Δ. Βαρτζόπουλος: Η δημιουργία ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί βασικό μας στόχο

Να αποκτήσουν οι περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης «ανθρώπινες και σύγχρονες» Τοπικές Μονάδες Υγείας και Κέντρα Υγείας τόνισε από τα Κουφάλια ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργός Υγείας και πρώην γ.γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου.

«Η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ετοιμάσει ένα πλήρες και τεκμηριωμένο σχέδιο ολικής αλλαγής του τρόπου προσφοράς υπηρεσιών υγείας στον Έλληνα πολίτη. Η δημιουργία ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί βασικό μας στόχο όπως και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές» ανέφερε αρχικά ο κ. Βαρτζόπουλος.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ εξήρε το προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν τις εποχές, όπου οι μονάδες υγείας κρατιούνται χάρις στην αυτοθυσία των εργαζομένων. Πρέπει να καλυφθούν όλα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό, προκειμένου να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την παρεχόμενη υπηρεσία στον Έλληνα πολίτη».

Ως ένα μέτρο που θα «λύσει τα χέρια» κάθε  Έλληνα ασθενή χαρακτήρισε την ασφαλιστική κάρτα υγείας ο κ. Βαρτζόπουλος. «Όπως κάθε Ευρωπαίος πολίτης έτσι και ο Έλληνας θα μπορεί να επιλέγει τον γιατρό του ελεύθερα και να πληρώνει με την ασφαλιστική του κάρτα. Θα μπορεί να αναζητά το νοσοκομείο που χρειάζεται κάθε στιγμή και να εξυπηρετείται χωρίς πολύωρες αναμονές στις καρέκλες των επειγόντων , να περιθάλπεται χωρίς τις αναμονές μηνών» σημείωσε.

Κλείνοντας,  ο πρώην υφυπουργός Υγείας δήλωσε: «Ξέρω τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας από πρώτο χέρι. Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή εκεί. Αξίζουμε πράγματι ένα πιο ανθρώπινο, πιο σύγχρονο σύστημα υγείας. Ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου θα αξιοποιήσω τη γνώση και την εμπερία, έτσι ώστε να χτίσουμε ένα πιο ανθρώπινο και σύγχρονο σύστημα υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + fourteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.