Καταγγελίες ντροπής για Βαγιοχώρι από τον δήμαρχο Βόλβης

prosfiges-ktel

Μόνο ένα ειρωνικό μειδίαμα μπορεί να σχηματιστεί στο πρόσωπο του αναγνώστη διαβάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου του Δήμου Βόλβης στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο voria.gr. (και αναδημοσιεύουμε παρακάτω)
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η μέρα της Συνεδρίασης του Δ.Σ Βόλβης, όπου όλα αυτά τα οποία περιγράφει ο Δ. Λιάμας στις δηλώσεις , ήταν οι προειδοποιήσεις μας και τα επιχειρήματα μας, ώστε να αποτραπεί το στήσιμο του Camp στο Βαγιοχώρι και τα οποία έγιναν δεκτά με ειρωνικά σχόλια από τους εκλεκτούς αιρετούς.

Η δημοσιότητα και η έκταση που δώσαμε με φωτογραφικό υλικό, και ρεπορτάζ σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Βαγιοχώρι, πάντοτε έβρισκε έναν τοίχο αδιαφορίας από την μεριά του επίσημου Δήμου Βόλβης οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους, από την ημέρα που στήθηκε το Γκουλάγκ της ντροπής.

Επειδή κάποιοι μπορεί εκ του πονηρού να θελήσουν να μας χαρακτηρίσουν ως «εμπαθείς» απέναντι στους Αιρετούς του Δήμου, μπορούν να κάνουν μία βόλτα και να ρωτήσουν τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς για το αν πάτησε το πόδι του ποτέ κάποιος εκεί και πόσες φορές.

Ας υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί και η καταγγελία των κατοίκων του Βαγιοχωρίου στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία είναι εν εξελίξει.

Αποσιωπήθηκε και δεν συζητήθηκε ποτέ επίσης η τελευταία αίτηση των κατοίκων σχετικά με τις διασφαλίσεις, με υπογραφές, που κατατέθηκε στον Δήμο Βόλβης λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου.
Ποιόν κοροϊδεύει ο Δήμαρχος Βόλβης κάνοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις?

Αναμασάει τα όσα δημοσιεύσαμε επί ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα θυμηθήκατε τις άθλιες συνθήκες κύριε Λιάμα?
Τώρα συνειδητοποιήσατε ότι γίνεται αλισβερίσι με τις αλλεπάλληλες αφίξεις – αναχωρήσεις προσφύγων?
Τώρα θυμηθήκατε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα δέντρο?
Τώρα καταλάβατε ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν διότι δεν υπάρχει ένα μίνι μάρκετ?

Θα έπρεπε να ντρέπεστε διότι είστε ο ηθικός αυτουργός του στησίματος του Γκουλάγκ της Ντροπής, που έκανε το Βαγιοχώρι γνωστό μέσα από τα άρθρα του Spiegel.
Μπορείτε να κοροϊδεύετε όσους δεν γνωρίζουν τι προηγήθηκε, αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε τους Δημότες Βόλβης, οι οποίοι έμαθαν την αλήθεια με την βοήθεια μας.
Ντροπή σας!

Κωνσταντίνος Π. Αποστολακίδης

Καταγγελίες ντροπής για Βαγιοχώρι από τον δήμαρχο Βόλβης

Ως δραματική περιγράφεται η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης. Ο ίδιος ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, τονίζει ότι στο συγκεκριμένο κέντρο είναι τόσο άθλιες οι συνθήκες, που οι πρόσφυγες μόλις φτάσουν φεύγουν για άλλους προορισμούς.

Και την ίδια ώρα, ο δήμαρχος φοβάται πως οι προσωρινές δομές, τις οποίες δεσμεύτηκε να κλείσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν μόνιμες, την ώρα που δεν έχουν διασφαλιστεί καν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά!

«Οι συνθήκες είναι ακατάλληλες. Έρχονται οι πρόσφυγες και πολλοί αμέσως αποχωρούν. Δεν μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν σε αυτό το χώρο», τόνισε ο κ. Λιάμας.

Η κατάσταση στο Βαγιοχώρι, όπως την περιγράφουν στη Voria.gr τόσο ο δήμαρχος, όσο και κάτοικοι της περιοχής, είναι άθλια.

«Οι σκηνές στις οποίες καλούνται να μείνουν οι πρόσφυγες είναι μικρές. Είναι εκτεθειμένες στον ήλιο, αφού δεν υπάρχουν σκίαστρα και στέγαστρα. Δεν έχουν οι άνθρωποι καν στρώματα και κρεβάτια και αναγκάζονται οι περισσότεροι να κοιμούνται στο χώμα. Είναι ντροπή. Τους φέρνουν, τους ξεφορτώνουν και μέσα σε λίγες μέρες, αν όχι άμεσα, φεύγουν για άλλα κέντρα», τόνισε ο κ. Λιάμας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή το μόνο επάγγελμα που γνωρίζει… πιένες είναι το ταξί. Οι οδηγοί ταξί κάνουν ουρές, διότι γνωρίζουν ότι έχουν εξασφαλισμένη πελατεία. Αργά ή γρήγορα οι πρόσφυγες θα φύγουν, ακόμη και οι πιο υπομονετικοί, αφού οι υποδομές είναι τραγικές. Με ταξί ή με όποιο μέσο βρουν, ακόμη και με τα πόδια ορισμένοι πρόσφυγες φεύγουν άρον άρον. «Υπάρχει και επικοινωνία μεταξύ τους και πλέον όσοι προορίζονται για το Βαγιοχώρι ξέρουν τι θα συναντήσουν και φεύγουν το ταχύτερο», είπε ο κ. Λιάμας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πληθυσμός στο κέντρο του παλιού δημοτικού σχολείου του Βαγιοχωρίου είναι εξαιρετικά μεταβαλλόμενος. Υπάρχουν στιγμές που οι πρόσφυγες είναι 200 και μπορεί να μειωθούν στους 70…

Εξάλλου, όπως τονίζουν και οι κάτοικοι της περιοχής, στο Βαγιοχώρι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για την αγορά μικρών καθημερινών αγαθών. Πρέπει να μεταβούν στα τέσσερα χιλιόμετρα, στη Νυμφόπετρα, για να αγοράσουν κάτι από ένα παντοπωλείο.

«Αν υπήρχε σημαντικός αριθμός προσφύγων θα στήνονταν και καντίνες και κάποιοι επαγγελματίες θα ενδιαφέρονταν και θα πήγαιναν να κάνουν εμπόριο στην περιοχή. Όμως με τόσο μικρό πληθυσμό κανείς δεν ενδιαφέρεται και οι άνθρωποι είναι εγκαταλειμμένοι χωρίς να μπορούν να πάρουν τα στοιχειώδη. Δεν εξυπηρετούνται καν συγκοινωνιακά για να μεταβούν στις υπηρεσίες ασύλου για να κάνουν τα χαρτιά τους, που είναι στην περιοχή του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης», σημείωσε ο κ. Λιάμας.

Οι πρόσφυγες που φεύγουν πηγαίνουν σε άλλα κέντρα, όπως για παράδειγμα 40 άτομα που τις προηγούμενες μέρες έφτασαν στα Βασιλικά και μένουν πλέον εκεί.

Οι μαθητές

Ένα χαρακτηριστικό ζήτημα που θα προκύψει με το τέλος του καλοκαιριού είναι η μεταφορά των μαθητών σε σχολεία. Τα προσφυγόπουλα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μετακινηθούν, αλλά οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών γίνονται αυτή την εποχή και κανείς δεν ξέρει αν θα πρέπει και με ποιο τρόπο να συνυπολογίσει και τη μεταφορά αυτών των παιδιών, η οποία έχει κόστος.

Οι κλοπές επίσης από τους μπαξέδες της περιοχής είναι συνεχείς, καθώς πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι η σίτισή τους δεν είναι ικανοποιητική και δεν περιλαμβάνει καν λαχανικά…

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.