Πολιτιστική διαδρομή με θέμα “τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου”

Το βήμα από όπου κήρυξε ο Απόστολος Παύλος στην Απολλωνία

Το βήμα από όπου κήρυξε ο Απόστολος Παύλος στην Απολλωνία
Το βήμα από όπου κήρυξε ο Απόστολος Παύλος στην Απολλωνία

Πολιτιστική διαδρομή με θέμα “τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό έργο “Πολιτιστικές διαδρομές επενδύσεις για ανάπτυξη και απασχόληση” (Cultural Routes as Investments for Growth and jobs), που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι πολιτιστικές διαδρομές σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρησιμοποιούνται ως ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτιστικής τουριστικής ανάπτυξης. Στο πνεύμα αυτό, αποτελούν σημείο αναφοράς για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και αναπτύσσουν τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι “ο Απόστολος Παύλος, ο “Απόστολος των Εθνών” είναι μια εμβληματική, ιστορική, συμβολική μορφή, αποδεκτή από όλους, “που τα ίχνη της είναι ζωντανά στην Κεντρική Μακεδονία” και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να αναδείξει μέσα από το εν λόγω ευρωπαϊκό έργο “την πορεία του κατά τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη αποστολική περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία”.

“Ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε σημαντικές εκκλησίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ η Εκκλησία των Φιλίππων είναι η πρώτη επί ευρωπαϊκού εδάφους εκκλησία. Πέρα από την προφανή πολιτιστική αξία του έργου που έχει παγκόσμια εμβέλεια, στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την υπεραξία που δημιουργούν οι πολιτιστικές διαδρομές στην τοπική οικονομία μέσω και του τουρισμού, ενισχύοντας την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την επιχειρηματικότητα, με την ανάπτυξη πολιτιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, αν είναι δυνατόν καινοτόμων και ελκυστικών” είπε και πρόσθεσε ότι κεντρική πολιτική της περιφέρειας είναι η παράλληλη ανάπτυξη πολιτισμού και τουρισμού.

Κατά τη διαδικασία συζήτησης του σχετικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”, Θανάσης Μπασδάνης, της “Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία”, Νίκος Χρυσομάλλης και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Βασίλης Ρέβας, επισήμαναν ότι η δαπάνη που προβλέπεται για εξωτερικούς συνεργάτες στο έργο είναι τεράστια.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη “Συμμετέχω” δήλωσε ότι ξεπερνά τις επιφυλάξεις του για την κατανομή των ποσών και τάσσεται υπέρ του έργου, δεδομένης της σημασίας του για την καθιέρωση πολιτιστικών διαδρομών. Ο Χρήστος Βουλγαρίδης από τους “Πολίτες Μπροστά” τάχθηκε υπέρ του σχεδίου, που όπως είπε προβάλλει και τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.