Οριστικό Λουκέτο στην ΔΕΗ Λαγκαδά

Προφανώς η πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη, δεν συμπεριλαμβάνει την Επαρχία Λαγκαδά και τους κατοίκους των υπολοίπων δήμων που εξυπηρετεί στα σχέδια τους. Ποια είναι η άποψη των  υποψήφιων Βουλευτών που προεκλογικά διαλαλούσαν ότι είναι γνώστες των προβλημάτων, και αγωνίζονται για την επίλυση τους? Θα υπάρξει κάποια κίνηση από μέρους τους?

Λουκέτο έβαλε από χθες το υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Λαγκαδά, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες Λαγκαδά, Βόλβης και Ωραιοκάστρου.

Με μια λιτή ανακοίνωση τριών σειρών, η ΔΕΗ Λαγκαδά ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη πως από 1η Φεβρουαρίου δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από το υποκατάστημα του Λαγκαδά. Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα το υποκατάστημα λειτουργούσε μόλις τρεις μέρες την εβδομάδα με έναν μόνιμο υπάλληλο, ενώ οι φήμες περί κλεισίματος ήταν συχνές και έντονες.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Λαγκαδά ξεκίνησε να υλοποιείται σταδιακά τον Ιανουάριο του 2013, όταν και αποφασίστηκε το κλείσιμο της ταμιακής υπηρεσίας. Σταδιακά άρχισαν να ελαττώνονται και οι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα το τελευταίο εξάμηνο να απασχολείται εκ περιτροπής μόνο ένας υπάλληλος και αυτός όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, αλλά μόνο κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή λόγω άνωθεν εντολής.

Η  απόφαση του κλεισίματος της ΔΕΗ Λαγκαδά αποτελεί πλήγμα, αφού αποτελούσε σταθμό εξυπηρέτησης πολιτών σε ακτίνα τουλάχιστον 70 χιλιομέτρων, ενώ δεκάδες είναι οι πολίτες που απευθύνονταν καθημερινά, είτε για να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους, είτε για διακοπές και συνδέσεις ηλεκτροδότησης ή για την τακτοποίηση άλλων εκκρεμοτήτων. Κατά συνέπεια όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μετακινούνται ως τη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και έξοδα μετακίνησης. Άλλωστε, η επαρχία Λαγκαδά είναι μία περιοχή που αποδυναμώνεται καθημερινά από υπηρεσίες που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των πολιτών.

Λουκέτο έβαλε πριν από ένα χρόνο το ειρηνοδικείο Σοχού, στα πλαίσια της συγχώνευσης του με το ειρηνοδικείο Λαγκαδά. Ταυτόχρονα, οι ΔΟΥ Σοχού και Ζαγκλιβερίου έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν με τη ΔΟΥ Λαγκαδά, ενώ και το ΙΚΑ Λαγκαδά συγχωνεύτηκε με το ΙΚΑ Νεαπόλεως. Παράλληλα, έκλεισε η ΔΕΗ Λαγκαδά, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συγχώνευσης και των αστυνομικών τμημάτων, με πιθανότητα κλεισίματος του Α.Τ. Ασσήρου και συγχώνευσης του με το Α.Τ. Λαγκαδά. Φήμες υπάρχουν και για τον ΟΤΕ Λαγκαδά, ενώ πριν μερικά χρόνια έκλεισαν τα καταστήματα του ΟΤΕ σε Σταυρό και Ασπροβάλτα.

Πηγή: Lagadasnet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.