Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν το διαδίκτυο από την σεξουαλική επαφή

Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, οι έφηβοι προτιμούν ολοένα και περισσότερο να περνούν χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο ή με τις οικογένειές τους, από το να έχουν σεξουαλικές επαφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι έφηβοι ηλικίας από 16 έως 18 ετών καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και επικεντρώνονται περισσότερο στην εκπαίδευση και τις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες, συγκριτικά με τις γενιές του παρελθόντος.

Η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (BPAS) δήλωσε πως αυτοί οι παράγοντες μπορεί να εξηγήσουν, εν μέρει, τα αρκετά χαμηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης που παρατηρούνται τα τελευταία 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ερευνητών, οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις των εφήβων παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αλλαγή, καθώς οι νέοι του σήμερα εστιάζουν τον χρόνο με την οικογένεια και την επαφή μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που αδιαμφησβήτητα επηρεάζει την πιθανότητα να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Μάλιστα, τα δύο τρίτα των εφήβων που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, ενώ το ένα τέταρτο δήλωσε πως δεν έχει καταναλώσει ποτέ αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, περισσότερα από τα δύο τρίτα (70%) των ερωτηθέντων ανέφεραν πως επικοινωνούν με τους φίλους τους ηλεκτρονικά τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ το λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) παραδέχθηκαν πως συναντιούνται εξίσου από κοντά με τα φιλικά τους πρόσωπα.

Το ένα πέμπτο των εφήβων, που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε πως συναντιέται με φίλους – εκτός σχολείου – μόλις μία φορά τον μήνα, ή και λιγότερο. Οι ερευνητές κατέληξαν πως οι νέοι που συναναστρέφονται διά ζώσης με τους φίλους και τους συμμαθητές τους, απολαμβάνουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια φαίνεται πως αναδεικνύεται ως νέα προτεραιότητα για τους εφήβους, καθώς το 33% των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν τον χρόνο που περνούν με μέλη της οικογένειάς τους «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ συγκριτικά μόλις το 27% ανέφερε το ίδιο για τον χρόνο με τους φίλους.

Τέλος, η πλειοψηφία των εφήβων, σε ποσοστό 86% συμφώνησε πως η ακαδημαϊκή επιτυχία, οι καλοί βαθμοί και η μελλοντική τους επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή τους.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − 13 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.