Ο Αντώνης Στοΐτσας Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Βόλβης

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης τέθηκε σε λειτουργία στον Δήμο Βόλβης.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε   η επιλογή με μυστική ψηφοφορία ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους, του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Βόλβης.

Με μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπαραστάτης επελέγη ο ιατρός, πρώην Δήμαρχος Ρεντίνας και τέως Διευθυντής Κέντρου Υγείας Ν. Μαδύτου κ. Αντώνης Στοΐτσας.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, ως πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, αποτελεί θεσμό διαμεσολάβησης   μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων   και του Δήμου.

Αποσκοπεί στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

Δέχεται και ερευνά επώνυμες καταγγελίες πολιτών ή επιχειρήσεων, δια των οποίων του γνωστοποιούνται φαινόμενα κακοδιοίκησης δημοτικών υπηρεσιών ή δημοτικών νομικών προσώπων.

Έργο και αποστολή του Συμπαραστάτη είναι η διαμεσολάβηση   μεταξύ του θιγόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου και της αρμόδιας υπηρεσίας, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών προκειμένου να επιλυθεί το καταγγελθέν πρόβλημα.

Το γραφείο του Συμπαραστάτη θα λειτουργεί στο Δημοτικό   Κατάστημα των Νέων Βρασνών με αριθμό τηλεφώνου 23970 22308.

Οι πολίτες, ιδιώτες και επιχειρηματίες που χρειάζονται τις υπηρεσίες του Συμπαραστάτη, μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του, στο   ανωτέρω τηλέφωνο προκειμένου  να υποβάλουν αιτήματα για την διεκπεραίωση δημοτικών τους   υποθέσεων.

Η πολύχρονη εμπειρία του κ. Αντώνη Στοΐτσα σε θέματα δημόσιας υγείας, περιφερειακής διοίκησης και ανάπτυξης, αλλά και λειτουργίας των δομών, ιδιαίτερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγγυάται σίγουρα την επιτυχία του  θεσμού, ο οποίος για πρώτη φορά εφαρμόζεται στον Δήμο Βόλβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.