Γιατί πρέπει όλοι να ψηφίζουμε;

oxi-apoxiΤο ξέρουμε ότι οι περισσότεροι αδιαφορούν για τις εκλογές και ειδικά οι νεότεροι που δεν ασχολούνται με την πολιτική γιατί νιώθουν ότι δεν τους αφορά.

Η μη συμμετοχή όμως δεν είναι η λύση για να αλλάξουν τα πράγματα. Θα πρέπει μέσα από την συμβολή του ο καθένας μας να δημιουργηθεί ένα νέο είδος «πολιτικής» που θα καταφέρει να μας συγκινήσει να μας εμπνεύσει και να μας κάνει από αντικείμενα διαχείρισης στα χέρια των λίγων, ενεργούς πολίτες που αποφασίζουν για το μέλλον τους και την ζωή τους.

Γι αυτό είναι σημαντικό όλοι να ψηφίσουμε στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου.

Πιστεύουμε ότι το σημαντικότερο όπλο του πολίτη να αλλάξει την κοινωνία του είναι η κυρίαρχη έκφραση της πολιτικής του βούλησης μέσω της ψήφου. Αν αυτή η κυρίαρχη πολιτική πράξη παραχωρηθεί στα χέρια των λίγων, τότε το δικαίωμα της πολιτικής λαϊκής έκφρασης είτε με την μορφή της αποδοχής και επιβράβευσης συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών είτε η απόρριψή τους, ή η έκφραση της διαμαρτυρίας χάνεται. Και μαζί του χάνεται και η προοπτική για καλυτέρευση της καθημερινότητας που ο καθένας μας ζει και βιώνει.

Γι αυτό στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές ας στηρίξουμε όλοι ανθρώπους που έχουν Αρχές, Αξίες και Ιδανικά και ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον. Ανθρώπους που η μέχρι τώρα πορεία της ζωής τους τα έχει δείξει αυτά.

Ας μην αφεθούμε στην οργή και στην απογοήτευση που προκάλεσαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ας μην ισοπεδώνουμε τους πάντες με τη φράση «όλοι ίδιοι είναι», ας βρούμε και ας επιλέξουμε τον/την καλύτερο/η.

Αν πάλι δεν έχετε καλυφθεί από τα παραπάνω και επιμένετε στην αποχή, σας παραθέτουμε το παρακάτω παράδειγμα που όπως θα αποκαλύψετε συμφέρει κάποιους η αποχή σας.

Έστω λοιπόν μία υποθετική κοινωνία 100 ανθρώπων. Οι 50 από αυτούς είναι οι Δ.Ν.Σ.Β. Οι άλλοι 50 είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα.
Επίσης έστω ότι οι 18 είναι Δ, οι 16 Ν οι 13 Σ και οι 3 Β
Τι θα γίνει αν οι απογοητευμένοι δεν πάνε να ψηφίσουν?
Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και τα αποτελέσματα θα είναι τα εξής:
Δ 36%
Ν 32%
Σ 26%
Β 6%

Θα γίνει αναφορά βέβαια για μεγάλη αποχή αλλά ποιος θα νοιαστεί?
Θα ακούσει τα κλασικά, το πήραμε το μήνυμα αλλά τα αποτελέσματα θα εφαρμοστούν κανονικά.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη?
Ότι απέχοντας στηρίζεις τα μεγάλα συμφέροντα, αφού τα αποτελέσματα των εκλογών βγαίνουν με βάση αυτών που ψήφισαν (και όχι λευκό- άκυρο)
Άρα απέχοντας είσαι υπεύθυνος και εσύ για αυτούς που τελικά θα εκλεγούν…

Τι θα γίνει τώρα αν οι απογοητευμένοι ψηφίσουν?
Θα επιλέξουν τους καλύτερους που θα μπορέσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητάς τους.
Γι αυτό είναι σημαντικό όλοι να ψηφίσουμε !!!
Η μη συμμετοχή  δεν είναι η λύση για να αλλάξουν τα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + 18 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.