Εκλογές 2023: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλος K.M. Γιώργο Τσολάκη

O Γιώργος Τσολάκης  είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία” με τον Χρήστο Παπαστεργίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι συνέβαλε στο να λάβετε αυτή την απόφαση κύριε Τσολάκη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πάντα θεωρούσα ότι η ενασχόληση με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας τρόπος προσφοράς και αγώνας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας. Συστρατεύθηκα στο πλευρό του κ. Χρήστου Παπαστεργίου διότι στο πρόσωπό του αναγνώρισα έναν άνθρωπο ικανό, άξιο και έμπειρο με γνώση για την αυτοδιοίκηση και πολιτικό όραμα για την περιφέρειά μας. Μα πρωτίστως, αυτή μου η απόφαση δεν είναι μία πολιτική φιλοδοξία. Είναι μία ευγενής προσπάθεια, ώστε να εισακουστεί η νέα γενιά και τα αιτήματά της και να λαμβάνουμε μέρος στην λήψη αποφάσεων για εμάς τους νέους. Με γνώμονα την καθαρή αγάπη για τον τόπο μου και το ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι θα καταβάλλω την οποιαδήποτε δυνατότητα προκειμένου να τα καταφέρουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Κεντρική Μακεδονία είναι μια περιοχή ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, πιστεύετε πως έχει πλησιάσει έστω στο πεδίο δυνατοτήτων ανάπτυξης που θα έπρεπε να είχε φτάσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μία περιοχή με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, αρκεί βέβαια να αξιοποιηθούν. Η τωρινή διοίκηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε αυτά τα εργαλεία που κατείχε αλλά μας οδήγησε δυστυχώς στην κατηφόρα της κατάταξης ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας μας. Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από την θέληση για στοχοθέτηση και εφαρμογή των πολιτικών θέσεων και όχι μέσα από επικοινωνιακά πανηγύρια, εφήμερες χειραψίες και ευχαριστήριες δηλώσεις. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιφέρειάς μας όπως ο αγροτουρισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός, ο πολιτισμικός και ο εκκλησιαστικός τουρισμός καθώς και η ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας είναι λίγα από τα πολλά πλεονεκτήματα που αξίζουν και πρέπει να προβληθούν. Επίσης, βασικό συστατικό προκειμένου να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η περιφέρειά μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους με μισθούς οι οποίοι θα ανταπεξέρχονται στις συνθήκες στις οποίες βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας. Η πλούσια γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα που διαθέτει η περιοχή μας αρμόζει την δέουσα προσοχή και στήριξή μας με καινοτόμα μέσα, μείωση των παραγωγικών δαπανών στις καλλιέργειες και οικονομική ενίσχυση των παραγωγών για περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας κύριε Τσολάκη, τι θα κάνετε για να εκπροσωπήσετε τους πολίτες στο Περιφερειακό συμβούλιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή η επαγγελματική και η πολιτική μου ενασχόληση μοιράζεται ανάμεσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιφέρειά της γνωρίζω τα προβλήματα των περιοχών αυτών, που είναι πολλά, όπως γνωρίζω και τις λύσεις τους. Δίκτυο υποδομών, κυρίως οδικών αξόνων και αρδευτικών έργων, ελλιπής συγκοινωνία, τόσο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης όσο και εκτός αυτής καθώς και η απουσία χωροταξικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με το υψηλό ενεργειακό κόστος παραγωγής είναι μερικά από τα πολλά και κύρια ζητήματα, τα οποία οφείλει να αντιμετωπίσει η διοίκηση της περιφέρειάς μας. Μέσα από τις δράσεις μου, τις πολιτικές παρεμβάσεις μου, τις προτάσεις και την στοχοθεσία της παράταξής μας, σε συνδυασμό με την ανελλιπής παρουσία μου και την θέληση για αλλαγή, πιστεύω ότι η εκπροσώπηση των πολιτών οι οποίοι θα με στηρίξουν με την ψήφο τους θα είναι δίκαιη, ισχυρή, πιο δημοκρατική με πολυφωνία. Δεσμεύομαι, είτε εκλεγώ είτε δεν εκλεγώ, να σταθώ επάξια δίπλα σας καθώς είμαι άτομο το οποίο τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε νέος, δραστήριος επαγγελματικά και πολιτικά, πως μπορείτε με το δικό σας παράδειγμα να ενεργοποιησετε την δική σας γενιά να συμμετέχει ενεργά στα κοινά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πορευόμουνα πάντα στην ζωή μου είτε πολιτικά είτε επαγγελματικά με ένα μότο. «Μην αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για εσένα χωρίς εσένα». Πιστεύω ότι η δραστηριοποίησή μου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου αποτελεί έκδηλο παράδειγμα και προς την υπόλοιπη γενιά μου να ακολουθήσει αυτά τα βήματα. Οι συνεχείς μου επαφές και συναντήσεις με τους νέους και τις νέες της περιφερειακής μας ενότητας και η προτροπή μου και για την δική τους ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί και θέλω να το πιστεύω ένα κύριο παράγοντα ενεργοποίησής τους. Όταν διαθέτεις όραμα και πολιτική ατζέντα με γνώμονα το μέλλον της γενιάς σου και διεκδικείς για αυτήν αυτά που της αξίζουν, συμπορεύονται και άλλοι μαζί σου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί κανείς να ψηφίσει Γιώργο Τσολάκη και Πράξεις για την Μακεδονία στις εκλογές του Οκτωβρίου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή η πολιτική φυσιογνωμία της παράταξής μας προτάσσει την ομαδική δουλειά και αλληλεγγύη, για εμάς το κατόρθωμα αυτής της προσπάθειας είναι να εκλεγεί η παράταξής μας και εφόσον δύναται να διεκδικήσει και την διοίκηση της περιφέρειας. « Οι Πράξεις για την Μακεδονία» δεν είναι ένα απλό όνομα παράταξης είναι η ψυχή του συνδυασμού μας. Είναι το όραμά μας, οι στόχοι μας, οι πολιτικές μας θέσεις καθώς και το σχέδιό μας. Να κάνουμε επιτέλους πράξη όλα εκείνα που μας αξίζουν και τα διεκδικούμε και που τόσα χρόνια δεν έρχονται. Να κάνουμε επιτέλους την ελπίδα για την αλλαγή πράξη και να προχωρήσουμε με βλέμμα καθαρό, διαυγές και φωτεινό απέναντι στους συμπολίτες μας δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυμβιβασμούς. Να ατενίζουμε το μέλλον βάσει στρατηγικού σχεδιασμού με έναν περιφερειάρχη και την ομάδα του που θα υπηρετεί το λειτούργημα για το οποίο εκλέχτηκαν και όχι την ευκαιριακή εξυπηρέτηση. Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα επέλεξα να κατέλθω. Διότι με την νεανική μου ορμή και τον ενθουσιασμό, την αφοσίωσή μου σε ένα στόχο και ένα όραμα, την υπευθυνότητα απέναντι στους συμπολίτες μας, την οργάνωση, την ομαδική δουλειά και την αποφασιστικότητα που με διακρίνει θα ανταπεξέλθω στις προσδοκίες στων συνανθρώπων μου που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους. Οι θεσμικές μου ιδιότητες, επαγγελματικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές με έφεραν από πολύ νωρίς αντιμέτωπο με τα πολλά – και συχνά ανυπέρβλητα – προβλήματα, που ταλαιπωρούν επί πολλές δεκαετίες την περιφερειακή ενότητά μας, αλλά με σωστή δουλειά και το μεράκι που με διακατέχει θα τα καταφέρουμε. Η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, μέσα από τα δημοτικά συμβούλια, τις επιτροπές και τους οργανισμούς στους οποίους μετείχα και οι επιστημονικές μου γνώσεις αποτελούν έναν μεγάλο μοχλό σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής και μέσα από την διαρκής παρουσία μου στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας πιστεύω ότι θα μετατρέψουμε την περιφέρειας μας σε δίκαιη και ισχυρή Μακεδονία.

Πηγή: thesocialist.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.