Τι πρέπει να κάνετε με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που υπάρχουν στην περιοχή σας

Πολλές φορές μας στείλανε αναγνώστες μας μηνύματα ή δημοσίευσαν στο facebook κείμενα και φωτογραφίες σχετικά με αδέσποτα ζώα συντροφιάς που συναντούν στην περιοχή τους.

Ασχοληθήκαμε λίγο με το θέμα αυτό για να δούμε τι ισχύει στον δήμο Βόλβης. Βρήκαμε στην διαύγεια απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Βόλβης για ανάθεση παροχής υπηρεσιών σε δυο κτηνιάτρους και έναν υπεύθυνο περισυλλογής και φιλοξενίας ζώων συντροφιάς (σκυλιά-γάτες) συνολικού ποσού 35.000,00 Ευρώ περίπου (δείτε την απόφαση εδώ) Αριθμός απόφασης 368/2018. Ημερομηνία απόφασης 12/07/2018.

Στην παραπέρα έρευνα μας ρωτώντας τους κτηνιάτρους και υπάλληλο του δήμου Βόλβης πληροφορηθήκαμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος όταν βλέπει αδέσποτα ζώα στην περιοχή του.

Τι πρέπει να κάνετε

Αν δείτε αδέσποτα ζώα στην περιοχή σας (πραγματικά όμως αδέσποτα και όχι του γείτονα) τότε καλείτε στον αριθμό τηλεφώνου 23970-27200 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή την γραμμή δημότη στο 23970-61900. Δίνετε τις πληροφορίες που θα σας ζητήσει ο υπάλληλος του δήμου.

Στην συνέχεια ο υπάλληλος του δήμου ειδοποιεί τον υπεύθυνο περισυλλογής ο οποίος πηγαίνει στον χώρο που βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα και μετά από αξιολόγηση τα μεταφέρει στον συμβασιούχο με τον δήμο κτηνίατρο.

Ο κτηνίατρος προχωρά στην αποπαρασίτωση, τον εμβολιασμό, τοποθετεί στο ζώο τσιπάκι και αν είναι θηλυκό στην στείρωση του. Αν γίνει στείρωση τότε ο υπεύθυνος περισυλλογής και φύλαξης τα κρατάει για μια εβδομάδα και μετά τα επιστρέφει (βάσει νόμου) στον χώρο που τα παρέλαβε.

Το ποσό της σύμβασης των κτηνιάτρων με τον δήμο Βόλβης ισχύει για ένα ορισμένο αριθμό ζώων και μόνο για αδέσποτα. Αν καλυφθεί ο αριθμός αυτός των ζώων λήγει η σύμβαση μέχρι την επόμενη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Βόλβης

volvipress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.