Ο Δήμαρχος Βόλβης σε σύσκεψη για τις δημόσιες συγκοινωνίες

siskepsi-sigkinoniesΣύσκεψη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιοχών όπου λειτουργούν κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και μετεγκατάστασης προσφύγων στη ΜΕ Θεσσαλονίκης, με τις δημόσιες συγκοινωνίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, υπό τον Πρόεδρο του φορέα, Ιωάννη Παλαιστή, και παρουσία των Δημάρχων Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, του Αντιδημάρχου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελου Καραστεργίου, του Διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιου Σουρβίνου καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, του ΟΑΣΘ και του ΚΤΕΛ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αλλά και των Δήμων Λαγκαδά, Θέρμης, Βόλβης και Δέλτα, προκειμένου να εξεταστεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κέντρων προσωρινής φιλοξενίας και μετεγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Το ΣΑΣΘ έκανε προεργασία και διαπίστωσε ότι από τα 13 κέντρα, τα επτά εξυπηρετούνται επαρκώς, ενώ απαιτείται να γίνουν αυτοψίες (από ΣΑΣΘ, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ) σε έξι χώρους, για τους οποίους υπάρχουν ζητήματα τόσο με τη συχνότητα της εξυπηρέτησης, όσο και με τις αποστάσεις των στάσεων από τους συγκεκριμένους χώρους.

Τα έξι σημεία όπου θα γίνουν αυτοψίες είναι:

1.Πρώην εργοστάσιο SINATEX (22ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβαλαρίου, Δήμος Λαγκαδά).
2.Πρώην στρατόπεδο Βογιατζόγλου (Λαγκαδίκια, Δήμος Λαγκαδά).
3. Πρώην Δημοτικό Σχολείο Βαγιοχωρίου (Δήμος Βόλβης).
4.Βιομηχανικός χώρος Frakaport (Δήμος Δέλτα).
5.Βιομηχανικός χώρος Karamanlis (Σίνδος, Δήμος Δέλτα).
6.Πρώην εργοστάσιο Softex (500 μ. από τις φυλακές Διαβατών, Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου).

Ο Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, τόνισε ότι «στο Βαγιοχώρι οι πρόσφυγες έρχονται και φεύγουν διαρκώς, καθώς οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για παραμονή και επιλέγουν να αποχωρήσουν για άλλα κέντρα. Το πρόβλημα είναι κυρίως την Τρίτη που γίνεται και λαϊκή αγορά στην περιοχή και ο κόσμος δεν εξυπηρετείται». Ο κ. Λιάμας ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα της τροποποίησης του δρομολογίου του ΚΤΕΛ και να γίνει κυκλικό δρομολόγιο στη λίμνη Κορώνεια (Λαγκαδίκια – Σχολάρι – Προφήτης – Ευαγγελισμός – Ανάληψη). Το αίτημά του δεσμεύτηκε να εξετάσει τόσο το ΣΑΣΘ, όσο και το ΚΤΕΛ.

stokokkino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.