Επιστολή του Δημάρχου Βόλβης Λιάμα Διαμαντή προς τις προξενικές αρχές επτά κρατών

diamantis-liamas-dimarchos-volvis

Μια πολύ καλή ενέργεια του Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και μια ενθαρρυντική ανακοίνωση για την ανάπτυξη του τουρισμού. Επικροτώντας τέτοιες ενέργειες ευχόμαστε την έγκριση του ολοκληρωμένου προγράμματος και την πλήρη εφαρμογή του, η οποία εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τους υπεύθυνους του Δήμου αλλά και από την συμμετοχή των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων γενικότερα. Καλή επιτυχία.

Τις προξενικές αρχές επτά κρατών ευχαρίστησε με επιστολή του ο δήμαρχος Βόλβης για το μεγάλο τουριστικό ρεύμα της φετινής περιόδου

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο δήμος Βόλβης, αναδείχθηκε ως μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές επιλογές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς χιλιάδες τουρίστες προτίμησαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τις ακτές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών, του Σταυρού και τις υπόλοιπες περιοχές.

Μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν που αποτελεί επιστέγασμα στοχευμένων ενεργειών όπως είναι: η συνεργασία με τις ξένες προξενικές αρχές, η συνεχής παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στα δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα του Στρυμονικού, που είχε σαν αποτέλεσμα τη βράβευση επτά ακτών με «Γαλάζια Σημαία» τον περασμένο Μάϊο και η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στις οργανωμένες πλαζ, οι οποίες πλαισιώθηκαν από ναυαγοσώστες.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, με επιστολή του προς τις προξενικές αρχές Βουλγαρίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβακίας, Ουκρανίας και Τσεχίας, τους ευχαρίστησε για την προσωπική συμβολή τους και εκ μέσω αυτών και τους πολίτες των χωρών τους για την προτίμηση τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Προξενική Αρχή και τον Δήμο Βόλβης, αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα της είναι η μαζική προσέλευση παραθεριστών και αυτή τη χρονιά. Με αφορμή την έναρξη της νέας θητείας μου ως δημάρχου Βόλβης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι αποτελεί προτεραιότητα μου, η συνέχιση και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε πολιτιστικό, οικονομικό επίπεδο».

Τουριστική πολιτική

Ο δήμος Βόλβης προετοιμάζει με μεθοδικότητα τις επόμενες κινήσεις στον τομέα της τουριστικής πολιτικής. Στόχος του είναι όχι μόνο η αύξηση του αριθμού των Ελλήνων και ξένων τουριστών, αλλά και η προσέλκυση τους και σε άλλες περιοχές εκτός των ακτών του Στρυμονικού κόλπου (λίμνη Βόλβης, παρόχθιες, ημιορεινές περιοχές) καθόλη τη διάρκεια του έτους, με την ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού (ιαματικός, οικοτουρισμός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, αρχαιολογικός κλπ).

Ήδη ο δήμος Βόλβης εκπονεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τουρισμού, το οποίο στο τέλος του χρόνου θα υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο Τουρισμού. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ενός ειδικού τουριστικού σήματος (brand) για τον δήμο Βόλβης, καθώς και προγραμματισμένες ενέργειες προβολής εντός κι εκτός Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι σε φάση υλοποίησης βρίσκονται δυο ακόμα προγράμματα: η ψηφιακή καταγραφή και επιτόπια σήμανση για τα μνημεία-αξιοθέατα, καθώς και η ανάπτυξη ειδικής τουριστικής διαδικτυακής πύλης του δήμου Βόλβης.

http://www.dimosvolvis.gr

4 thoughts on “Επιστολή του Δημάρχου Βόλβης Λιάμα Διαμαντή προς τις προξενικές αρχές επτά κρατών

  1. Μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν, εκτός των όσων αναφέρθηκαν στο παραπάνω δελτίο τύπου, εξαρτάται από την τουριστική συνείδηση των κατοίκων, τις δράσεις των επαγγελματιών και των συλλόγων του κλάδου καθώς και από την συνεργασία ιδιωτών και Δήμου. Πράγματα τα οποία παρέλειψε να αναφέρει ο Δήμαρχος. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Πρόταση είναι τα παραπάνω και όχι κριτική.

  2. Θα  θέλαμε  εξον  των  γενικόλογων  τοποθετήσεων να λάβουμε γνώση   πόσες  αφίξεις  είχαμε  και ποιο ήτο το συνολικό ακαθάριστο εισοδημα που άφησαν  οι εν λόγω τουρίστες  καθως  και σε ποιους  δρόμους  θα  περιδιαβούν  όσοι  ερθουν  μετα  από όλες αυτες  τις  υπέροχες  ενέργειες  που  θα  φερουν  τοοοσο  κόσμο  στην περιοχή μας  μα  και ποιες  υποδομές θα βελτιωθούν   Επίσης  θα θέλαμε  να λάβουμε  γνώση  πως  υποδέχεται ο Δήμος Βόλβης  τους επισκέπτες  που συρρέουν καθημερινα  διαβαίνοντας  αυτόν τον Δήμο Σταυροδρόμι  μα  και το λόγο που  όσοι Τουρκοι  μεσου εισοδήματος  μας  επισκέφθηκαν  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ  ΕΔΩ   ΠΟ ΤΕ 

  3. Το σίγουρο είναι πως δεν θα λάβεις απαντήσεις μια και στις περισσότερες ερωτήσεις δεν ξέρουν να απαντήσουν. Φαίνεται όμως πως γνωρίζεις γιατί δεν θα ξαναπατήσουν εδώ ποτέ οι Τούρκοι που μας επισκέφθηκαν. Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις τον λόγο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.