Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρού

Το 1ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥ, θα υλοποιήσει εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, στη ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ από 18 Απριλίου 2023 έως 1 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο του εγκεκριμένου
Ευρωπαϊκού Προγράμματος – Erasmus + με κωδικό 2022-1-EL01-KA122-VET-000068964 και τίτλο «Ο υβριδικός εναλλακτικός τουρισμός, ως smart μετάβαση εξατομικευμένων εμπειριών»»

Ο φορέας υποδοχής είναι η MOVEU EU MOBILITY/EU POLICIES.
Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής, ασφάλισης και εκπαίδευσης των μαθητών/τριών καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα.

Το ΕΠΑΛ Σταυρού μέσω του παρόντος σχεδίου επιθυμεί να καταρτίσει 14 μαθητές με 3 συνοδούς
καθηγητές των τομέων Διοίκησης & Οικονομίας και Πληροφορικής και σε μια μικτή ροή κινητικότητας, όπου θα καταρτιστούν στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα στον υβριδικό εναλλακτικό τουρισμό.

Το 1ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥ μέσω του παρόντος σχεδίου στοχεύει να βελτιώσει τους εξής τομείς:

• Κατάρτιση στη ψηφιακή διαχείριση, οργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων τουρισμού και ειδικότερα στον υβριδικό εναλλακτικό τουρισμό
• Κατάρτιση στις καλές πρακτικές τουρισμού που λαμβάνουν χώρα στη Βαλένθια
• Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
• Ενίσχυση των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των μαθητών

Η επιλογή της Βαλένθια έγινε καθώς αποτελεί ένα smart εναλλακτικό προορισμό και μπορεί να γίνει
case study για την περιοχή του Δήμου Βόλβης καθώς υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ των 2 περιοχών.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλένθια, κατέκτησε τον τίτλος της έξυπνης ευρωπαϊκής πόλης για το 2022 καθώς συνδυάζει 4 βασικές αρχές του έξυπνου τουρισμού: προσβασιμότητα, αειφορία,
συμπεριληπτικότητα και δημιουργικότητα

Το σχέδιο αναμένεται να έχει πολλαπλά μαθησιακά αποτελέσματα και θετικό αντίκτυπο για τους
μαθητές, εκπαιδευτικούς και τη σχολική μονάδα. Μετά τη λήξη των δραστηριοτήτων υλοποίησης του σχεδίου, ο επιδιωκόμενος αντίκτυπος για τους συμμετέχοντες θα είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για το συγκεκριμένο αντικείμενο κατάρτισης, η ενίσχυση των τυπικών (πιστοποιητικά europass) και ουσιαστικών τους προσόντων, η ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, η ενίσχυση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη και η ενίσχυση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων είναι σχεδιασμένο στο να παρέχει όλο το γνωσιακό υπόβαθρο
για την υβριδική μορφη του εναλλακτικού τουρισμού. Επιπλέον πραγματοποιείται απόκτηση εξειδικευμένων ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων παρέχοντας στους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για ίσες ευκαιρίες και ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας. Η πρακτική σε εταιρείες και ιδρύματα της χώρας υποδοχής αναπτύσσει την δικτύωση του οργανισμού και αναβαθμίζει το ρόλο του στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Η καθημερινή επαφή των σπουδαστών μας με φορείς, εκπαιδευτικό προσωπικό και εταιρείες στην χώρα υποδοχής βοηθά στην κατανόηση της πολυμορφίας και στην απομάκρυνση των προκαταλήψεων για την συνεργασία με τις χώρες της ΕΕ.

Το προτεινόμενο σχέδιο κινητικότητας θεωρούμε ότι θα φέρει σημαντικότατα οφέλη όχι μόνο για
τους συμμετέχοντες αλλά και για άλλες ομάδες – στόχους, που μέσω της διάχυσης των αποτελεσμάτων θα ενημερωθούν για το συγκεκριμένο σχέδιο. Με αυτό το τρόπο, θα γίνει πλήρης αξιοποίηση των εξειδικευμένων και συλλογικών μαθησιακών αποτελεσμάτων του σχεδίου κινητικότητας, συμβάλλοντας στην τοπική και στην περιφερειακή πρόοδο. Καταλήγοντας, θα αποτελέσει παράδειγμα καλών πρακτικών, ωθώντας περισσότερους οργανισμούς να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές δράσεις.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος:

Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων και οι μαθητές/τριες θα λάβουν «Βεβαίωση
Επιμόρφωσης» από τον φορέα υποδοχής και «Πιστοποιητικό Κινητικότητας Europass».

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥ
& Συντονιστής του προγράμματος

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.