Ανακοίνωση της Επιτροπής Προσφυγικού-Μεταναστευτικού δήμου Βόλβης

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 συγκλήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε το επίμαχο θέμα «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό».

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν οι περισσότεροι φορείς του Δήμου Βόλβης καθώς και πλήθος κατοίκων. Έπειτα από ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, των  φορέων αλλά και κατοίκων, προτάθηκε  η συγκρότηση  Επιτροπής προκειμένου να διαχειριστεί το επίμαχο θέμα προσφυγών – μεταναστών στην περιοχή μας.

Την επόμενη μέρα, με παρουσία όλων των εκπροσώπων των φορέων ορίστηκε επταμελή επιτροπή  για την επίλυση του επίμαχου ζητήματος.

Έπειτα από τις τοποθετήσεις που έγιναν, αποφασίστηκε η επιτροπή αυτή να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας (Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα). Τόσο ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τοποθετήθηκαν κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε τα ανακοινωθέντα από την πολιτεία και ιδιαίτερα από τον αρμόδιο Υπουργό Κ. Θεοδωρικάκο να τυχαίνουν της υλοποίησης περί μη εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών καθώς και της απομάκρυνσης των εναπομείναντων εδώ.

Θυμίζουμε ότι η περιοχή μας καλείται να προστατεύσει το τουριστικό προϊόν της εφόσον στηρίζεται σε αυτό και στο μέλλον του. Σε κάθε περίπτωση διαχωρίζουμε τη θέση μας ως επιτροπή σε ότι αφορά τις εντάσεις και διαπληκτισμούς μεταξύ πολιτών καθώς επίσης και με τα όργανα της πολιτείας.

Τονίζουμε ότι κάθε αιχμή ρατσισμού και ακροδεξιών συμπεριφορών μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟΪΤΣΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΑΚΟΣ

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΛΟΥΜΟΥΔΗΣ

ΠΑΠΑΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.