Δ. Βαρτζόπουλος: Ζωτικής σημασίας τα φορολογικά κίνητρα στους αγρότες

Την ανάγκη στήριξης και συνεχών παρεμβάσεων στον αγροτικό τομέα επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργός Υγείας και πρώην γ.γ. Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Μιλώντας με κατοίκους, παραγωγούς και επιχειρηματίες στο Ζαγκλιβέρι, τα Βρασνά και τον Τρίλοφο ο κ. Βαρτζόπουλος χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» για την αγροτική οικονομία την διερεύνηση των φορολογικών κινήτρων.

«Ο πρωτογενής τομέας, που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, χρειάζεται έργα άμεσα, ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι άλλες υποσχέσεις. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα στον κλάδο και το πόσο σημαντικό είναι για την τοπική οικονομία η στήριξή του.

Προτεραιότητα στη Νέα Δημοκρατία είναι να δώσουμε φορολογικά κίνητρα στις ομάδες παραγωγών, τους νέους αγρότες, τους νέους συνεταιρισμούς και να διαμορφώσουμε το νομικό πλαίσιο, το οποίο θα διευκολύνει τη μεταβίβαση του κλήρου» τόνισε αρχικά ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ανάμεσα στα αναπτυξιακά μέτρα στον πρωτογενή τομέα που πρέπει να ληφθούν είναι επίσης:

-Η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων
-Η βιολογική καλλιέργεια και κτηνοτροφία
-Η αυστηρή προστασία του ονόματος προέλευσης
-Οι λίγες κλίμακες ασφαλιστικών εισφορών με εισοδηματικά κριτήρια
-Η ουσιαστική ελάφρυνση του κόστους της ενέργειας
⁃Το αγροτικό πετρέλαιο, όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη

«Η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν την ραχοκοκαλιά όχι μόνο της τοπικής οικονομίας, αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας και της χώρας. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Είμαστε αρωγοί, σύμμαχοι στον αγώνα που δίνετε καθημερινά για την επιβίωσή σας. Μαζί θα ξεπερνούμε τα εμπόδια. Μαζί θα δυναμώσουμε τον πρωτογενή τομέα» κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Απόψε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα επισκεφτεί την Χαλάστρα και στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την πολιτική του ομιλία στα ΚΑΠΗ της περιοχής.

Κυριάκος Σαμαρτζίδης
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Δημήτρη Βαρτζόπουλου Γεωργίου Τσόντου 27-29, 54 627 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +306976719885
Email: press.vartzopoulos@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.