Γραφείο ενημέρωσης ανέργων άρχισε να λειτουργεί στον δήμο Βόλβης

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα ακόμα και στο σπίτι τους για τη ζήτηση θέσεων εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία υποστήριξης των ανέργων δημοτών του, άρχισε να λειτουργεί ο δήμος Βόλβης, δημιουργώντας το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή, η οποία ενημερώνει άμεσα και εξατομικευμένα τους ενδιαφερόμενους ανέργους, για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν και τους αφορούν.

Σε πρώτο στάδιο, οι άνεργοι καταχωρούν το βιογραφικό, τις δεξιότητες και την προϋπηρεσία τους, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο (linkστην δημοτική ιστοσελίδα) είτε εγγράφως στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα. Με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε ανέργου, το ειδικό λογισμικόπου διαθέτει ο δήμος Βόλβης επιλέγει τις κατάλληλες αγγελίες εργασίας, μέσα  απ’ όλες όσες έχουν υπάρχουν στον Τύπο και στο διαδίκτυο. Τέλος, αποστέλλεται άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο(e-mail, sms), οι σχετικές αγγελίες αναζήτησης εργασίας, ενώ παρέχεται η δυνατότητατηλεφωνικής ενημέρωσης του ενδιαφερόμενου, αν δεν μπορεί να ειδοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο δήμος Βόλβης είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά, που τοποθέτησαν το μοναδικό αυτό πρόγραμμα online – άμεσης ενημέρωσης ανέργων.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα, ενημερώνεται καθημερινά και άμεσα, για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τις ανοιχτές προκηρύξεις στον δημόσιο τομέα και τα τρέχονταπρογράμματα του ΟΑΕΔ, προγράμματα επιμόρφωσης και προγράμματα επιταγής (voucher)εισόδου στην αγορά εργασίας, δηλαδή ενημερώνεται από κάθε αγγελία που ανακοινώνεται σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό – διαδικτυακό μέσο.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τονίζει ότι: «με το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων, οι δημότες μας αποκτούν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις εργασίας που τους αφορούν ατομικά, στην περιοχή η οποία τους ενδιαφέρει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο άνεργος, μπορεί να ειδοποιηθεί άμεσα, ακόμα και όταν βρίσκεται στο σπίτι του, χωρίς να είναι αναγκασμένος να μετακινείται (πχ στον ΟΑΕΔ) αναζητώντας εργασία. Είναι μια υπηρεσία που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους ανέργους, οι οποίοι ζουν, ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς, ειδικά σε έναν εκτεταμένο γεωγραφικά δήμο, όπως ο δικός μας. Δεν είναι υπηρεσία που προσλαμβάνει εργαζόμενους, αλλά τους ειδοποιεί έγκαιρα για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλη την αγορά εργασίας. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο, που μπορεί να διατεθεί σήμερα στη χώρα, στην υπηρεσία ενός ανέργου. Ο δήμος Βόλβης, συνεχίζει την προσπάθεια να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες του, και ιδιαίτερα σε όλες εκείνες τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι και οι άνεργοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα αυτό, μπορεί να τονωθεί και η τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς οι τοπικές επιχειρήσεις, μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Βόλβης και να καταχωρούν τις αγγελίες για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας μέσα στο υπάρχον σύστημα, ώστε να έχουν άμεσα ανταπόκριση με τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ζουν στην περιοχή τους.

Το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων, μπορεί να επικαιροποιεί άμεσα τα στοιχεία των ανέργων, δημιουργώντας νέες προδιαγραφές αναζήτησης θέσεων εργασίας, στους τομείς που επιλέγει ο ενδιαφερόμενος.

Ο δήμος Βόλβης, δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων κάθε ενδιαφερόμενου, με ειδική αίτηση που συμπληρώνεται στην ιστοσελίδα του δήμου Βόλβης, στο ειδικό link:

(http://719532551.winzone50.grserver.gr/pub_registration.aspx?terminal_id=9345)

Όσοι δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, μπορούν να τη συμπληρώνουν στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Αρέθουσα, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτος, Προφήτης, Σταυρός).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.