Μέθοδοι δειλών χωρίς ικανότητες και επιχειρήματα

Όταν η κουτοπονηριά συναντά την λαμογιά, καταλήγουν σε ένα γελοίο πάντρεμα από την οποία προκύπτουν συμμαχίες ανηθικότητας, που αποσκοπούν μάλλον στην αποκομιδή οικονομικού κέρδους.

Αυτό ίσως να ενσαρκωθεί μέσα από το «στήσιμο» προεκλογικών ιστοσελίδων που μπορεί να έχουν «έδρα» είτε τον δήμο Βόλβης είτε αλλού, αλλά ουδεμία σχέση θα έχουν με τα δρώμενα του Δήμου Βόλβης.

Κάποιος που επέλεξε ανάλογη μέθοδο στις τελευταίες δημοτικές  εκλογές στον δήμο Βόλβης, σήμερα, δεν τον θυμάται  κανένας…

Μέσα από τέτοιου είδους  ρυπαρά και κίτρινα «μέσα ενημέρωσης»  θα δούμε τους προσεχείς μήνες, έναν έντονο πόλεμο λάσπης που θα έχει στόχο όσους πρόκειται να πολιτευτούν στις επόμενες δημοτικές  εκλογές, στα πρότυπα δηλαδή του «Volvipost» που εμφανίστηκε προεκλογικά ως κομήτης, και χάθηκε λίγες εβδομάδες  μετά τα αποτελέσματα των εκλογών (το θυμάται άραγε κανείς?).

Μας αρκούν οι «ντόπιοι» φερέλπιδες σωτήρες, που, σαν αντιπολίτευση (με μερικές ελάχιστες εξαιρέσεις), είναι άφαντοι εδώ και σχεδόν 10 χρόνια από τα δημοτικά δρώμενα. Δεν έχουμε ανάγκη προώθησης «σωτήρων» από «ξενόφερτα» παπαγαλάκια που έναντι ίσως ενός ευτελούς χρηματικού ποσού, θα θελήσουν να μετατρέψουν σε βάλτο την καθημερινότητα μας, με την ίδια μεθοδολογία που ακολουθούν αλλού.

Έτσι όταν κάποιος στερείται επιχειρημάτων και ικανοτήτων, καταφεύγει με ευκολία στην πεπατημένη! Λάσπη στον ανεμιστήρα, για να απευθυνθεί όχι στη λογική, αλλά στο θυμικό και να επενδύει στο στερεότυπο ότι όλοι οι πολιτικοί τα «παίρνουν». Με αυτόν τον τρόπο το στερεότυπο γίνεται πιο ισχυρό και το επίπεδο του δημόσιου βίου πέφτει, εκμαυλίζεται.

Σε αυτό πρέπει να μπει φραγμός, γιατί αν δεν μπει, τόσο το στερεότυπο ότι ο πολιτικός κόσμος στερείται ηθικής θα ισχυροποιείται, τόσο ο κόσμος θα είναι ευάλωτος στο λαϊκισμό.

Κάποιοι αρέσκονται στην ιδέα να αφήσουν λίγο μελάνι, λίγο λάσπη.

Εδώ όμως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος.

Ο κόσμος εύκολα πιστεύει κατηγορίες και ο σημερινός σκευωρός, «βάζει υποθήκη» για το αύριο.

Χρειάζεται μηδενική ανοχή στους σκευωρούς, μηδενική ανοχή στις πρακτικές τους, παραδειγματική τιμωρία για όσους αποδεικνύεται ότι χρησιμοποίησαν αυτές τις μεθόδους. Χρειάζεται τιμωρία και για τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται «κρυμμένα» πίσω από τον ανεμιστήρα, και η τιμωρία αυτή σημαίνει, να χάσουν οριστικά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Εμείς, οι συντάκτες του Volvipress, όπως κάθε φορά, θα δώσουμε το βήμα σε όποιον υποψήφιο επιθυμεί προεκλογικά να εκφράσει τις θέσεις του, μέσω της αρθρογραφίας. Θα υπερασπιστούμε όμως τον πολιτικό πολιτισμό που πάντοτε προβάλλαμε, αποκλείοντας τον κιτρινισμό και την μεθοδολογία της «αλάνας».

Εικόνα: Lectures Bureau

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.