Ο Γιάννης, ο ΤΑΡ και η Νέα Εποχή Καθαριότητας

Οτιδήποτε θετικό γίνεται για το κοινό καλό σε έναν τόπο, είναι θεμιτό και πρέπει να αναδεικνύεται..

Χαιρόμαστε ειλικρινά, που βλέπουμε τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γ.Καραγιάννη να ποζάρει σε ένα απορριμματοφόρο, το οποίο «παραλαμβάνει».

Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας που θα προσφέρονται εφεξής από τον Δήμο Λαγκαδά στους Δημότες θα περάσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο και οι εικόνες που βλέπουμε στις περιφερειακές Δ. Ενότητες με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν θα εξαλειφθούν…

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαγκαδά έγραψε ότι

Φυσικά υπήρξαν οι πρώτες επικριτικές αντιδράσεις δημοτών, οι οποίες έσπευσαν να το σχολιάσουν.

Ένας Δημότης Λαγκαδά σχολίασε την κίνηση Καραγιάννη γράφοντας:  «Κύριε Καραγιάννη με όλη τη συμπάθεια που σας έχω και τον σεβασμό, αυτό όλο εμένα σαν δημότη δεν μ’ αρέσει, δεν μου κάθεται καλά. Θα σας έλεγα ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο εάν αυτό γινόταν από την πρώτη στιγμή της θητείας σας και το είχατε διευθετήσει εγκαίρως, όποια κι αν ήταν τα προβλήματα που μπορεί να υπήρξαν και όχι να φτάσετε στο τέλος της θητείας σας μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο (κάλλιο αργά παρά ποτέ). Είχαμε περάσει κάποια διαστήματα με σοβαρά προβλήματα με την περισυλλογή των απορριμμάτων όπου έμεναν για αρκετό καιρό στους κάδους….

Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις και τους επικριτές του, απάντησε ο Δήμαρχος

Όμως είναι έτσι τα πράγματα;

Στις 7/6/2018 η ΤΑP AG (Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου) σε συνέχεια των περιβαλλοντικών του δράσεων και συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους Δήμους των περιοχών από όπου διέρχεται, δωρίζει περί τους 2.500 κάδους απορριμμάτων (διαβάστε το εδώ) προς τους δήμους Ηράκλειας (400), Λαγκαδά (1150) και Ωραιοκάστρου (950)

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη (στο κέντρο), και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στάθη Γεωργιάδη (αριστερά).

Η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται σε αίτημα που υπέβαλλαν οι Δήμοι, το οποίο ο ΤΑΡ μελέτησε και ενέκρινε εφόσον εμπίπτει στην πολιτική της εταιρική κοινωνικής ευθύνης.

Παραλαμβάνοντας τις επιστολές αποδοχής του αιτήματος δωρεάς, οι εκπρόσωποι των τριών Δήμων ευχαρίστησαν τον ΤΑΡ για την πρωτοβουλία και δήλωσαν: Από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Γεωργιάδης, τόνισαν την προστιθέμενη αξία που φέρνει στις τοπικές κοινωνίες η δωρεά σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση.

Στις 26/10/2018 δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά πρόσκληση (Αρ.πρ. 27054) προς τα Μέλη του Δ.Σ. να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένα από τα θέματα είναι η  Εξουσιοδότηση Αντιδημάρχου για την υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της Εταιρείας Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) και του Δήμου Λαγκαδά για τη δωρεά και την παραλαβή 4 απορριμματοφόρων οχημάτων.

Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Θ. Καραγιάννης ενώ προσκλήθηκε, δεν παρίσταται.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε υπόψη των μελών του Σώματος:
Α) Την υπ’ αριθμ. 251/2018 (ΑΔΑ: ΩΙΕΙΩΛΛ-ΜΦΦ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου με την οποία ενέκρινε την αποδοχή δωρεάν παραχώρησης 4 (τεσσάρων) καινούριων απορριμματοφόρων οχημάτων από την εταιρία Trans Adriatic Pipeline AG, προς χρήση από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου.
Β) Το Ιδιωτικό Συμφωνητικό δωρεάς μεταξύ της Εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline AG» και το διακριτικό τίτλο (TAP AG) και του Δήμου Λαγκαδά για τη δωρεά και παραλαβή 4 απορριμματοφόρων οχημάτων. Σύμφωνα μ’ αυτό, ο Δήμος Λαγκαδά (Δωρεοδόχος)αποδέχεται από την Εταιρεία «Trans Adriatic Pipeline AG» τη δωρεά τεσσάρων (4) απορριμματοφόρων οχημάτων, μάρκας Mercedes-Benz Arocs 1830K Garbage Truck, με τους παρακάτω αριθμούς πλαισίων:

  • 1)WDB96420010277198,
  • 2) WDB96420010277199,
  • 3) WDB96420010277549
  • 4) WDB96420010277880

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αφού άκουσε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ και εξουσιοδοτεί τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Λαγκαδά τον κ. Γεωργιάδη Ευστάθιο, προκειμένου να υπογράψει το Ιδιωτικό Συμφωνητικό δωρεάς μεταξύ της Εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline AG» και το διακριτικό τίτλο (TAP AG) και του Δήμου Λαγκαδά για τη δωρεά και παραλαβή 4 απορριμματοφόρων οχημάτων.
(Αριθμός Απόφασης 329/2018 ΑΔΑ ΩΘΝΟΩΛΛ-ΛΑΥ) https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΘΝΟΩΛΛ-ΛΑΥ?inline=true

Συνεπώς τα 4 απορριμματοφόρα είναι δωρεά της ΤΑP AG (Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου), μαζί με τους 1150 κάδους, που θα μοιραστούν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Λαγκαδά.

 

Σε μία προσπάθεια να βρούμε πληροφορίες για τα υπόλοιπα 4 απορριμματοφόρα, το μόνο που καταφέραμε να βρούμε είναι μια ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.