Μάρτιος 2017: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης «Ερευνώ-Δημιουργώ- Καινοτομώ»

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλονται είτε από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε από ομάδες επιχειρήσεων, είτε από συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς και θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες τρεις παρεμβάσεις:

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ

Για κάθε είδους επιχείρηση είτε  μόνη της, είτε σε συνεργασίες, είτε με ερευνητικά ιδρύματα.

ΤΙ ΑΦΟΡΑ

Πολλοί ειδικοί θεματικοί τομείς επιλογής για τα πάντα (Υλικά-κατασκευές, τουρισμός, πολιτισμός και  δημιουργικές βιομηχανίες, αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, υγεία και φάρμακα, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, ενέργεια τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών).

ΔΑΠΑΝΕΣ

Επιλέξιμες δαπάνες για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, δραστηριότητες καινοτομίας ,συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Προϋπολογισμοί   διαφορετικοί  για κάθε αίτηση χρηματοδότησης (εξαρτάται από την σύνθεση των δικαιούχων και την συμμετοχή ερευνητικού οργανισμού.)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ Πρώτος κύκλος, Αιτήσεις από 23/3/2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ    ιστοσελίδα  www.antagonistikotita.gr

Ειδικό Πρόγραμμα για  όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει για διευκρινήσεις .

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  Τηλ. 6955102532, 2315534913

ΗΛ. ΤΑΧ. gdsp09@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.