Αναφορά Μητέρας για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια του Λαγκαδά. Απάντηση του Τοπικού Συμβουλίου

τραπεζοκαθίσματαH τακτική αναγνώστρια Μαρίνα Ζαχαρία μας περιγράφει την εικόνα που επικρατεί σε κεντρικά πεζοδρόμια της πόλης του Λαγκαδά με τα κατειλημμένα τραπεζοκαθίσματα που δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών.
Διαβάστε τι αναφέρει:

Σήμερα επιχείρησα να διασχίσω με το μωρό μου την απόσταση από την πλατεία μέχρι την αστυνομία. Μέγα λάθος!!!!

Δυστυχώς απ’ ότι διαπίστωσα τα πεζοδρόμια προορίζονται για τα σκαμπό και τα τραπεζάκια των καταστημάτων, τα οποία κρατούν και το πάρκινγκ με τα ποδήλατα, για να μην μπορέσεις καν να βγεις με το καρότσι και να προσπεράσεις το κατειλημμένο πεζοδρόμιο. Η μόνη λύση ήταν να βγω στη μέση του δρόμου με το καρότσι, ξυστά στα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα που δεν σταματούν στη συγκεκριμένη οδό.

Το να μη σέβεσαι το συνάνθρωπο σου είναι θλιβερό και αποτελεί έλλειψη ανθρωπιάς.

Λυπάμαι τους ανθρώπους που θα επιχειρούσαν να μετακινηθούν με αναπηρικά αμαξίδια στα πεζοδρόμια και εύχομαι να υπάρξει κάποια ευθιξία από τους ιθύνοντες, που γνωρίζω ότι την έχουν.

Υ.Γ. από το lagadas.net: Δυστυχώς το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και η επίλυση του εναπόκειται τόσο στην ευθιξία των καταστηματαρχών όσο και στο δήμο Λαγκαδά για τη σωστή τήρηση του νόμου.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Την απάντηση του έδωσε το τοπικό συμβούλιο Λαγκαδά για τα τραπεζοκαθίσματα που έχει κατακλύσει τα πεζοδρόμια του Λαγκαδά, μετά από την παραπάνω αναφορά μητέρας για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Διαβάστε την απάντηση:

Με αφορμή αναφορά Δημότη σε τοπική ιστοσελίδα για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη του Λαγκαδά, το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Λαγκαδά διευκρινίζει τα εξής:

Ο έλεγχος τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία και είναι υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης ως προς τον αριθμό και την διάταξή τους.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Λαγκαδά έχει συστήσει Επιτροπή Τραπεζοκαθισμάτων με σκοπό να συμβάλει τόσο στην ασφαλή κυκλοφορία των πεζών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όσο και στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.

Σε ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, η αρμόδια επιτροπή ενημερώνει τους υπεύθυνους για την ισχύουσα νομοθεσία και τους εφιστά την προσοχή στην τήρησή της. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 3 ενημερωτικές συναντήσεις.

Ελλείψει του υπεύθυνου ελεγκτικού μηχανισμού και της απουσίας Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμος Λαγκαδά καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την τήρηση της τάξης.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Κ. ΛΑΓΚΑΔΑ

lagadas.net

1 thoughts on “Αναφορά Μητέρας για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια του Λαγκαδά. Απάντηση του Τοπικού Συμβουλίου

 1. Η οδός Λουτρών που θα διέσχισε η μητέρα αυτή (και καταλήγει στα ομώνυμα Ιαματικά Βυζαντινά Λουτρά Λαγκαδά), γιατί επί αυτής της οδού βρίσκεται το Α.Τ. Λαγκαδά μονοδρομήθηκε κατά το ήμισυ !!, αλλά πεζοδρόμια δεν έγιναν….. Και επίσης στη Λουτρών 15 (και όχι όπως σκοπίμως λανθασμένα δηλώνεται σε δημόσια έγγραφα Λουτρών 17) υπάρχει ακίνητο που έχει κριθεί επικίνδυνο ως ετοιμόρροπο .

  Το ακίνητο αυτό βρίσκεται απέναντι από την Εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, χώρος με υψηλή συνάθροιση πολιτών, μαζί με τροχοφόρα, ζώα κλπ…..Το ακίνητο κρίθηκε κατεδαφιστέο από το έτος 2007 με την αρ. 102/2007 Εκθεση αυτοψίας (Πρωτόκολλο) Κατεδαφίσεως της Πολεοδομιας Λαγκαδά και αλλοιώθηκε επί σκοπού σε αρ. 103/2007 , ότι εκ των υστέρων είναι εν μέρει κατεδαφιστέο (με χοντροειδέστατες αλλοιώσεις και χειρόγραφες επεμβάσεις).

  Υπάρχουν Τεχνικές Εκθέσεις πολιτικών Μηχανικών, Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη (αυτεπαγγέλτως) που όλα εκφράζουν παρομοίως την επικινδυνότητα για ολόκληρο το ακίνητο. Το έτος 2001 οι έξι συνιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το γκρεμίσουν και να το κατεδαφίσουν…. όμως, !!! φευ!!!….αυτό ήταν το άλλοθι και η εξαπάτηση και αθέτηση των υποσχέσεων των 4ρων που κρυφά συνέπραξαν κατά των 2 συνιδιοκτητών με τη βοήθεια συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων και Δικαστών …..

  Όταν με τον Νόμο 2843/2000 (ΦΕΚ Α’ 219) το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε αποκλειστικό δικαίωμα στον ΟΠΑΠ για την διαχείριση, λειτουργία κλπ των τυχερών παιγνίων στη χώρα και με την 15.12.2000 Σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου (υπογράφει ο Γεώργιος Δρυς και ο Γεώργιος Φλωριδης με συγγενείς που υπηρετούν στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και για τον ΟΠΑΠ υπογράφει ο Κων/νος Κοσκινάς) , και προκειμένου να στεγασθεί εντός του περίοπτου ακινήτου Πρακτορείο ΟΠΑΠ που ουδέποτε πληρούσε, θα πληρούσε και θα πληρεί τις προυποθέσεις εκ του Νόμου, και αφού στεγάστηκαν δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, Νομάρχης Θεσ/κης και Βουλευτής-Υπουργός (το ένα εργάστηκε στον ΟΠΑΠ παλιά) με αδιαφανή ‘παραχώρηση’ σε προεκλογικές περιόδους, προκειμένου αυτό να μην αξιοποιηθεί ποτε και χτιστεί νέα Οικοδομή με πεζοδρόμιο σύγχρονο γύρω του, αφού κανένα ισόγειο της νέας Οικοδομής με βάση τα νόμιμα Ποελοδομικά χαρτιά κλπ πάλι δεν θα πληρούσε τους όρους στέγασης Πρακτορειου ΟΠΑΠ , και για να πεταχτεί έξω το 1/3 των συνιδιοκτητών του από τους συνολικά 6, για να καταλάβει ο ΟΠΑΠ ολόκληρο το ακίνητο (οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν αμφισβητούνται πουθενά)… έκτοτε ξεκίνησαν δύο στημένοι δικαστικοί αγώνες, αστικά και ποινικά, κατά των δύο ιδιοκτητών από τους 4 λοιπούς ιδιοκτήτες που εξαρτούν συμφέροντα από το Πρακτορείο ΟΠΑΠ που δεν πληρεί τους σοβαρούς νόμιμους όρους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η “νομιμοποίηση” των παρανόμων δημοσίων εγγράφων με έκδοση παρανόμων και αλλοιωμένων !!!! δικαστικών αποφάσεων.

  Οταν ο έτος 2011 οι 2 νόμιμοι ιδιοκτήτες δικαιώθηκαν από τον Αρειο Πάγο με την αρ. 554/2011 απόφαση, οι επιλήψιμοι ξεκίνησαν άλλον δικαστικό αγώνα τώρα με αντίστροφη λογική, δηλαδή, για να εξασφαλιστούν τώρα παράνομες δικαστικές αποφάσεις που να δίνουν το πράσινο και το μπλε φως σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας και όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών να δράσουν υπέρ του ΟΠΑΠ/Πρακτορείου και κατά των νόμιμων και έντιμων 2 συνιδιοκτητών….. εννοείται ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν απαντούν σε κρίσιμους ισχυρισμούς και δεν λαμβάνουν υπ ‘οψιν αποδεικτικά στοιχεία αυτών που εχουν δίκιο και δίκαιο….

  Σχετική Αναφορά στην Επιθεώρηση Δικαστών κατά των Δικαστών που συμμετέχουν σε Σύνθεση καθυστερεί και πριν λίγες ημέρες ο ένας ο Δικαστής Ν.Τ. προάγεται κιόλας στον Αρειο Πάγο υπό τον αριθμό σε αύξουσα αρίθμηση 13… εκτός του ότι δεν ακούει και δεν βλέπει καλά και εμφανώς έχει προβλήματα υγείας (!!! αλλοίμονο από τον κοσμάκη) και η άλλη Δικαστίνα προάγεται σε Πρόεδρο Εφετών…… κινδυνεύουν και άλλοι πολίτες από τις αποφάσεις τους, όπως κρίνουν……Ο δε Δικηγόρος που έχει στραφεί κατά των 2 ιδιοκτητών ήταν αυτός που επί χρόνια ήταν και δικός τους Δικηγόρος και παραστάθηκε και στην αγοραπωλησία του ακινητου παρακαλώ για λογαριασμο τους !!!! είναι δε και στο Συμβούλιο της Ιεράς Μητρόπολης ….!!!!

  Μία απίστευτη διαφθορά και διαπλοκή συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένων Δικαστών Θεσσαλονίκης με ονοματεπώνυμα , ένα τεραστίων μεγέθους σκάνδαλο για όλη την περιοχή…. που η ατιμωρησία θα φουντώσει και άλλο την επιλήψιμη δράση τους για άλλους Λαγκαδιανούς στο Δήμο αν πέσουν στα χέρια τους, γιατί μία φορά επίορκος, πάντα επίορκος, αν δεν επανορθώσεις πλήρως,….και οι Λαγκαδιανοί δεν το πάρουν χαμπάρι …….

  Γιαυτό η μητέρα αυτή, καθώς και άλλες που περνούν με τα καροτσάκια τους , καθώς και ο Λαγκαδάς είναι σεισμογενής περιοχή, ας ενδιαφερθούν και για το ζήτημα αυτό…καλά θα κάνουν να μην περνούν γύρω από τη Λουτρών 15….γιατί οι 4 ιδιοκτήτες εμποδίζουν με τον τρόπο τους τούς άλλους 2 να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, “πιέζουν” με τις κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις , …… οι 2 έχουν απευθυνθεί στο Δήμο, στην Τεχνική Υπηρεσία, στο Α.Τ. Λαγκαδά για την κατεδάφιση, στα Υπουργεία, κλπ, όπως Νόμος ορίζει, αλλά κωφεύουν όλοι και τους υποδεικνύουν διαρκώς και σαν υπαίτιους σε τέτοιο βαθμό πλέον που εχει καταντήσει γελοιότητα, αλλά έχει μαζευτεί ένας τεράστιος φάκελος με εκατοντάδες έγγραφα που και γιαυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει διαπλοκή και διαφθορα…….. αν πέσει τίποτε ή τραυματιστεί κανείς , ή κανένα καροτσάκι με μωρό και τη μητέρα του και πάθουν κάτι, την ευθύνη και την αποζημίωση την εχουν οι συγκεκριμένοι Δικαστές με ονοματεπώνυμα, οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι του Λαγκαδά και 4 συνιδιοκτήτες με το γιο τους ενός….

  Zoe Mizeli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.