Τι φοβάται ο Δήμαρχος Βόλβης και ζητάει δεσμεύσεις;

liamas-skinesΈνα παράξενο δελτίο τύπου δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δήμου Βόλβης. Ο Δήμαρχος, κ. Διαμαντής Λιάμας, ανακοινώνει στους δημότες ότι με αφορμή την επικείμενη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, από τις 27 Απριλίου 2016 με επιστολές του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, επικεφαλής του Διυπουργικού για το Προσφυγικό, Δημήτριο Βίτσα, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, ζητάει δεσμεύσεις για τους πρόσφυγες.

Δημιουργούνται μερικά ερωτήματα. Γιατί δημοσίευσε αυτό το δελτίο τύπου τώρα; Φοβάται κάτι; Γιατί λέει ότι ο χώρος ανήκει διοικητικά στο δήμο Βόλβης την στιγμή που και ο δήμος Λαγκαδά επιμένει ότι ο χώρος ανήκει σ αυτόν και μάλιστα αναμένονται δικαστικές αποφάσεις; Αν δεν εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις που ζητήθηκαν πότε θα κάνει επανεξέταση του θέματος;

Στις επιστολές λοιπόν επισημαίνεται ότι με την απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, συναινεί στη δημιουργία προσωρινού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, αλλά αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους της πολιτείας.

Στην επιστολή του προς τον κ. Βίτσα, η οποία κοινοποιείται και στον γενικό γραμματέα του ΥΕΘΑ Ιωάννη Ταφύλλη, ο δήμαρχος Βόλβης ζητά να προσδιοριστούν τα δεδομένα για τη λειτουργία του κέντρου και τους πρόσφυγες (αριθμός, συνοχή, χρόνος λειτουργίας κ.ά.), καθώς και να υπάρξουν δημόσιες δεσμεύσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των προσφύγων. Και καταλήγει τονίζοντας: «Σας επισημαίνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, με πλήρη συναίσθηση των κρίσιμων στιγμών που διανύει η χώρα μας, αλλά και των συναισθημάτων ανθρωπισμού που το διακρίνει, αποφάσισε τάχιστα να διευκολύνει τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι. Δεν έδωσε όμως «λευκή επιταγή» και φυσικά θα επανεξετάσει το θέμα, αν δεν δοθούν εγκαίρως οι διευκρινίσεις και δεν εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις που ζητήθηκαν από τις 5 Απριλίου 2016».

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Λιάμας, ζητά να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και εξοπλισμό τα παραπλήσια Κέντρα Υγείας Νέας Μαδύτου και Σοχού, καθώς και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Βόλβης, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης παρουσίας Ελλήνων παραθεριστών και ξένων τουριστών.

Στην επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, που κοινοποιείται και στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη, ζητά να διασφαλισθεί η 24ωρη προστασία των κατοίκων του Βαγιοχωρίου, και των προσφύγων. Ακόμα, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων Απολλωνίας (Νέα Απολλωνία) και Σοχού, που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια μιας περιοχής όπου θα λειτουργήσουν δυο κέντρα φιλοξενίας (Λαγκαδίκια, Βαγιοχώρι), αλλά και τη μη αποδυνάμωση του ΑΤ Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα), λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

2 thoughts on “Τι φοβάται ο Δήμαρχος Βόλβης και ζητάει δεσμεύσεις;

  1. Δήμαρχε δεν χρειάζεσαι δεσμεύσεις..θα στις πούμε εμείς. Λοιπόν πρώτα απ΄όλα..Θα είναι ήρεμοι και δεν θα δημιουργούν επεισόδια..δεν θα κλείνουν τους δρόμους αλλά και ούτε θα προβαίνουν σε φθορές του κέντρου που ετοίμασες για να τους δεχθείς..Επίσης δεν θα τσακώνονται μεταξύ τους ούτε θα πετάνε πέτρες ο ένας στον άλλον..και αν κάποια στιγμή τους δεις να τις κρατάνε..θα παίζουν απλά πεντόβολα και μακρυά γαϊδούρα μη πάει αμέσως ο νους σου στο κακό..Πλιάτσικο μεταξύ τους δεν θα υπάρξει και άλλα τέτοιου είδους κρούσματα, απλά τα κινητά τα δανείζει ο ένας στον άλλο, όταν τελειώνουν οι μονάδες, το ένα χέρι νίβει το άλλο , έτσι δεν αναφέρει το ρητό;…Μην ξεχνάς ότι όλοι αυτοί είναι επενδυτές οι οποίοι θα επενδύσουν στη χώρα…Τέλος, έχε υπόψη σου ότι δεν θα κάτσουν για πολύ..το πολύ 10 μέρες και αυτές με το ζόρι..άντε με το καλό τους δεχτείς.Πιστεύω να σε κάλυψα και να σου έδιωξα το άγχος.

  2. Χαχαχαχ!!ότι ζήτησαν και σε μας δήμαρχοι και παρατρεχαμενοι και πήραμε το τρίτο τους!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.