Τμήμα Νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού – Γίνε εθελοντής νοσηλευτής

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού απασχολεί γύρω στις 3.500 ενεργούς εθελοντές που κινητοποιούνται ανάλογα με την περίσταση. Οι ηλικίες κυμαίνονται από 18 έως 65, ενώ το 75% αποτελείται από γυναίκες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εθελοντών είναι φοιτητές και συνταξιούχοι.

Οι εθελοντές δραστηριοποιούνται στην κοινοτική νοσηλευτική, στην κατ’οίκον νοσηλεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, υποστηρίζοντας το έργο των εκπαιδευτικών υγειονομικών εκπαιδευτικών σταθμών, στη σχολική υγιεινή αλλά και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα τρέχει μέσω του τομέα. Ακόμη υποστηρίζονται τα ιατρεία των μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων.

Όσοι θέλουν να γίνουν εθελοντές στο τμήμα Νοσηλευτικής, οφείλουν να περάσουν από τη διαδικασία τετράμηνης εκπαίδευσης (με θεωρία 124 ώρες και κλινική άσκηση 80 ώρες).  Η εκπαίδευση περιλαμβάνει βασικές γνώσεις νοσηλευτικής και αρχές κάποιων ιατρικών μαθημάτων. Ακολουθούν εξετάσεις που έχουν καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Ο εθελοντής αφού εκπαιδευτεί, δραστηριοποιείται στα νοσοκομεία και μετά στα διάφορα προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού, υποστηρίζοντας το έργο των επαγγελματιών.

Στον καιρό της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών. Πέρα από τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν πολλοί λόγω της ανεργίας, πολλοί απευθύνονται στο τμήμα νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού, για να βρουν μια διέξοδο τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα οι γνώσεις που παρέχονται μέσω της εκπαίδευσης, μπορεί να αποβούν χρήσιμες και για την εξεύρεση εργασίας στο μέλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Skip to content