Αυστηρότερες οι προϋποθέσεις για την μετανάστευση προς Γερμανία.

berlinreichstag600

Η Γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για όσους πολίτες της Ε.Ε σκοπεύουν να μεταναστεύσουν στην Γερμανία.

Ο Νόμος τον οποίο παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών Thomasde Maiziére θα περιορίζει την παραμονή των ανέργων Μεταναστών στην Γερμανία σε 6 μήνες και θα απαγορεύσει την είσοδο στην Γερμανία σε όσους κάνουν κατάχρηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Ο νόμος έρχεται προς ψήφιση ως αντίδραση και ως προληπτικό μέτρο μετά τα αλλεπάλληλα παράπονα κατοίκων μεγαλουπόλεων για το μεγάλο κύμα μεταναστών από την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Η πρόταση νόμου συμπεριλαμβάνει την υποχρεωτική απέλαση μετά την πάροδο του εξαμήνου από την ημέρα της άφιξης στην Γερμανία, αν ο Μετανάστης δεν έχει βρει εργασία.

Ο νόμος επίσης θα καθιερώσει έναν νέο τρόπο ταυτοποίησης των μεταναστών, ώστε να εμποδίζει την διπλές εγγραφές των Μεταναστών στις Κοινωνικές υπηρεσίες της Πρόνοιας για την είσπραξη των επιδομάτων.

Σε περίπτωση που οι υπηρεσίες επιβεβαιώσουν ότι γίνεται παράνομη είσπραξη και κατάχρηση των δικαιωμάτων που παρέχει το Γερμανικό Κράτος, θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την είσοδο στην Γερμανία στον παραβάτη για όσο διάστημα ορίζει ο Νόμος.

 Δεν θα περιορίζεται η ελεύθερη κίνηση στην Ε.Ε

Ο De Maiziére τόνισε ότι ο νόμος δεν θα περιορίζει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της Ε.Ε.

Κατά την άποψη του η κατάχρηση των επιδομάτων γίνεται από ένα μικρό μέρος πολιτών και δεν αφορά τους νομοταγείς πολίτες.

Δεν θα επηρεαστεί όλη η επικράτεια της Γερμανίας αλλά συγκεκριμένες περιοχές αστικών μεγαλουπόλεων όπως για παράδειγμα το Duisburgκαι το  Gelsenkirchen.

Οι συγκεκριμένες πόλεις , σύμφωνα με το υπουργείο, πρέπει να χρηματοδοτηθούν έκτακτα επιπλέον από τον προϋπολογισμό με εφάπαξ καταβολή ενίσχυση 25 εκατ. Ευρώ.

Τονίζεται ότι αυτό είναι το επακόλουθο της κατάχρησης της επιδοματικής πολιτικής από τους μετανάστες, το οποίο αύξησε το έλλειμμα.

Για την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου θα αποφασίσει το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν στους κυβερνητικούς, αλλά και αντιπολιτευτικούς κύκλους είναι σχεδόν βέβαιη η ψήφιση του Νόμου, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό το κοινό αίσθημα ότι η κυβέρνηση με την ελαστικότητα της επιτρέπει την μετατροπή της χώρας σε χωνευτήρι των μεταναστών από όλη την Ευρώπη, μειώνοντας την ποιότητα επιπέδου διαβίωσης των Γερμανών, αλλά και την επιβίωση των μεταναστών που δεν εργάζονται εις βάρος του Γερμανικού λαού.

Μετάφραση από – ČTK

https://volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.