε θα ελέγχουν τους παρανομούντες αλλά θα περιορίζονται απλά σε ρόλο διαπραγματευτή στις μισθώσεις και θα εισπράττουν ως δωράκι τα μισά έσοδα από τη μίσθωση των παραλιών.

http://www.capital.gr/

Πηγή:www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.