Περί προεκλογικών εξαγγελιών και Δημοτικών τελών στον δήμο Βόλβης

Ο κόσμος θαμπώνεται εύκολα, ειδικά όταν είναι πληγωμένος, εξουθενωμένος έχοντας γονατίσει και ψάχνει κάπου να στηριχτεί, για να σηκωθεί και να προχωρήσει και πάλι με σηκωμένο ψηλά το κεφάλι. Ψάχνει την ελπίδα.

Εύκολο θύμα για τον έμπορο ελπίδας, που δεν του κοστίζει τίποτε να τάζει ή να μοιράζει και ας είναι αέρας και ευχολόγια.

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις οι οποίες ξεχωρίζουν και αναζητούν την αλήθεια, την γνώση, να δούν τι κρύβεται στο βάθος…

Με ερέθισμα μια ανάρτηση στο facebook διευκρινίζουμε παρακάτω μερικά πράγματα. Η ανάρτηση αναφέρει:

«Είναι θεμιτό να δημοσιευτεί μια προεκλογική πρότασή ενός υποψηφίου για τις δημοτικές εκλογές η οποία παραβιάζει «ανοικτές θύρες», όταν μάλιστα υπάρχει ήδη απόφαση δημοτικού συμβουλίου? Αν γίνει κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται ότι ο υποψήφιος αυός ήταν και είναι απών από τα δημοτικά δρώμενα?
Την φράση «ανοικτές θύρες» την χρησιμοποιούμε όταν κάποιος προτείνει κάτι για το οποίο έχουν μεριμνήσει άλλοι, ή ότι ανακαλύπτει κάτι το οποίο το έχουν κάνει άλλοι.»

Το 2014 με την οικονομική κρίση στα ύψη, η ειδησεογραφία καλπάζει έχοντας ως μοναδικό θέμα επικαιρότητας τους φόρους (τι έκπληξη) και τα δημοτικά τέλη. Ο κόσμος σκυθρωπός, μέσα στην κατάθλιψη να πολεμάει για την επιβίωση. Ήταν η χρονιά που ξεκινήσαμε το Volvipress.gr.

Σκεπτόμενοι τους συνδημότες μας δημοσιεύσαμε άρθρο, με το οποίο κάναμε έκκληση προτρέποντας τον Δήμο Βόλβης, να δείξει την ευαισθησία του προς τους δοκιμαζόμενους δημότες του, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα στήριξης των ευπαθών και αδύναμων ομάδων.

Ακολουθήσανε αρκετά άρθρα με προτάσεις και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον Φεβρουάριο δημοσιεύουμε στο Volvipress ξανά άρθρο που αναφερόταν στην μείωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ψυχικού, με την παράλληλη ερώτηση – προτροπή προς τον Δήμο Βόλβης. (διαβάστε το άρθρο εδώ)

Στις αρχές του Μαρτίου (10.3.2015) δημοσιεύουμε άρθρο που αφορά απόφαση του Δ.Σ. Βόλβης περί μείωσης δημοτικών φόρων και τελών, ενώ δεν γίνετε μείωση φόρων ή τελών σε κανέναν από τους δήμους της χώρας.  (διαβάστε το εδώ)  Η μείωση και οι ελαφρύνσεις (μέχρι 50% ) αφορούσαν τις κατηγορίες Πολύτεκνους,  ΑΜΕΑ, Μονογονεϊκές οικογένειες , τρίτεκνους , ανέργους, άπορους, και νέους επαγγελματίες. Παράλληλα δρομολογήθηκε  και η απαλλαγή των κατοικιών από τα τέλη βάση τετραγωνικών μέχρι 140 τ.μ (έχοντας εισοδηματικά κριτήρια)

Τον Δεκέμβριο του 2015  δημοσιεύουμε ένα άρθρο στο οποίο καταγράφεται η πρόθεση του Δήμου Βόλβης να μην προχωρήσει για το 2016 σε αύξηση των Δημοτικών Τελών, κρατώντας τις τιμές στα επίπεδα που υπήρχαν προ 4ετίας, έχοντας ως γνώμονα την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των δημοτών.

Έτσι στην περιοχή του Σταυρού, των Βρασνών και της Ασπροβάλτας τα δημοτικά τέλη παρέμειναν οι κατοικίες σε 1,70 ευρώ/τ.μ. και για τα καταστήματα σε τρία ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλβης η χρέωση τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση διαμορφώθηκε στα 1,20 ευρώ/τ.μ. (διαβάστε το άρθρο εδώ)

Στις  30.7 .2016 το ΔΣ του δήμου Βόλβης λαμβάνει απόφαση για μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η μείωση θα αφορά στην πρώτη και κύρια κατοικία των δικαιούχων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βόλβης. Προκειμένου να καταστεί κάποιος δικαιούχος της μελλοντικής μείωσης θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: άπορος, πολύτεκνος, τρίτεκνος, άτομο με αναπηρία, μονογονεϊκή οικογένεια, μακροχρόνια άνεργος και δικαιούχους του πρώτου κεφαλαίου του Ν. 4320/2015 (δικαιούχοι μέτρων αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης, δηλαδή δικαιούχοι δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, επιδόματος ενοικίου και σίτισης). (διαβάστε το άρθρο εδώ)

Στις  9.1.2017 δημοσιεύουμε άρθρο, το οποίο αναφέρει το πάγωμα των Δημοτικών τελών για το 2017 λόγο της οικονομικής κρίσης αλλά και της φορολογικής αφαίμαξης που υφίστανται οι δημότες με αποτέλεσμα το πάγωμα των υφιστάμενων τιμών για το έτος 2017. (διαβάστε το άρθρο εδώ)

Για να έχουμε λοιπόν μία ολοκληρωμένη εικόνα, οι τιμές των Δημοτικών τελών στον Δήμο Βόλβης είναι “παγωμένες” από το έτος 2014 , κόντρα στις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί πανελλαδικά σε άλλους Δήμους.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, οι ελαφρύνσεις της μείωσης έως 50%, στην καταβολή των τελών υπήρχε και υπάρχει μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό.

Φυσικά πάντα θα υπάρχουν δυνατότητες πολλαπλασιασμού των δράσεων για την ανακούφιση των Δημοτών Βόλβης, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει η δημοσίευση του Volvipress στις 3/9/2018  της πρότασης των συνδυασμών «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ» και «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στα πλαίσια διαμόρφωσης ενός «ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ» με την μορφή «ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ» προς την μελλοντική διοίκηση του Δ.Βόλβης, . (διαβάστε την πρόταση εδώ) Προτάσεις  γραμμένες με σοβαρότητα, και υπευθυνότητα, που μαρτυρά το σοβαρό γνωσιακό υπόβαθρο του εν λόγο φορέα.

Υ.Γ.  Τα παραπάνω δεν έχουν καμία πρόθεση να προτρέψουν ή να κατευθύνουν κανέναν στην στήριξη του οποιουδήποτε μελλοντικού υποψήφιου στις δημοτικές εκλογές του δήμου Βόλβης. Ο καθένας έχει την προσωπική του κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.