Δημοτικές εκλογές 2014 – Συμπεράσματα

simperasmataΈχοντας πλέον όλα τα αποτελέσματα από το υπουργείο εσωτερικών παραθέτουμε τις διαφορές σε αριθμούς και ποσοστά. Κάποιος εκλογολόγος θα μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα αλλά τα σχόλια των αναγνωστών ίσως δώσουν κάποιο πολιτικό μήνυμα.

Κάνουμε και μια σύγκριση με τις εκλογές του 2010

 • Εγγεγραμμένοι 26602
 • Ψήφισαν την πρώτη Κυριακή 18637 ποσοστό 70.06%
 • Ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή 17219 ποσοστό 64,73%
 • Ψήφισαν 1418 λιγότεροι δηλαδή την δεύτερη Κυριακή διαφορά σε ποσοστό 5,3%

Άκυρα

 • Άκυρα την πρώτη Κυριακή 475 ποσοστό 2,55%
 • Άκυρα την δεύτερη Κυριακή 749 ποσοστό 4,35%
 • Διαφορά 274 περισσότερα Άκυρα από την πρώτη Κυριακή ποσοστό +1,8%

Λευκά

 • Λευκά την πρώτη Κυριακή 167 ποσοστό 0,90%
 • Λευκά την δεύτερη Κυριακή 674 ποσοστό 3,91%
 • Διαφορά 507 περισσότερα Λευκά από την πρώτη Κυριακή ποσοστό +3,01%

Σύνολα

 • Σύνολο  Άκυρα και Λευκά 781 περισσότερα την δεύτερη Κυριακή ποσοστό +4,81%
 • Σύνολο Άκυρα Λευκά και Αποχή 2.199 περισσότερα την δεύτερη Κυριακή ποσοστό +10,11%
 • Σύνολο ψήφων Δ. Λιάμα την πρώτη Κυριακή 8299 ποσοστό 46,12%
 • Σύνολο ψήφων Δ. Λιάμα την δεύτερη Κυριακή 8362 ποσοστό 52,94% Διαφορά 63 ψήφοι περισσότεροι την δεύτερη Κυριακή ποσοστό +6,68%
 • Σύνολο ψήφων Δ. Στοίτσα την πρώτη Κυριακή 5305 ποσοστό 29,48%
 • Σύνολο ψήφων Δ. Στοίτσα την δεύτερη Κυριακή 7434 ποσοστό 47,06%. Διαφορά 2129 ψήφοι περισσότεροι την δεύτερη Κυριακή ποσοστό +17,58

Διαφορά ψήφων Δ. Λιάμα με Δ. Στοίτσα δεύτερης Κυριακής 928 ποσοστό 5,88%

Τα στοιχεία είναι από το Υπουργείο Εσωτερικών

Στις εκλογές του 2010 την δεύτερη Κυριακή είχαμε μείωση στα άκυρα κατά 1,8% και  αύξηση των λευκών κατά 0,61% η δε αποχή την δεύτερη Κυριακή ήταν + 1,19% Αυτά τα τελευταία στοιχεία ίσως έχουν περισσότερο ενδιαφέρων από τα προηγούμενα Δείτε τα εδώ

Οι αριθμοί παρουσιάζουν ενδιαφέρων για τους εκλογολόγους

Μεταφέρουμε και ένα συμπέρασμα που βρήκαμε δημοσιευμένο στο facebook : Ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να συγχαίρει κανείς τον εκλεγμένο με την ψήφο της πλειοψηφίας των πολιτών, σύμφωνα με τον θεμελιώδη κανόνα της δημοκρατίας. Εγγεγραμμένοι 26.602. Νέος Δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας με 8.362? Δηλαδή λιγότερο από το 1/3 των εγγεγραμμένων? Συγχαρητήρια κ. Λιάμα και σας εύχομαι να κερδίσετε την πλειοψηφία!! Στην δημοκρατία, η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία αποδέχεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Ας μη ξεχνιόμαστε.

11 thoughts on “Δημοτικές εκλογές 2014 – Συμπεράσματα

 1. Απ ότι δείχνουν οι αριθμοί ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Νανάκου ψήφισαν Στοίτσα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Πολυζωίδου ακολούθησε την γραμμή του κόμματος και ψήφισαν ή λευκό ή άκυρο. Ο Στοίτσας δεν κατάφερε να οδηγήσει στις κάλπες τους αδιάφορους (αποχή)
  Επομένως ο Στοίτσας έχασε από τα επιπλέον άκυρα και λευκά της πρώτης Κυριακής (781 περισσότερα) και από την αποχή (1418 περισσότεροι από την πρώτη Κυριακή) Σύνολο 2199
  Η διαφορά των δύο είναι 928 δηλαδή λιγότερο από το μισό των επιπλέον άκυρων λευκών και αποχής.
  Ίσως θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και κάποιους που την πρώτη Κυριακή ψήφισαν Λιάμα και την δεύτερη Στοίτσα μια και απελευθερώθηκαν από την υποχρέωση συγγενικών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

 2. Εκλογολόγε μπράβο βρε παρέα, τα κατάλαβες όλα. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Ο στοίτσας έχασε γιατί έβρεχε την προηγούμενη ημέρα, έχασε γιατί, δεν φορούσε το τυχερό του σακάκι, γιατί όσοι δεν ήρθαν να ψηφίσουν θα ψήφιζαν αυτόν, γιατί δεν ήρθαν όλες οι παράνομες μεταδημοτεύσεις, έχασε γιατί δεν κέρασε το προηγούμενο βράδυ στο καφενείο. Τα νούμερα αυτα που τα βρήκες; Μήπως τα μπέρδεψες με το νούμερο γνωστού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της περιοχής; Ο κόσμος το χει τούμπανο αλλά πάει πέραςε αυτό. Πίστεψε κανείς πως θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ο Γιώργος; εεε συγνώμη ο Δημητράκης ήθελα να πω. Το συμπέρασμα ων εκλογών είναι ένα και μοναδικό. Ο Δήμαρχος παραμένει Δήμαρχος. Η Λαική Συσπείρωση διπλασίασε την δύναμή της και μπράβο της, ο Στοίτσας δεν θα είναι Δήμαρχος και ο Νανάκος θα μας αποδείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Α και κάτι ακόμη, ο Στοίτσας (γιώργος) δεν έχασε από τα λευκά και άκυρα που έτσι κι αλλιώς δεν του τα είχε τάξει κανείς ούτε και του τα είχε πουλήςει, από τον ΛΙΑΜΑ έχασε. Τώρα από δω και πέρα, ας είναι δυνατοί και ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην διοίκηση και στην αντιπολίτευση να κάνουν ότι καλύτερο για τον Δήμο με πρώτο το θέμα της ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ των φορτηγων του θανάτου από τον δημο και ειδικά από κατοικημένες περιοχές. Ας αποδείξουν όλοι οι εκλεγμένοι πως δίκαια τους επέλεξαν οι συνδημότες τους. Οι εκλογές πέρασαν.

 3. Αγαπητοί διαχειριστές/διαχειριστή της ιστοσελίδας “Volvipress”! Με όλο το σεβασμό πάντα καταλαβαίνουμε την επιθυμία να εκφράζεται δημόσια τις απόψεις σας (κυρίως πολιτικές) και έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε! Πληροφοριακά όμως και μονο μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Volvipress και υποτίθεται εχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα δεν μπορει να αποσκοπεί σε κατι αλο πέραν της ενημέρωσης! Με τη συνεχή χρήση υπονοούμενων η και άλλων μέσων για οποιονδήποτε λόγο καταλαβαίνουμε όλοι τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε αλλα ετσι η εκπομπή κάθε αλο παρά ενημερωτική μπορει να λέγεται και αυτός ο οποίος γράφει τα κείμενα κάθε αλο παρά δημοσιογράφος ! Και ξανά λεω σε μια ιστοσελίδα με το όνομα “VOLVIpress”

 4. Άκυρος λευκός εκτίμηση έκανα με βάσει τα παραπάνω νούμερα. Έχεις δίκιο σε πολλά και κυρίως στην τελευταία σου παράγραφο αλλά αν είναι να κάνουμε συζήτηση ας την κάνουμε σε σοβαρό ύφος.

 5. Εκπομπή;;;; WTF ??? τράβα το σεμεδάκι από την τηλεόραση ρε μάνα!!
  χαχαχαχα κλαίω!!!! τι έγινε βγήκε η Τρέμη στην σύνταξη και άλλαξες οθόνη;

  1. Αγαπητέ αναγνώστη! Βασίζομαι στο όνομα που χρησιμοποιείς και θα σου πρότεινα με όλο το σεβασμό να παραμείνεις αναγνώστης απο τη στιγμη που η μοναδική έννοια της λέξης εκπομπή που γνωρίζεις ειναι αυτη! Θα σου εξιγησω λοιπόν οτι η λέξη εκπομπή σημαίνει επίσης και διάχυση ύλης παραγωγή θεμάτων κλπ κλπ! Αλλα δεν ειναι δική μ δουλειά αυτη άλλωστε γιαυτο υπάρχουν τα λεξικά.

 6. Άκυρε – Λευκέ , ο Στοίτσας δεν έχασε απο τον Λιάμα, έχασε απο την αδιαφορία του κόσμου.
  Θα μου πείς, καλά και που είσαι σίγουρος ότι θα ψηφίζανε Στοίτσα.
  Δεν το ξέρω, ίσως και να ψηφίζανε Λιάμα, ούτε με νοιάζει, όμως άλλο είναι να εκλεγεί κάποιος απο τους 26 000 δημότες, και άλλο να εκλεγεί από το 1/3 των δημοτών.
  Θα απαντήσεις, το αποτέλεσμα μετράει.
  Σωστό σε βρίσκω, το αποτέλεσμα μετράει.
  Από την άλλη θα συμφωνήσω με όλα τα υπόλοιπα που έγραψες.
  Θα φανεί στην πορεία, κατά πόσο υπάρχει διάθεση για συνεργασία, μακάρι, αλλά το παρελθόν μας έχει δείξει ότι πάντα οι ευχές διαψεύδονται.
  Anonymous , εκπομπή?
  Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι πολλά απο τα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις απο αλλού, σελίδες, απόψεις, αλλά και προσωπικές απόψεις.
  Συνεπώς ερωτήσεις – προβληματισμοί γίνονται με βάση και την προσωπική άποψη τα γραπτά των συντακτών, όπως γίνεται σε όλα τα σάιτ.
  Υπάρχει η ελευθερία του σχολιασμού, που αλλού δεν είναι εφικτό, και νομίζω ότι είναι ένα συν η ανωνυμία, μιας και αν ήταν επώνυμα, δεν θα τα έκανε κανένας.
  Δεν νομίζω ότι κάποιος εδώ μέσα απο τα άρθρα του να ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος…….

  1. Στην απορία σου στη λέξη “εκπομπή”εχω ήδη αναφερθεί στην απάντηση μου στον ανώνυμο αναγνώστη! Όσον αφορά την διαπίστωση μου! Αρχικά δεν γνωρίζω αν έχεις κάποια σχέση με την ιστοσελίδα η απλά εισαι συμφωνος με όσα υποστηρίζει! Να δήλωση οτι δεν ειμαι ούτε κατα ούτε υπέρ της άποψης κανενός! Μπήκα στη διαδικασία να σχολιάσω βασιζομενος του λογότυπου της ιστοσελίδας που λέει χαρακτηριστικά ενημέρωση κατοίκων δήμου Βολβης! Άρα εχει σκοπό την ενημέρωση και οχι την χειραγώγηση! Ναι συμφωνώ δεν ισχυρίστηκε κανένας οτι ειναι δημοσιογράφος!

 7. Anonymous
  26/05/2014 στις 6:14 μμ
  Ευχαριστούμε για την επισήμανση, Δεν είμαστε δημοσιογράφοι απλά σκεφτόμαστε σαν απλοί πολίτες ή μεταφέρουμε τις περισσότερες φορές τις σκέψεις τους.

 8. Α.Δ. αν και φαίνεται πως μπορείς να εκφραστείς λογικά, νομίζω πως κάτι σε εμποδίζει. Η θεωρία σου για το ποσοστό που εξέλεγξε τον Λιάμα σου προτείνω να την αναθεωρήσεις. Εκτός κι αν πιστεύεις πως το ποσοστό συμμετοχής ήταν χαμηλό. Κάνε τον κόπο και μελέτησέ το λίγο παραπάνω. Η νίκη του Λιάμα είναι πολύ μεγάλη και φαίνεται πως έχει έρισμα στην κοινωνία. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή είναι η διαδικασία των εκλογών. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως υπάρχει πιθανότητα να ήταν ακόμη μεγαλύτερη η νίκη του αν είχαμε λίγο μεγαλύτερη συμμετοχή. Ας ευχηθούμε και ας είμαστε αισιόδοξοι πως η αντιπολίτευση θα έιναι δημιουργικη και όχι στείρα. Ελπίζουμε να δούμε αυτή τη φορά ακόμη καλύτερα δημοτικά συμβούλια. Η ανανέωση στα μέλη του Δ.Σ. είναι μεγάλη. Ας μη βιαστούμε να τους καταδικάσουμε όλους. Και επιμένω πως ο Στοίτσας έχασε από τον Λιάμα και όχι από την αδιαφορία. Δεν έχουμε το δικαίωμα να καταδικάζουμε την λαϊκή ετυμηγορία όταν δεν μας αρέσει. Εϊναι λίγο βαρύ αυτό.

 9. Άκυρε – Λευκέ με εμποδίζει η επιφύλαξη για το μέλλον και τα πεπραγμένα των τελευταίων 20 ετών στην Τ.Α
  Δεν υπάρχει λόγος να μελετήσω τίποτε, ο κόσμος αποφάσισε και είναι σεβαστό.
  Το αν αποφάσισε σωστά η λάθος, επίσης θα φανεί.
  Συνεπώς ας κρατήσουμε αυτό, και την ελπίδα, πώς θα μπεί το μέλλον του δήμου πάνω απ όλα και τα αποτελέσματα, θα είναι προς όφελος των δημοτών και του τόπου.
  Ας σηκώσουν λοιπόν τα μανίκια τους όλοι μαζί και να κάνουν επιτέλους κάτι, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος εν αναμονή, και προσμονή , και να είσαι σίγουρος, πώς αν τους διαψεύσουν όλοι τους, θα πέσει πολύ κοτρόνι, ανεξαρτήτως παράταξης…
  Τίποτε άλλο, τέλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.