Εκλογές 2023: Ομιλία δημάρχου Βόλβης στον Προφήτη

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, έγινε η εκδήλωση του συνδυασμού “Βολβη Μπροστά – Διαμαντής Λιάμας στον Προφήτη.

Στην ομιλία του ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας μεταξύ άλλων ανέφερε: 

“Το μέλλον του δήμου Βόλβης, είναι συνυφασμένο με την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών, την συνέχιση της βελτίωσης συνθηκών ποιότητα ζωής και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό, σε όλες τις περιοχές και για όλο τον χρόνο.

Ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με συνέπεια και βάση ενός οργανωμένου σχεδιασμού.

Σε υποδομές όπως η παροχή άφθονου και πόσιμου νερού σε κάθε οικισμό, που θα είναι γεγονός σε λίγες ημέρες, αλλά και η αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων στην ποιότητα του ύδρευσης, γρήγορα και με επιτυχία, όπως αυτά της Μικρόσωμης και της Νυμφόπετρας.

Στη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού σταθμού σε κάθε κοινότητα, με το αντίστοιχο έργο σε Προφήτη-Σχολάρι να βρίσκεται σε στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης.

Στις παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης που εκτελούνται από την Περιφέρεια και στο ευρύ πρόγραμμα ανάπλασης εισόδων και πλατειών σε όλους του οικισμούς, που ήδη έχει αρχίσει με την τοποθέτηση νέων led φωτιστικών σε όλο τον δήμο, την ανάπτυξη του πιο σύγχρονου συστήματος ανακύκλωσης, την εγκατάσταση ασφαλών παιδικών χαρών (παραδόθηκαν 41 σε 34 οικισμούς) και την ανακαίνιση γηπέδων 5Χ5, όπως αυτά του Ευαγγελισμού και του Προφήτη.

Το αύριο για τους κατοίκους της ενότητας Εγνατία είναι συνυφασμένο με δράσεις που θα αξιοποιήσουν φυσικά – ιστορικά πλεονεκτήματα, και την εγγύτητα με τη Θεσσαλονίκη.

Για τον σκοπό προχωράμε σε ειδικό σχέδιο ανάδειξης για τις Νυμφόπετρες, διεκδικώντας την αναγνώριση τους ως Μνημείου της Φύσης, τη ανέγερση αγάλματος του Λέοντας του Ευαγγελισμού που θα φαίνεται από την Εγνατία οδό, τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης για την χλωρίδα του δήμου μας στο Σχολάρι, δίπλα στους υπεραιωνόβιους πλατάνους.

Ακόμα την ανάδειξη του ιστορικού προσκυνήματος του Αγίου Λαζάρου, την ιδιαίτερη προβολή του εθίμου των Αράπηδων καθώς και την καθιέρωση του Σχολαρίου ως κέντρο περιηγητικής ιππασίας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους κατοίκους της Εγνατίας για την στήριξή τους και τους καλώ να ενισχύσουν τους υποψήφιους μας σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια, ώστε να προσχωρήσουμε μπροστά όλες και όλοι μαζί.

Συνεχίζουμε με μοναδικό στόχο την ευημερία του τόπου μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.