Συμμετοχή του Δήμου Βόλβης στην Διεθνή Εθελοντική καμπάνια ”Let’s Do It”

letsΜε την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s do it μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων ΕΕΔΣΑ και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση» .

Η καμπάνια αυτή ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία Let’s do it και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.

Από τότε το Let’s do it έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Πιστεύουμε λοιπόν πως με την βοήθεια όλων των πολιτιστικών φορέων και όχι μόνο  μπορούμε να καθαρίσουμε κάθε γωνιά του Δήμου μας συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στο οικοσύστημα της χώρας. Είναι ένας δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος στόχος.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν αυτή την δράση του ΟΠΑΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και να τονίσουμε ότι χάρη αυτής της συμβολής καταφέραμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι ως Δήμος περνώντας το μήνυμα ευαισθητοποίησης και αλτρουισμού σε θέματα Περιβάλλοντος .

Η ημερομηνία που έχει καθοριστεί για την  δράση είναι την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, και θα θέλαμε να συμβάλλετε σε αυτή μας την προσπάθεια ώστε να στεφτεί με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά η δράση αυτή.

Παρακαλούμε, όσοι φορείς επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους καθώς και να  υποδείξουν στον ΟΠΑΠ τα σημεία εκείνα των  που κρίνουν ότι χρήζουν παρέμβαση καθαριότητας.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε για τις περαιτέρω λεπτομέρειες στα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στα τηλ. 23970/21727,21733 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία .

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης

Κωνσταντινάκης Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.