Όταν η “αποκάλυψη” είναι στην πραγματικότητα συγκάλυψη…

Εικόνα εγκαινίων 1998

Μία νέα «ανάρτηση – κατηγορητήριο» ήρθε στο προσκήνιο της τελευταίες μέρες μέσα από τα σπλάχνα της παράταξης «Βόλβη Ισχυρός Δήμος» του κ. Στοϊτσα σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ενώ βλέπει κανείς πύρινα προεκλογικά λογύδρια και άρθρα με χτυπητούς τίτλους στα προσωπικά τους προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα προεκλογικά προπαγανδιστικά τους ΜΜΕ (βλέπε Volvipost), γεννάται το πολύ σοβαρό ερώτημα για το αν θεωρούν τους Δημότες Βόλβης αφελείς, ή αν θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, τώρα,  παραμονές εκλογών, προσπαθώντας να αποκρύψουν την αλήθεια.

Το ότι γνώριζαν τα πάντα και σκόπιμα σιωπούσαν αποκρύπτοντας από τους Δημότες Βόλβης την πραγματική αλήθεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με επικεφαλή τον Δ.Στοϊτσα και η ελάσσονα  αντιπολίτευση με τα μέλη της παράταξης τους, διετέλεσαν αιρετοί την περίοδο 2014 -2019 αποτελώντας μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης.

Αν μέχρι τώρα οι κύριοι που καθόντουσαν στα έδρανα της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, κρατούσαν τα στόματα τους, κλειστά τόσο καιρό, τότε μιλάμε για συγκάλυψη κακοδιαχείρισης ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ στους αρμοδίους φορείς και στον Εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς!

Αυτό σημαίνει ότι ενώ κατηγορούν την νυν διοίκηση, θέτοντας τους τώρα προεκλογικά προ ευθυνών, επιχειρούν τεχνηέντως να απαλλάξουν τον εαυτό τους από το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, όντας οι ίδιοι συνένοχοι συγκαλύπτοντας όλα αυτά..

Ζήτησαν ή όχι οι επικεφαλής να ενημερωθούν λεπτομερώς και αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Βόλβης? Έλαβαν ή δεν έλαβαν γνώση του πορίσματος του ορκωτού λογιστή, του οποίου ζητήθηκε η συμβολή, για την διενέργεια του ελέγχου στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας?

Τους παρείχε, ή δεν τους παρείχε ο Δήμος όσα στοιχεία, όφειλε να τους παρέχει? 

Ενημέρωσαν σχετικά, τις Εποπτικές, τις Ελεγκτικές Αρχές, την Δικαιοσύνη, ώστε να επιληφθεί σχετικά του ζητήματος?

Στις 15/3/2018 ο Βασίλειος Ζωγράφος απέστειλε σχετική επιστολή με θέμα «Ενημέρωση Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Βόλβης» που αφορούσε την λειτουργία της Α.Ε. ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ»  με παραλήπτες στον Δήμαρχο Βόλβης, Πρόεδρο Δημ Συμβουλίου, Αρχηγούς Παρατάξεων, Δημοτικούς Συμβούλους με παράλληλη κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και Διοίκηση Α.Ε Ιαματικών Λουτρών Ν. Απολλωνίας.

Παρακάτω Μεταφέρουμε μερικά σημεία της επιστολής του κ. Ζωγράφου:

“ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΗΣΥΧΗ και ΔΙΑΦΑΝΗ απέναντι στην κοινωνία, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Συμπολίτευσης και της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης,”

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Απ όσο γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα σχεδόν 20 μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου 2019 δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα (πλην της επιστολής ενημέρωσης Ζωγράφου) καμία άλλη έγγραφη, επώνυμη καταγγελία, του Δ.Στοϊτσα, στα αρμόδια ελεγκτικά – δικαστικά όργανα.

Η Αξιωματική, αλλά και η Ελάσσονα Αντιπολίτευση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους αλλά και των υποχρεώσεων τους που απορρέουν, όφειλαν να ενημερώσουν  τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους για το γεγονός ότι είναι άγνωστη η διαχείριση ποσών που δαπανήθηκαν ενδεχομένως  για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών (όπως υπαινίσσονται ισχυριζόμενοι στα δημοσιεύματα τους) χωρίς την ύπαρξη νομίμων δικαιολογητικών.

Στις 18/3/2015 δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας άρθρο το οποίο αναφέρεται στην άσκηση Ποινικής δίωξης τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας των Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας κατόπιν παραγγελίας  εισαγγελέα δείτε το ΕΔΩ

Στις 29/4/2017 Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κρίνει αθώους, ελλείψει δόλου, τους τέσσερις κατηγορούμενους για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες στην Ανώνυμη Εταιρεία των Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας. Την αθώωση τους, λόγω αμφιβολιών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Είναι όμως άμοιροι ευθυνών όπως ισχυρίζονται οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης ή πέραν της αδιαφορίας τους, παρείχαν συγκάλυψη και ελεύθερο χώρο για δράση στα τρωκτικά που ισχυρίζονται ότι έχουν όνομα αλλά ποτέ κανένας τους δεν κατονόμασε, και το κυριότερο δεν έχει καταγγείλει στην δικαιοσύνη?

Μέχρι την παραμονή προκήρυξης των εκλογών, δεν είχε υπάρξει καμία κίνηση από τους δύο Αρχηγούς των συνεργαζομένων πλέον παρατάξεων, ώστε να παρουσιάσουν τα όποια στοιχεία κατήγγειλαν στην δικαιοσύνη.

Συντακτική ομάδα volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.