Η Γη του Αριστοτέλη στον Διεθνή Τουριστικό Χάρτη

xalkid1.medium

Η δημοσιογραφική επίσκεψη της Βρεττανής Freelancer, LizzieEnfield, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27.9.15 κλείνει έναν πραγματικά σπουδαίο κύκλο δημοσιογραφικών και επαγγελματικών επισκέψεων,

που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή της Ολυμπιάδας / Βαρβάρας από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού και χαρακτηρίσθηκαν από ποιότητα, στόχευση και εξαιρετική απόδοση.

Πιο συγκεκριμένα, οι αριστοτελικές κοινότητες φιλοξένησαν μεγάλη ομάδα Γερμανών εκπροσώπων Τύπου, η οποία ακολούθησε το πολιτιστικό τόξο «Βεργίνα – Αρχαία Στάγειρα – Αμφίπολη», παρακολουθώντας τα ιστορικά βήματα της μακεδονικής δυναστείας και αποτυπώνοντας ήδη σε δημοφιλείς γερμανικές εκδόσεις τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Αριστοτέλη.

Ο Νεοζηλανδός bloggerLukeArthurSniewski εξάλλου, ο οποίος ξεναγήθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στην προαθωνική χερσόνησο, «βομβάρδισε» το διαδίκτυο με πληροφοριακό και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ ως εξαιρετικό χαρακτηρίσθηκε το επεισόδιο της εκπομπής του Ευτύχη Μπλέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI με τίτλο «HappyTraveler».

3μελής ομάδα Βέλγων εκπροσώπων Τύπου περπάτησε ολόκληρο το Αριστοτελικό μονοπάτι – μήκους 32 χιλ. (από το Άλσος του Αριστοτέλη μέχρι τα Αρχαία Στάγειρα) και περιπλανήθηκε ανάμεσα στα ξωκλήσια του Αριστοτελικού Βουνού, τα οποία δημιουργούν προσκυνηματική περιήγηση για ιδιαίτερα «ψαγμένους» προσκυνητές.

Τέλος, εκπρόσωπος θεματικού σουηδικού γραφείου κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες το δίκτυο των έξι (6) αριστοτελικών διαδρομών, που συνδέουν τις έξι (6) αριστοτελικές κοινότητες (Ολυμπιάδα, Βαρβάρα, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στρατώνι) με στόχο να το τοποθετήσει στον κατάλογό του, ώστε να «ανοίξει» νέο τουριστικό πρόγραμμα, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2016. Την ίδια περίοδο ομάδα Σουηδών επισκεπτών θα ακολουθήσει το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τον Άθωνα στα Αρχαία Στάγειρα του Αριστοτέλη και την Αμφίπολη του Μέγα Αλέξανδρου».

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι στα μέσα του Οκτώβρη η περιοχή υποδέχεται μεγάλη ομάδα Βρετανών περιπατητών, η οποία καταφθάνει μέσω του βρετανικού γραφείου Ramblers Wordwide Holidays, ενώ δύο φορές το χρόνο η Βαρβάρα φιλοξενεί ομάδα birdwatching Βρετανών επισκεπτών, η οποία επισκέπτεται τους αριστοτελικούς καταρράκτες – πλούσιους τόσο σε χλωρίδα όσο και σε πανίδα.

Συνολικά το αριστοτελικό βουνό, μέσω της προσπάθειας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, προσέλκυσε τουριστικά γραφεία από ολόκληρη την Ευρώπη, τα οποία ήδη συνεργάζονται ή σύναψαν συμφωνία με επιχειρήσεις της περιοχής :

 

–         Από τη Βρετανία (2 γραφεία)

–         Από τη Σουηδία (2 γραφεία)

–         Από το Βέλγιο (1 γραφείο)

–         Από την Ολλανδία (1 γραφείο)

–         Από την Ιταλία (1 γραφείο)

–         Από τη Γερμανία (1 γραφείο)

 

Το MarketingPlan του 2016 εστιάζει στην ανάδειξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων της εν λόγω περιοχής, μετατρέποντάς τις σε τουριστικές μορφές και τοποθετώντας στην ουσία στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη ολόκληρη την ορεινή ζώνη της προαθωνικής χερσονήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.