Πρόσκληση Εθελοντών

opap-logoΕίχαμε γράψει στο άρθρο με τίτλο Ίδρυση γραφείου Εθελοντισμού  πως οι  αποσπασματικές ανακοινώσεις για εθελοντική εργασία είναι μια καλή ενέργεια αλλά όχι οργανωμένη και δεν οδηγεί πουθενά

Με αφορμή μια πρόσκληση που ανέβηκε στο διαδίκτυο (δείτε εικόνα στο τέλος) και απευθύνεται στους πολίτες του δήμου Βόλβης επανερχόμαστε στο θέμα για να υπενθυμίσουμε την πρόταση μας.

Κατ αρχάς να πούμε πως η ευθύνη για την  ίδρυση γραφείου Εθελοντισμού, την δημιουργία Μητρώου Εθελοντών και την σύσταση Ομάδας Εθελοντών δεν ανήκει στον ΟΠΑΠ (Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος) αλλά στον ΟΚΠΑΠ (Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας) σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Παιδείας ο οποίος έχει ευθύνη για την επίβλεψη, την εποπτεία και τον συντονισμό ορισμένων δράσεων του Δήμου (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση – πρόσκληση βέβαια του ΟΠΑΠ, η οποία δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Βόλβης, καλεί εθελοντές για δράσεις στον Αθλητισμό τον Πολιτισμό και το περιβάλλον, τομείς που ανήκουν στις αρμοδιότητες του.

Έχοντας υπόψη πως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ είναι δυο νέοι άνθρωποι και σε ηλικία αλλά και στα κοινά του Δήμου, με όρεξη για δουλειά και προσφορά, με θέληση για συνεργασία, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε έστω και την μεμονωμένη αυτή προσπάθεια τους. Τονίζουμε μεμονωμένη γιατί πιστεύουμε πως αποσπασματικά ο κάθε οργανισμός δεν θα καταφέρει τα ζητούμενα αν δεν γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια στο θέμα του Εθελοντισμού.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως ένας από τους σκοπούς του οργανισμού είναι να δημιουργήσει σε όλο τον δήμο Βόλβης δράσεις ανάλογα με το ενδιαφέρον των κατοίκων στην κάθε περιοχή. Στην προσπάθεια αυτή όλοι έχουν θέση δεν περισσεύει ΚΑΝΕΝΑΣ. Ας ξεκινήσουμε απ αυτό λοιπόν.

Δεν  θέλουμε να αντικαταστήσουμε κανέναν και ούτε αυτός είναι ο σκοπός μας. Θα κάνουμε λοιπόν μια πρόταση προς του Συλλόγους  και τα Τοπικά Συμβούλια κάθε περιοχής.  Να ετοιμάσουν προτάσεις  για δράσεις στον τόπο τους και να τις υποβάλλουν γραπτά στον ΟΠΑΠ. Θα σας ενημερώσουμε στο μέλλον πως και που θα γίνει αυτό ή επικοινωνήστε με την γραμματεία του ΟΠΑΠ στο τηλέφωνο 23970-21727.

Οι προτάσεις να είναι εφικτές με πλήρη περιγραφή, κόστος καθώς και τον αριθμό και τα ονόματα των εθελοντών που θα συμμετέχουν σ αυτές.  Αυτό πρέπει να γίνει ΣΗΜΕΡΑ και θα αφορά  την περίοδο του έτους 2015. Αν θέλουν οι Σύλλογοι ας στείλουν τις προτάσεις και σε εμάς για να τις δημοσιεύσουμε.

Κατ αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μια πλήρη εικόνα των αναγκών κάθε περιοχής και πιστεύουμε πως δεν θα εμφανιστούν ξανά τα φαινόμενα του παρελθόντος όπου όλα γινόντουσαν σε μια ορισμένη περιοχή του δήμου Βόλβης.

Η Πρόσκληση εθελοντών του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης

opap1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.