Ερωτήματα των υπ. δημάρχων Β.Ζωγράφου – Θ.Ελευθεριάδη στις δηλώσεις του δημάρχου Βόλβης και του προέδρου της ΔΕΥΑΒ για το πρόβλημα υδροδότησης της Νυμφόπετρας

Ο κ. Γαβριηλίδης Ανδρέας, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ) δήλωσε στον Alpha 96,5 πως «Πράγματι βρήκαμε στο χωριό Νυμφόπετρα δείγματα υψηλά ραδιενέργειας»!!!

Επίσης τόνισε πως «παρότι που πραγματοποιήσαμε έρευνα και στις έξι δημοτικές γεωτρήσεις του χωριού δεν καταφέραμε να βρούμε κατάλληλο προς πόση νερό αλλά τελικά βρήκαμε στον Προφήτη, ένα χωριό που είναι γύρω στα 6 χιλιόμετρα μακριά» και συμπλήρωσε πως «εάν πάνε όλα καλά περίπου σε έναν μήνα οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.»

Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒ

Τα προβλήματα της επιβάρυνσης των υπογείων νερών με τοξικά στοιχεία (F, B, U, Rn, As) στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης Μυγδονίας είναι ήδη γνωστά από το 2003 με την υλοποίηση του  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  LIFE98 ENV/GR/00212 (16/4/2003) της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ!!!
Οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι συγκεντρώσεις του ραδονίου σχετίζονται με τεκτονικά ενεργές ρηξιγενείς ζώνες. Όπως είναι γνωστό η γενεσιουργός πηγή του ραδονίου είναι το ουράνιο.
Το υπόγειο νερό της περιοχής  Νυμφόπετρας- Περιστερώνας περιέχει σχετικά αυξημένες τιμές σε ουράνιο (26-105 ppb).
Τα αποτελέσματα του προγράμματος πιστοποίησαν ότι η κατανάλωση νερού του χωριού Νυμφόπετρα είναι 30-100 m3/ημέρα και σε περίπτωση που δεν εντοπισθούν αποθέματα πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή, θα απαιτηθεί η εγκατάσταση μονάδας απομάκρυνσης του ραδονίου με αερισμό και του ουρανίου με φίλτρο ρητίνης TP-207 + GAC.

Με την χρησιμοποίηση της τεχνολογίας των ζεολίθων τα τοξικά στοιχεία  έγινε δυνατό να απομακρυνθούν αποτελεσματικά από το πόσιμο νερό σε πιλοτικές δοκιμές που εκτελέσθηκαν σε επιλεγμένες θέσεις της περιοχής.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1.Από το 2014 που αναλάβατε την διοίκηση του Δ.Βόλβης γιατί δεν εφαρμόσατε ένα τεχνικό πρόγραμμα με βάση τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος δηλαδή την εγκατάσταση μονάδας απομάκρυνσης του ραδονίου με αερισμό και του ουρανίου με φίλτρο ρητίνης TP-207 + GAC η οποιονδήποτε άλλον τύπο φίλτρου επιλέξετε , για να διασφαλίσετε την καταλληλότητα του νερού για οικιακή κατανάλωση με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές υγιεινής;

Υπάρχει περίπτωση να μην το γνωρίζατε;

2. Γιατί δεν εφαρμόσατε ένα προληπτικό πρόγραμμα γεωτρήσεων για τον εντοπισμό θέσεων αποθεμάτων πόσιμου νερού ως «εναλλακτική λύση ασφαλείας» για την προστασία της υγείας των πολιτών;

3. Από την στιγμή που διαπιστώθηκε η παρουσία επικίνδυνων τοξικών στοιχείων στην υδροδότηση των περιοχών Νυμφόπετρας- Περιστερώνας και της ευρύτερης περιοχής…

*ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ THN ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΒΥΤΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ!!!
ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ «ΧΘΕΣ» Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΟΛΒΗΣ & ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒ!!!

*ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ… ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!

*ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ… ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΟΛΒΗΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…

Β.Ζωγράφος
Υπ. Δήμαρχος Δ.Βόλβης των συνεργαζόμενων συνδυασμών
“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ”

Θ.Ελευθεριάδης
Υπ. Δήμαρχος Δ.Βόλβης του συνδυασμού
“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”

1 thoughts on “Ερωτήματα των υπ. δημάρχων Β.Ζωγράφου – Θ.Ελευθεριάδη στις δηλώσεις του δημάρχου Βόλβης και του προέδρου της ΔΕΥΑΒ για το πρόβλημα υδροδότησης της Νυμφόπετρας

 1. Φθηνή αντιπολιτευτική τακτική, και εκ του ασφαλούς, ενός φιλόδοξου πρώην Αντιδημάρχου της παράταξης Γαλαμάτη – (συνάδελφο του Δ. Λιάμα),και μετέπειτα υποψήφιο διεκδικητή – μνηστήρα της δημαρχιακής καρέκλας ,την οποία απέτυχε να αποσπάσει από τον Δ. Λιάμα.
  Ο κόσμος διαθέτει μνήμη και αυτό είναι κακό για τον κ. Ζωγράφο…
  Αν εξαιρέσουμε τις “προγραμματικές διακηρύξεις” που δημοσιεύονται κατά σωρηδόν (οι οποίες μπορεί να είναι καινοτόμες ,αλλά είναι μη εφαρμόσιμες, λόγο έλλειψης κονδυλίων, λαμβάνοντας υπόψη την Ελληνική Οικονομική πραγματικότητα) καμία δεν είναι του κ Ζωγράφου.
  Η ανατροπή δεν μπορεί να προέλθει με ανθρώπους που υπήρξαν στο παρελθόν μέρος του προβλήματος. Ας βγει ο κύριος Ζωγράφος να δώσει στην δημοσιότητα τις προτάσεις που είχε κάνει υπέρ του καλού, του τόπου, αλλά και του Δημότη Βόλβης ,όσο καθόταν στα έδρανα του ΔΣ.
  Ας προσγειωθούν λίγο στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί που γράφουν αυτές τις ανοησίες, γιατί αν ο Δήμαρχος Βόλβης είχε προβεί στις ενέργειες που περιγράφουν, το πιο πιθανό, θα ήταν να τον κατηγορούν για διασπάθιση χρημάτων από το ταμείο του Δήμου.
  Μην γελιέστε, όλοι αυτοί οι “σωτήρες” δεν παλεύουν να μας σώσουν, παλεύουν μπας και μπορέσουν να εκλεγούν και να διαπραγματευτούν μία θέση αντιδημάρχου.
  Αυτός είναι ο “νταλκάς” όχι μόνο αυτών των 2,αλλά και του τρίτου,που έχει μαζέψει τις θεούσες και τους γραφικούς του Δήμου Βόλβης στην παρέα του.
  Η Πάνια μπροστά του είναι ερασιτέχνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + fourteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.