Ερώτηση στην Βουλή για την είδηση που έφερε στην επιφάνεια η VolviPress σχετικά με το ακατάλληλο προς πόση νερό σε περιοχές του Δήμου Βόλβης

K-MarkouΑκατάλληλο προς πόση το νερό σε περιοχές των δήμων Βόλβης και Ωραιοκάστρου – Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς: α) τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, β) τον Υπουργό Υγείας και γ) τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Ακατάλληλο προς πόση το νερό σε χωριά των Δήμων Βόλβης και Ωραιοκάστρου

Ακατάλληλο προς πόση είναι εδώ και δύο χρόνια το νερό σε χωριά του δήμου Βόλβης, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία αλλά και να επιβαρύνονται σημαντικά οι κάτοικοι, αφού πρέπει να αγοράζουν το νερό που πίνουν.

Όπως αναφέρεται στην υπ ́αρ. 68/2014 απόφαση της ΔΕΥΑ Βόλβης (5- 6-2014), την οποία έφερε στην επιφάνεια η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα volvipress.gr, με θέμα «Έγκριση έκπτωσης 50% στην αξία της κατανάλωσης της ύδρευσης για την Τ.Κ. Στίβου, την Τ.Κ. Νικομηδινού και τον οικισμό Μικροκώμη», η ΔΕΥΑΒ χορηγεί έκπτωση 50% στα σχετικά τιμολόγια κατανάλωσης «για τις μεν Τ.Κ. Στίβου και Νικομηδινού από 15/3/2013 και για το δε οικισμό Μικροκώμης από 31/8/2012 και μέχρι αόριστο χρονικό διάστημα».

Η έκπτωση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά κάποιου είδους λύση ή πρόνοια για ένα σοβαρότατο πρόβλημα που συνεχίζεται εδώ και 2 έτη, στην περίπτωση της Μικροκώμης, εφόσον δεν συνοδεύεται και από άλλες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων για την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού, όπως είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, η Διεύθυνση Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως είναι ο Δρυμός, η Λητή, ο Πεντάλοφος και η Νεοχωρούδα, χωρίς να έχει βρεθεί ή προταθεί μέχρι σήμερα κάποια οριστική λύση αρμοδίως, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

Α) Που οφείλεται η ακαταλληλότητα προς πόση του νερού στις ως άνω περιοχές του Δήμου Βόλβης και του Δήμου Ωραιοκάστρου;

Β) Έχετε προβεί σε μετρήσεις σχετικά με την καταλληλότητα του νερού διαχρονικά στις περιοχές αυτές και ποιο το αποτέλεσμα των μετρήσεων αυτών;

Γ) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να διασφαλίσετε ότι οι κάτοικοι των ως άνω περιοχών θα καταναλώνουν κατάλληλο νερό; Ποιες εναλλακτικές προτάσεις έχετε εξετάσει για την ύδρευση των ως άνω περιοχών ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά

6 thoughts on “Ερώτηση στην Βουλή για την είδηση που έφερε στην επιφάνεια η VolviPress σχετικά με το ακατάλληλο προς πόση νερό σε περιοχές του Δήμου Βόλβης

 1. ΘΕΜΑ
  Έγκριση απευθείας ανάθεσης υπηρεσιών «Εργαστηριακές αναλύσεις για τον έλεγχο του πόσιμου νερού και των υγρών αποβλήτων του Δήμου Βόλβης, για το 2014».

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Β. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
  Την απευθείας ανάθεση της παροχής εργαστηριακών αναλύσεων, στην εταιρεία «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.», που εδρεύει στη Λεωφ. Βασ. Σοφίας 104, Αθήνα, Τ.Κ. 11527 Α.Φ.Μ: 095618319, Δ.Ο.Υ: Φ.Α.Ε Αθηνών, τηλ. 2107470500, έναντι αμοιβής έως 19.900,00€ πλέον του ΦΠΑ 23%.
  Ασπροβάλτα, 30-06-2014
  Αριθμ. Πρωτ. 1921
  Αριθμ. Αποφ. 15/2014

 2. Σαν να λέμε, τσάμπα πράμα…
  Προσφορά πήρανε? Ψάξανε, ?
  Στην Θεσσαλονίκη δεν έχει?
  Όλα τα παράξενα στην ΔΕΥΑΒ γίνονται.
  Νομίζω ότι θα έπρεπε ο Λιάμας να κάνει έναν έλεγχο εκεί πέρα…

 3. Σιγά να μην παραδεχθεί το ΚΚΕ ότι την είδηση την έφερε στην επιφάνεια η VolviPress και πως έρχεται δεύτερο μετά τους ΑΝΕΛ. Αλλά δεν πειράζει έστω και έτσι έγινε ακόμη ποιο γνωστό το θέμα
  Τρίτη, 01/07/2014
  http://www.902.gr/eidisi/voyli/46716/erotisi-toy-kke-gia-akatallilo-nero-sto-dimo-volvis-sti-thessaloniki

 4. Δεν το καταλαβαίνω, γιατί να μην δημοσιεύεται η πηγή του άρθρου…
  Δηλαδή στην Αθήνα ενημερώθηκαν απο πού, απο το Άγιο πνεύμα?
  Γιατί ρε παιδιά τόσος κρυψινισμός πιά, είναι ντροπή να κοινοποιήσετε την πηγή?
  Θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι μπήκατε στον κόπο, να διαβάσετε στην διαύγεια την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒ και ειδικά του Δήμου Βόλβης?
  Έλεος…..
  Μας ενδιαφέρει η ανάδειξη του προβλήματος , και των όποιων προβλημάτων της περιοχής, και η επίλυση τους, με μοναδικό συμφέρον τον Δημότη Βόλβης, Ανεξαρτήτως κομματικής η οποιασδήποτε τοποθέτησης.
  Αυτό κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 5. Φυσικά, εννοώ τα άλλα σάιτ, η πρώτη δημοσίευση έγινε εδώ στο σάιτ σας, και μετά αναδημοσιεύτηκε στα υπόλοιπα.. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.