Ερωτήσεις προς τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης»

krisi-antistasi-prooptiki-aristerasΣυνεχίζοντας τις ερωτήσεις μας προς του υποψηφίους των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα γίνουν στις 18 Μαΐου 2014, απευθυνόμαστε αυτήν την φορά προς τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης»

Ελπίζουμε πως θα λάβουμε απαντήσεις.

 1. Η σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά έχει πάρει αποστάσεις από τον φιλελευθερισμό, που έχει συμφιλιωθεί με την τρέχουσα μορφή της συρρικνωμένης δημοκρατίας όπου οι πολίτες είναι μόνο εκλογείς. Εσείς θεωρείται τους δημότες μας μόνο εκλογείς;
 2. Ο ελευθεριακός κομμουνισμός, πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει την κοινωνία χωρίς να κατακτήσει την εξουσία, χτίζοντας μικρές ανεξάρτητες νησίδες και παράλληλες μορφές κυριαρχίας. Πιστεύετε σ αυτό;
 3. Η παραδοσιακή κομμουνιστική Αριστερά, χαρακτηρίζει τις εκλογές ένα μέσο μικρής σχετικά σημασίας, στις οποίες συμμετέχει, όπως και στους υπόλοιπους θεσμούς του αστικού κράτους, για να ενισχύσει τη θέση της προκειμένου να δώσει τη μάχη κατά του καπιταλισμού με καλύτερους όρους. Προεκλογικά πιστεύετε σ αυτό και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αυτός θα είναι ο σκοπός σας;
 4. Τα ριζοσπαστικά σχήματα που θα αναλάβουν ευθύνες διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και σε αντίξοες περιστάσεις, με τον καπιταλισμό σε κρίση και ιδιαίτερα επιθετικό, κινδυνεύουν να περιπέσουν είτε στον ρεφορμιστικό λεγκαλισμό που οδηγεί στην ενσωμάτωσή τους είτε στη λατρεία του βολονταρισμού που οδηγεί σε συντριπτικές ήττες τα ίδια και την υπόθεση της Αριστεράς συνολικά. Θα αντισταθείτε ; Θα αντιδράσετε; Και αν ναι μέσα από την συμμετοχή σας στα κοινά του δήμου μας ;
 5. Με βάση όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι γενικότερα του δήμου Βόλβης,  να προσδοκούν κάτι ουσιαστικό για τα συμφέροντά τους από της συμμετοχής σας στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο  του δήμου Βόλβης, ή να ελπίζουν μόνο σε αποχρώσεις, λεπτομέρειες και κάποια οριακή βελτίωση της οικονομικής κατάστασής τους ;
 6. Μια σεχταριστική αντίληψη ενδεχομένως να «πανηγύριζε», αφού «όσο χειρότερα για την κοινωνία, τόσο καλύτερα για το κίνημα». Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα φαντάζονται όσοι κατασκευάζουν ιδανικά σχέδια σε συνθήκες εργαστηρίου. Η λιγότερη δυνατή δημοκρατία και η οικονομία του εκβιασμού είναι οι στόχοι του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού. Για να ανατραπούν αυτοί  οι στόχοι, εκτός από ηρωική αντίσταση, τι άλλο θεωρείτε πως πρέπει να γίνει σε τοπικό επίπεδο και τι αποφάσεις θα πρέπει να λάβει το νέο δημοτικό συμβούλιο ;  Στην δεύτερη εβδομάδα των εκλογών, αν δεν είστε εσείς υποψήφιοι, θα ακολουθήσετε την παραπάνω σεχταριστική αντίληψη;

Ευχαριστούμε

Νικ.

4 thoughts on “Ερωτήσεις προς τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης»

 1. Μερικές συμπληρωματικές ερωτήσεις που μας στείλανε αναγνώστες

  1. Συνδυασμός ( Νανάκος ) στην ανακοίνωση του εμπεριείχε την αναφορά της συσπείρωσης ανθρώπων ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύων του σε έναν συνδυασμό. Από την Λαϊκή Συσπείρωση , αλλά και από τα στελέχη, και τους οπαδούς υπήρξε μία έντονη ειρωνεία και χαρακτηρισμός της συσπείρωσης αυτής. Το ίδιο διακηρύσσετε και εσείς αναφερόμενοι στο ψηφοδέλτιο σας. Με ποιό γνώμονα οι δικοί σας οι υποψήφιοι είναι ”απο όλες τις παρατάξεις και συσπειρώθηκαν” παραμερίζοντας τις διαφορές , ενώ οι ”άλλοι υποψήφιοι είναι χαρακτηριζόμενοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και αναρωτιέστε το πώς είναι δυνατόν να ενωθούν?

  2. Σε έναν προσωπικό σχολιασμό η εκπρόσωπος χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό πολιτικά τζάκια και φουφούδες. Τι υποννοεί η εκπρόσωπος?

  3. Την στιγμή που απο τους υπόλοιπους συνδυασμούς κρατείται χαμηλό προφίλ και δεν υπάρχει επίθεση εναντίων της Λ.Σ, πιστεύετε ότι η ειρωνία εναντίων υποψηφίων είναι ως πολιτικά ορθή ενδεδειγμένη μέθοδος?

  4. Το motto (Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924, Σοβιετικός ηγέτης) Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς. Μήπως είναι σημείο το οποίο θα αποτελέσει την μελλοντική πολιτική κατεύθυνσης των ψηφοφόρων για τον δεύτερο γύρο των εκλογών αν αποκλειστεί η Λ.Σ , σηματοδοτώντας έτσι την άρνηση συνεργασίας – υποστήριξης των δυνάμεων εκείνων που πολεμούν για την εκπαραθύρωση του νυν συνδυασμού που διοικεί τον Δήμο, θέλοντας έτσι να συντηρεί έναν ανύπαρκτο πολιτικά αντίπαλο που θα είναι του χεριού της?

  5. Όλοι οι συνδυασμοί εξήγγειλαν τα προεκλογικά προγράμματα σχεδιασμού – υλοποίησης εξαγγελιών τους, δημοσιεύοντας έτσι κάποιες πάγιες θέσεις . Ποιο είναι το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η Λ.Σ , για να μπορέσει να κάνει τον Δήμο για τους Δημότες όπως ισχυρίζεται και με ποιόν τρόπο θα το πραγματώσει?

  6. Ο απλός δημότης θα περίμενε μία συνεργασία ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης στον δήμο, μέσω της επαφής – συνεργασίας των συνδυασμών – αρχικά των επικεφαλής των. Μήπως η έλλειψη αυτής της διάθεσης εκ μέρους της επικεφαλής της Λ.Σ μαρτυρά ότι τελικά ο στόχος είναι απλά η καρέκλα της εξουσίας με κάθε τίμημα και όχι το καλό των δημοτών και του Δήμου?

 2. Πιστεύετε πραγματικά πως θα απαντησει κάποιος σοβαρός σε μια τόσο κατευθυνόμενη προσπάθεια που κάνετε; Όλοι γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε με την σελίδα σας και τους στόχους σας. Δεν μπορειτε να πεισετε ούτε τους ίδιους τους εαυτούς σας. Πως είναι δυνατον να θελετε να πείσετε τους εκλογείς; Μάταιο αυτό που κάνετε, ο κόσμος δεν σας ακολουθεί. Το ότι δεν απαντάνε δεν σημαίνει πως δεν έχουν απαντήσεις αυτοί που θα θέλατε. Έχετε ρίξει πολύ χαμηλά τα όρια της αξιοπρέπειας και της εκλογικής αναμέτρησης κύριοι. Κακό κάνετε σε αυτούς που θέλετε να στηρίξετε. Όχι δεύτερη, αλλά και τρίτη Κυριακή να είχε, εσείς θα είσασταν καταδικασμένοι πάλι από την λαϊκή ετυμηγορία. Αυτό θα πρέπει να αρχίσετε να το αποδέχεστε. Κουράγιο, η τέταρτη θέση είναι κοντά.

 3. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Κρίνετε εκ των προτέρων, πριν ολοκληρωθεί όλος ο κύκλος. Γίνεται η συλλογή των ερωτήσεων και η επεξεργασία τους, πολλές είναι ίδιες.

  Ερωτήσεις θα γίνουν και στους 4 υποψηφίους. Οι οπαδικοί αλαλαγμοί δεν οδηγούν πουθενά, και τουλάχιστον εμάς ως Volvipress μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους μιας και δεν έχουμε απολύτως τίποτε να κερδίσουμε.

  Το γράψαμε και άλλη φορά. Δεν ανήκουμε πουθενά και δεν εξυπηρετούμε κανένα συμφέρον ούτε και στηρίζουμε κάποιον. Φαίνεται καθαρά από τις δημοσιεύσεις. Νοιαζόμαστε μόνο για την γενική ενημέρωση του κόσμου και δεν θέλουμε να πείσουμε κανέναν και για τίποτα.

  Το να μας διαβάζετε είναι επιλογή, όπως και το να μην μας διαβάζετε επίσης είναι επιλογή. Επιλέξτε μόνος – μόνη. Όμως δεν θα μας υποδείξετε το πώς θα συμπεριφερθούμε , φιμώνοντας μας, γιατί τα όσα λέγονται δεν είναι βολικά για σάς.

  Μην απευθύνεστε σε μας. Δεν είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι και ούτε μας νοιάζει σαν VolviPress ποιος θα είναι πρώτος ή τελευταίος. Οι ερωτήσεις θα γίνονται όσο θα μας τις στέλνουν οι αναγνώστες , και αν δεν θέλει κανείς να απαντήσει , ούτε καν μας απασχολεί.

  Οι εποχές των μπαλκονιών και των χειροκροτητών πέρασαν. Ο κόσμος και κυρίως η νεολαία ενημερώνετε και από το διαδίκτυο.

  Προσφέρουμε το βήμα αυτό δωρεάν για να ρωτήσετε, να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε, να πείτε την γνώμη σας και να απαντήσουν όλοι. Σεβαστείτε το τελευταίο τουλάχιστον.

 4. Είναι φυσιολογική και αναμενόμενη η απάντηση του “να μην σας νοιάζει” .
  Όσο υπάρχει η αρθρογραφία όσον αφορά τους άλλους, δεν μας απασχολεί.
  Όταν όμως έρθει η σειρά μας, είναι κατευθυνόμενη η οποιαδήποτε ανάρτηση.
  Οι τελευταίες 6 ερωτήσεις αγαπητέ – ή, είναι γεγονός που δεν μπορεί να τις αρνηθεί κανείς.
  Προέρχονται από δημόσιους σχολιασμούς, και είναι φυσιολογικό να μεταφέρονται τα “νέα” μιας και είμαστε όλοι μαζί ένα χωριό άνθρωποι, τίποτε παραπάνω.
  Σχολιάζονται.
  Όσο για το σχόλιο θα περίμενα μία καλύτερη επιχειρηματολογία , και όχι ένα απλό καπνογόνο για να καλυφθεί η έλλειψη τοποθέτησης.
  Σε κάποια στιγμή όμως καλό είναι αυτός που με τόση ευκολία κρίνει τους άλλους κολλώντας ταμπέλες, να μάθει να αποδέχεται την κριτική, η οποία είναι βασισμένη σε γεγονότα.
  Κάνε μια βόλτα στο διαδίκτυο, να δεις τι γράφεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.