Παράνομη αλιεία στην λίμνη Βόλβη

paranomialieiavolviΜεγάλες ποσότητες αλιευμάτων από την λίμνη Βόλβη εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αρμόδιες αρχές που πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, νύκτα και μέρα, υπό την προσωπική μέριμνα και στήριξη του Δασάρχη Λαγκαδά, κατασχέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) δίχτυα αλιείας, δύο (2) εργαλεία αλιείας, ένα δίχτυ (πεζόβολο), ένα δίχτυ (νταούλι), τα οποία και παραδόθηκαν στο Α.Τ. Λαγκαδά. Επίσης πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση εντός της λίμνης εκατό (100) περίπου κιλών ζωντανών ιχθύων (κυρίως γριβάδια και πεταλούδες). Στις 5 Μαΐου 2014 ύστερα από πολύωρη και επίπονη προσπάθεια εντοπίσθηκαν λαθροαλιείς από τους οποίους κατασχέθηκαν δύο (2) γεωργικοί ελκυστήρες (τρακτέρ) και εκατό (100) κιλών περίπου αλιεύματα (γριβάδια).

Οι δράστες – λαθροαλιείς προσήχθησαν στο Α.Τ.Λαγκαδά, οι γεωργικοί ελκυστήρες παραδόθηκαν στο Α.Τ. Λαγκαδά ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα διατέθηκαν, μετά από προσωπική συνεννόηση του Δασάρχη Λαγκαδά, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας για το συσσίτιο.

Tο Δασαρχείο Λαγκαδά στα πλαίσια εφαρμογής της αριθμ. πρωτ. 105508/3309/17-3-2014 Απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Καθορισμός χρονικής περιόδου προστασίας των ιχθυοπληθυσμών για λόγους αναπαραγωγής – απαγόρευση ενάσκησης αλιείας στη λίμνη Βόλβη, στο ποταμό Ρήχιο και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που συμβάλουν στη λίμνη», συμμετείχε στο σχετικό πρόγραμμα με τους υπαλλήλους του. Το Δασαρχείο Λαγκαδά λειτουργεί, καθημερινά με συνεργεία επιφυλακής, ενώ διενεργούνται περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, οι οποίες επιλαμβάνονται είτε κατόπιν καταγγελιών είτε αυτεπαγγέλτως.
Τηλέφωνα επικοινωνίας – καταγγελιών: Δασαρχείο Λαγκαδά: 23940 22336.

http://lagadas.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.