Κριτική του κ. Πασσιά Δημητρίου για το βιβλίο “Ο Δικός μου Αντώνιος” της κ. Φωτεινής Τάζογλου

Το βιβλίο της κ. Φωτεινής Τάζογλου με τίτλο “Ο Δικός μου Αντώνιος”, ξεκίνησε το ταξίδι του αρχές Μαρτίου 2021 (πριν 14 ημέρες). Ήδη εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση και σε λίγες μέρες ξεκινάει η εκτύπωση της δεύτερης.

Είναι το πρώτο βιβλίο της, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο με τίτλο “Αναζητώντας την Άννα”

Το βιβλίο δέχτηκε από επώνυμους και απλούς αναγνώστες πολλές καλές κριτικές. Μια απ αυτές είναι και η παρακάτω του Προέδρου Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητικού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) δήμου Βόλβης τον οποίον η συγγραφέας ευχαριστεί δημόσια.

Μετά την κριτική ακολουθούν δύο βίντεο με τον ιερομόναχο Αντώνιο

Κριτική βιβλίου από τον κ. Πασσιά Δημήτριο

Το βιβλίο της Φωτεινής Τάζογλου με τίτλο Ο Δικός μου Αντώνιος, που αποτελεί την πρώτη της λογοτεχνική απόπειρα, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για εμένα τον ίδιο.   Η νεόκοπη συγγραφέας κατορθώνει να προσεγγίσει τον αναγνώστη με τον λιτό και ουσιώδη τρόπο γραφής της κάνοντας τον άμεσα κοινωνό των όσων περιγράφονται, ενώ ταυτόχρονα το ιδιαίτερα εκφραστικό και συναισθηματικό της ύφος τον καθηλώνει και τον γοητεύει εισχωρώντας στον εσωτερικό ψυχικό κόσμο του.

Πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα νουβέλα, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η οποία περιγράφει εύγλωττα τον βίο ενός ιερομόναχου, καθώς ακολουθεί όλα τα σημαντικά βήματά του, τις σκέψεις του, τις αγωνίες του μέχρι και την μοιραία κατάληξή του. Ο «Δικός μου Αντώνιος»  απεικονίζει ουσιαστικά την πορεία και το ταξίδι της ίδιας της ζωής, μίας ζωής όπου όλες οι ενέργειές μας πηγάζουν από τις επιλογές μας και αποσκοπούν στην αναζήτηση της δικής μας αλήθειας. Είναι εκείνες οι αποφάσεις, που θα κληθούμε όλοι μας να λάβουμε σε πολλές στιγμές της ζωής μας με θάρρος, δύναμη, τόλμη και πίστη όπως έπραξε ο μοναχός Αντώνιος, ώστε να χαράξουμε την προσωπική μας πορεία έως τον τελικό προορισμό και να επηρεάσουμε άμεσα ή έμμεσα τον περίγυρό μας και τον κόσμο γενικότερα.

Εύχομαι ολόψυχα στην συγγραφέα να συνεχίσει  την λογοτεχνική της διαδρομή και ευελπιστώ όσοι από τους αναγνώστες διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο να το εκτιμήσουν, όπως του αξίζει και του αρμόζει.

  Καλοτάξιδο!

Πασσιάς Δημήτριος

Σημείωση: Όσοι θέλουν να προμηθευτούν το βιβλίο μπορούν να επικοινωνήσουν με την συγγραφέα με email στο fotinitazo@gmail.com ή τηλ 6948089790 ή facebook


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.