Νέα Απολλωνία: Δύο συλλήψεις για μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 45 ετών αμφότεροι, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν.2960/01 “Εθνικός Τελωνιακός Κώδικας” και του άρθρου 45 του Π.Κ. εις βάρος και των δύο συλληφθέντων, καθώς και του Ν. 4139/2013 ”Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συντονισμένων ενεργειών και διακριτικής επιτήρησης, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν έναν 45χρονο ημεδαπό επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ερχόμενο από την περιοχή της Νέας Απολλωνίας, να έχει εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματός του, μέσα σε τσάντας ώμου, το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα ευρώ (4.550€),  και ένα μπλοκ  στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η όλη η επαρχιακή περιοχή, κωδικοποιημένα.

Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν τέσσερα πακέτα τσιγάρων με φορολογική ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία με  ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 0,67 gr και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα τα ανευρεθέντα, και το  Ε.Ι.Χ. όχημα, κατασχέθηκαν.

Στην συνέχεια κατόπιν υπόδειξης του συλληφθέντα, τα στελέχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν στη Νέα  Απολλωνία, όπου εντόπισαν έναν 45χρονο εντός του καταστήματός του, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς τέσσερις χιλιάδες (4.000) πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο συλληφθέντα, τρεις χιλιάδες οκτακόσια (3.800) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και χίλιες τριακόσιες τριάντα μια (1.331) συσκευασίες καπνού, των 50 gr έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εκατόν σαράντα πέντε ευρώ (4.145 €) και των τριακοσίων ενενήντα πέντε λέβα Βουλγαρίας (395 λεβ), και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ, το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε επτά χιλιάδες οκτακόσια τέσσερα (7.804) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, ήτοι εκατόν πενήντα έξι χιλιάδες ογδόντα (156.080) τσιγάρα και σε χίλιες τριακόσιες τριάντα μία συσκευασίες (1.331) καπνού, ήτοι 66.550 γραμμάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.