Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο από τον “Ενεργό Δημότη”

energosdimotis

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 ο Ενεργός Δημότης κατέθεσε την παρακάτω επιστολή προς το Δήμαρχο με ερωτήσεις για την κατάσταση του Δήμου και περιμένει τις απαντήσεις του:

   Αξιότιμε Κ. Δήμαρχε,

παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν μετέχουμε στη διοίκηση του Δήμου, παρ’ όλα αυτά αισθανόμαστε την ανάγκη να εξωτερικεύσουμε κάποιες σκέψεις μας και ερωτήσεις και να σας κάνουμε κοινωνούς των απόψεών μας σχετικά με τα Δημοτικά πράγματα.

ΠΑΡΚΑ-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Τα πάρκα και οι παιδικές χαρές, που ψηφίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση και ανακαίνισή τους, είναι σε τραγική κατάσταση βρώμικα και απότιστα γεμάτα χόρτα εδώ και βδομάδες σε όλα τα χωριά και οικισμούς του Δήμου.

ΛΟΥΤΡΑ

Η κατάσταση στα Λουτρά είναι όχι απλά τραγική, αλλά ακόμα χειρότερη από άποψη οργάνωσης και διοίκησης.

Η επίσκεψή μας στο χώρο μας τρόμαξε. Δεν λειτουργεί τίποτα σωστά.

Τα άτομα που εξυπηρετούν είναι ελάχιστα, το αναψυκτήριο, κλειστό τις περισσότερες ώρες, βρίσκεται στη χειρότερη κατάστασή του.

Η αδυναμία λειτουργίας του για το καλοκαίρι θα σήμαινε ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης αλλά και των Λουτρών γενικότερα, γιατί γκρεμίζεται με τον πλέον επικίνδυνο και αήθη τρόπο η εικόνα μιας επιχείρησης που θα έπρεπε να είναι η ζωή του Δήμου μας αλλά και το καμάρι της επαρχίας μας.

Οι δύο βυζαντινές δεξαμενές είναι κλειστές πάνω από ένα μήνα, η απάντηση που πήραμε από το προσωπικό ήταν ότι: περιμένουμε ένα εξάρτημα για τα μηχανολογικά τους. Είναι δυνατόν να μην λειτουργούν αυτές οι δεξαμενές που είναι από μόνες τους τα Λουτρά;;

Το ξενοδοχείο, είναι στη φάση της «ανακαίνισης» που δεν λέει να τελειώσει ποτέ.

Θα ολοκληρωθεί ποτέ αυτό που ξεκίνησε;; H κατάσταση στο οίκημα είναι απελπιστική… Οι πελάτες του ξενοδοχείου ελάχιστοι, που δεν καλύπτουν ουσιαστικά ούτε τα μεροκάματα των λίγων εργαζομένων. Το προσωπικό των Λουτρών ανύπαρκτο, αδυνατεί να εξυπηρετήσει μια μαζική προσέλευση επισκεπτών, η εγκατάλειψη των χώρων οφθαλμοφανής.

Πώς «κινούνται» τα προγράμματα της άθλησης των παιδιών;;

Τι γίνεται με τους υπαλλήλους που περιμένουν ακόμη καρτερικά τους μισθούς κάποιων μηνών;;

ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε θα παραδοθεί το Β΄ Νηπιαγωγείο από τον εργολάβο επίσημα;; Ο Δήμος επιβαρύνεται με αρκετά χρήματα για τα ενοίκια του χώρου που στεγάζεται τώρα το Νηπιαγωγείο.

Το Γυμνάσιο που εγκαινιάστηκε έχει εφοδιαστεί με άδεια λειτουργίας;;

Τελικά θα χρησιμοποιηθεί σαν σχολείο;;

Εμείς ως Ενεργός Δημότης, συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε.

Ο τόπος μας πρέπει να πάει μπροστά και θα πάει.

Κ. Δήμαρχε περιμένουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Για τον Ενεργό Δημότη Λαγκαδά

Μαρία (Μαρκέλλα) Ταυρίδου

Αρχικό κείμενο : http://www.lagadas.net

1 thought on “Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο από τον “Ενεργό Δημότη”

  1. Η Μαρία (Μαρκέλλα) Ταυρίδου ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές 2014 στον Δήμο Λαγκαδά με όνομα συνδυασμού “Ενεργός Δημότης Δήμου Λαγκαδά” Έλαβε 15,16% (5424 ψήφους) και ήρθε τρίτη μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων.
    Εμείς εδώ στον Δήμο Βόλβης έχουμε θάλασσα οπότε μάλλον οι τρεις συνδυασμοί της αντιπολίτευσης που προέκυψαν από τις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014 θα δραστηριοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + 20 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.