Ευχές του Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

30 Ιανουαρίου εορτή των Τριών Ιεραρχών, η Εκκλησία μας τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
Οι τρεις Άγιοι, προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και της σπουδάζουσας νεολαίας, αποτελούν ένα διαχρονικό πρότυπο προς μίμηση.
Ειδικά σήμερα, όπου δοκιμάζεται η ανθρωπότητα σε μια πανδημία, η οποία πλήττει την κοινωνία και κάθε ευάλωτο άνθρωπο, αναδεικνύεται ως ύψιστο καθήκον η διαφύλαξη της Παιδείας μας.
Μέσα από τον βίου τους, οι Τρεις Ιεράρχες έδειξαν τον δρόμο της αγάπης προς τον πλησίον, του διαρκούς αγώνα για την πνευματική καλλιέργεια και της δύναμης που εκπέμπει η πίστη στον Θεό.
Ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, δεν αγωνίστηκαν μόνο για την ανάπτυξη των γραμμάτων και της πνευματικής παράδοσης της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά και της χριστιανικής διδασκαλίας. Δεν ήταν μόνο οι κορυφαίοι διδάσκαλοι, οι ακαταπόνητοι πνευματικοί Πατέρες για τους μαθητές τους. Δίδαξαν πρώτιστα την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη, την εγκράτεια και το ήθος.
Η παρακαταθήκη των Τριών Ιεραρχών, μας γεμίζει με την υποχρέωση να συνεχίσουμε να προτάσσουμε ως πρώτο μας μέλημα, την ευθύνη να διαμορφώσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να σπουδάζουν απρόσκοπτα τα παιδιά μας.
Μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε είναι η οικονομική κρίση, είτε η πανδημία, θα εξακολουθούμε να προασπίζουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μετέρχεται της ελληνικής παιδείας, μέσα σε ένα αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον. Θα συνεχίζουμε αδιάλειπτα να φροντίζουμε ώστε τα σχολεία μας να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, ως «ναοί» εκπαίδευσης και κοινωνικότητας.
Το άνοιγμα εκ νέου των Γυμνασίων και των Λυκείων, μας βρίσκει και πάλι έτοιμους να υποδεχθούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και να διαβεβαιώσουμε γονείς και κηδεμόνες, πως ο δήμος Βόλβης, εξακολουθεί να θεωρεί την Παιδεία, τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας.
Χρόνια πολλά, δημιουργικά με υγεία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.