Βοήθεια στο σπίτι: Έρχονται 3.257 προσλήψεις στους δήμους

Προ των πυλών βρίσκεται η ρύθμιση που θα διαμορφώσει τους όρους για τις προσλήψεις 3.257 ατόμων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή είτε εντός της τρέχουσας εβδομάδας, είτε στις αρχές της επόμενης. 

Μετά την κατάθεση και ψήφιση της ρύθμισης από τη Βουλή, θα ανοίξει και ο δρόμος για την έναρξη του σχετικού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, ο οποίος αναμένεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη ρύθμιση θα προβλέπεται ότι:

— Θα δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις στους δήμους, ενώ θα διασφαλίζεται και κονδύλι του τακτικού προϋπολογισμού για την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας.

— Στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους θα δοθεί αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας (σ.σ. 17 μόρια το μήνα) για 84 μήνες (σ.σ. οκτώ χρόνια), δηλαδή το ανώτατο όριο που επιτρέπει ο νόμος, ανεξαρτήτως του χρόνου εργασίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο όπως είχε δημοσιεύσει το aftodioikisi.gr , προέβλεπε αυξημένη μοριοδότηση για το 80% της προϋπηρεσίας για όσους εργάζονται πάνω από εφτά έτη. Ωστόσο, τα στελέχη του ΑΣΕΠ, στις τελευταίες συναντήσεις με τους νομικούς των υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέστησαν σαφές ότι μπορεί να τεκμηριωθεί ειδική μοριοδότηση ανεξαρτήτως χρόνους εργασίας. Κι αυτό γιατί αφορά πολύ εξειδικευμένη εργασία που αφορά σε φροντίδα ηλικιωμένων και μάλιστα συγκεκριμένων ατόμων επί σειρά ετών, οι οποίοι έχουν, πέραν τον άλλων, έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν και τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας από αυτούς. Άρα, η πρόσληψη άλλων εργαζόμενων στη θέση τους, πέραν τον άλλων, θα διατάρασσε τον ψυχισμό των ηλικιωμένων, και, βεβαίως, την ομαλή συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο το σύνολο των εργαζομένων στο «Βοήθεια  στο Σπίτι» θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις θα προκηρυχθούν με βάση τη ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του 2018, στις αρχές του 2019, ενώ με τη διάταξη θα προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο πρόγραμμα υπό καθεστώς πλέον μόνιμων υπαλλήλων.

Το σύνολο της δαπάνης μισθοδοσίας θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ανοίγουν επιπλέον 100 θέσεις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr ,  θα ανοίξουν περίπου 100 νέες θέσεις για τους υποψηφίους της προκήρυξης, αφού από τους εν’ ενεργεία 3.030 υπαλλήλους του προγράμματος, σύμφωνα με την τελευταία επανακαταμέτρηση, οι 100 είναι ήδη αορίστου χρόνου από την εποχή του Π. Παυλόπουλου.

Οι συγκεκριμένοι 100 εργαζόμενοι θα περάσουν απευθείας στο δυναμικό των δήμων και έτσι στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν σχεδόν 2.930 και  όχι 3.030 νυν εργαζόμενοι του  Βοήθεια στο Σπίτι, με αποτέλεσμα ακόμη κι αν προσληφθούν  όλοι να περισσεύουν  327 και  όχι 227 θέσεις για υποψήφιους  εκτός προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει  γράψει η aftodioikisi.gr, o τελικός αριθμός των 3.257 θα προκύψει μετά και από την προσαύξηση του 7% που έχει προβλέψει το υπουργείο, προκειμένου να καλυφθούν οι λεγόμενες ειδικές κατηγορίες και να μην μείνουν εκτός οι ήδη υπηρετούντες στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.