Μειωμένοι οι επόμενοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

αρχείο λήψηςΑκυρώνονται οι αυξήσεις στην ΔΕΗ απο το τέλος ΕΤΜΕΑΡ που είχε αποφασίσει η ΡΑΕ απο την 1/1/2015 αλλά και οι καταναλωτές θα λάβουν επιστροφή των αυξήσεων αυτών σε όσους έχουν επιβληθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή χθες ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Λαφαζάvης.

Συγκεκριμένα η τροπολογία εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή προβλέπει την επιστροφή των επιπλέον χρεώσεων στους καταναλωτές με συμψηφισμό στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς εν τω μεταξύ έχουν εκδοθεί λογαριασμοί ρεύματος με τις αυξημένες χρεώσεις.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία και Τροποποίηση του ‘Άρθρου 48 του Ν. 2190/1920».

«Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν ακυρώσει η ίδια η ΡΑΕ τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις θα τις ακυρώσει η Κυβέρνηση με δικές της παρεμβάσεις, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτάσσει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά, αντίθετα, καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνει ακόμη την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία από διάταξη αυτή δεν προκαλείται επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού, ή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Η αύξηση του τέλους είχε αποφασίσει η ΡΑΕ για μια μέση οικιακή κατανάλωση ανέρχεται περίπου στα 6 -8 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή, οι οικιακοί καταναλωτές εάν δεν ακυρωνόταν η αύξηση θα πλήρωναν το 2015 ένα ποσό της τάξης των περίπου 20 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική συμβολή τους στον λογαριασμό ΑΠΕ από τα 454,46 εκατ. ευρώ στα 474,59 εκατ. ευρώ. Για τους οικιακούς καταναλωτές, το τέλος είχε αυξηθεί κατά 4,22%, από τα 26,30 ευρώ η Μεγαβατώρα στα 27,46 ευρώ.

Πηγή: imerisia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + twenty =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.