Υπάρχει αντιπολίτευση στον δήμο Βόλβης;

antipolitefsiΗ επιθυμία του κάθε Δημότη είναι η άξια εκπροσώπηση του αλλά και η προάσπιση των συμφερόντων του στα κοινά, μέσω των αντιπροσώπων που ψήφισε για τον παραπάνω λόγο στις δημοτικές εκλογές. Όμως το αποτέλεσμα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όχι μόνο απογοήτευσε και τον τελευταίο Δημότη αλλά τον έχει εξοργίσει.

Η παντελής απουσία έργων αλλά και παρουσίας εκ μέρους του Δήμου, απέναντι στον δοκιμαζόμενο Δημότη, μένει όχι μόνο απαρατήρητη αλλά και σιωπηρά ανεκτή από όλα τα μέλη των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών που διεκδίκησαν την ψήφο όλων μας στις τελευταίες εκλογές.

Φωτεινό δείγμα υποδειγματικής εκπροσώπησης του Δημότη αποτελεί η παράταξη Ενεργού Δημότη Λαγκαδά με επικεφαλής την κυρία Μαρκέλλα Ταυρίδου. Ο Συνδυασμός του οποίου ηγείται, μη βρίσκοντας ανταπόκριση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, προέβη στην δημοσιοποίηση των ερωτημάτων που είχαν να κάνουν με θέματα οικονομικής αλλά και νομικής, διαδικαστικής φύσεως, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά στους δημότες, αναγκάζοντας έτσι την Δημαρχεία όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να κριθεί από τον Δημότη.

Πότε στον Δήμο Βόλβης θα δούμε επιτέλους ενεργή την αντιπολίτευση;

volvipress.gr

Απάντηση στο δελτίο τύπου του δήμου Λαγκαδά: “Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ “ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ”

Λαγκαδάς 10.10.14
Επιτέλους, πήραμε μια απάντηση, έστω και με αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις!!!!

Είναι αλήθεια ότι αν ο κ. Δήμαρχος απαντούσε εδώ και 8 μήνες σε ερωτήσεις που καταθέσαμε και επερωτήσεις μας, δεν θα υπήρχε ανάγκη προσφυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ΣΙΩΠΗ του όμως, μας επέβαλε να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο και για να ενημερώσουμε τον πολίτη, αλλά και να δούμε επιτέλους ως πότε η Διοίκηση του Δήμου μας θα ΣΙΩΠΑ. Είναι αλήθεια ότι σιωπούσε και τα προηγούμενα 4 χρόνια ως αντιπολίτευση και προφανώς προτείνει και σε μας τον ίδιο τρόπο τακτικής, αλλά δυστυχώς δεν μας γοητεύει αυτός ο τρόπος δράσης. Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, και κυρίως όταν ασκείς εξουσία και διοίκηση, εκτός κι αν …. συμφέρει.

  1. Μακάρι ο κ. Δήμαρχος να απαντούσε μέσα στα θεσμικά όργανα, αλλά όσες φορές ρωτήσαμε και περιμέναμε απάντηση, δεν ακούσαμε απάντηση παρά μόνο ψέλλιζε κάποιες δικαιολογίες και μας παρέπεμπε στους αρμόδιους αντιδημάρχους, και μεις αυτό ακριβώς κάναμε. Παρόλο που λέει πως δεν ρωτούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος λίγο παρακάτω αυτοαναιρείται λέγοντας «βλέποντας τα ίδια ερωτήματα, αν και έχουν απαντηθεί». Μα αυτό λέμε κ. Δήμαρχε, δεν απαντήσατε ουσιαστικά ποτέ!
  2. Είναι ντροπή και που τίθεται το θέμα της αποστολής εισηγήσεων σε  αντιδικία με την διοίκηση. Σχετικά με το θέμα της οικονομικής επιτροπής, κάναμε αυτό που μας πρότεινε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δηλ. «να κάνουμε αίτηση και να ζητάμε το πινάκιο και τις εισηγήσεις». Εδώ και τόσους μήνες, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά μας. Θεωρούμε ότι αδικείτε την νομική σας παιδεία όταν υποστηρίζετε ότι οι εισηγήσεις δεν κοινοποιούνται παρά μόνο το πινάκιο, αυτό μπορεί να γίνεται για όλο το λαό εκτός των μελών της επιτροπής. Μιλάμε για αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής επιτροπής που θέλει  να είναι ενημερωμένο σε κάθε συνεδρία, άσχετα αν παραστεί ή όχι. Είναι γνωστό δε ότι η Οικονομική Επιτροπή είναι η πλέον ουσιαστική επιτροπή οικονομικής διοίκησης του Δήμου. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι τα άλλα μέλη της επιτροπής από την αντιπολίτευση έχουν να εμφανιστούν αρκετές συνεδρίες στην επιτροπή, ξεπερνούν δε και τον καθορισμένο από τον νόμο αριθμό (3)  απουσιών. Αυτό δεν απασχολεί την σκέψη σας ή σας βολεύει;
  3. Σε ότι αφορά το θέμα των φακέλων των έργων, η αίτηση μας κατετέθη στο πρωτόκολλο τον Φεβρουάριο 2015, είχαμε 3 συναντήσεις με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τζαμπάζη για να δούμε τους φακέλους, όχι να τους πάρουμε, και στην τελευταία συνάντηση μας ενημέρωσε ότι «έχει εντολή από τον κ. Δήμαρχο να μη μας επιτρέψει τον έλεγχο, ώσπου να αποφασίσει εάν έχουμε έννομο συμφέρον!!!» ΓΙΑΤΙ  ΑΡΑΓΕ; Τι  φοβάται; Μήπως αναιρεί αυτά που ισχυρίζεται ο ίδιος ότι «επιμένει στην οδό του διαλόγου, της γόνιμης συνεργασίας, της διαφάνειας και των πράξεων»; Ποιος άραγε απαξιώνει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, όταν υποστηρίζει ότι η Αντιπολίτευση δεν έχει έννομο συμφέρον να ελέγξει τα έργα;
  4. Στην πρόταση του κ. Δημάρχου να λάβει ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ξεκάθαρη θέση για το θέμα της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων των Αγίων Αποστόλων και όχι των Κουδουνοφόρων του Σωχού, όπως κακώς συγχέει τις εκδηλώσεις, του απαντούμε ότι ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ψήφισε τις εκδηλώσεις κανονικά όπως και η παράταξή του και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την διοργάνωση τοπικών εθίμων. Αλλά από το θέμα της εκδήλωσης, μέχρι του να δίδονται ποσά που δεν έχουν σχέση με την διοργάνωση της γιορτής αλλά για αλλότριους σκοπούς, οφείλει αυτός να το εξηγήσει και στους Σωχινούς αλλά και στους άλλους Δημότες. Τι τα έκαναν τα 1400 κιλά ασβέστη, 250 κιλά τσιμεντόχρωμα, τα 180 λίτρα χλωρίνες, τα 85 λίτρα απορρυπαντικά, τα 135 κιλά χαρτί κουζίνας, τις 360 γλάστρες με λουλούδια, τις 60 σκούπες, τα 72 κιλά κεζάπ, τα 800 ευρώ για την επεξεργασία μιας αφίσας, τα 5.500 ευρώ ενοίκιο για ηχητικά και 250 λίτρα λάδι για τους παλαιστές, όταν το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας δεν έχει τόσα στη διάθεσή του για τους συμπολίτες μας. 30.000 ευρώ για μια εκδήλωση και 40.000 για μια άλλη!! Συνολικά 80.000 για τα καρναβάλια σε όλο το Δήμο!! Ωραία λογική νοικοκυρέματος σε καιρούς φτώχειας! Σχετικά με την καταγωγή του εθίμου, προσπαθεί ο κ. Δήμαρχος να μας πει ή ότι δεν ξέρει να διαβάζει ή ότι δεν κατανοεί τι διαβάζει, γιατί συνθέτει και ενώνει άσχετες εκφράσεις και τις βάζει στη δική μας γλώσσα. Όχι κ. Δήμαρχε, το έθιμο δεν είναι «τουρκογενές», αλλά «προερχόμενο από την Περσία κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας» και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το φυλλάδια που κυκλοφορήσατε εσείς καθώς και όλα τα site. Δεν έχουν ανάγκη οι Σωχινοί από τέτοια χαϊδέματα, έχουν γνώση και σοβαρότητα. Τα περί «αμφιβόλου καλλιτεχνικής ποιότητας», δεν αναφερόταν στον Σωχό, αλλά σε σας και σε κάποιες επιλογές σας, ξέρετε ποιες… ’λλωστε κ. Δήμαρχε τον καταγγέλλοντα σύμβουλό μας τον ευχαριστήσατε κατ’ ιδίαν για την καταγγελία του, για τους δικούς σας λόγους!!! (βλέπετε εμείς δεν παίζουμε θέατρο!)
  5. Στο θέμα των απευθείας αναθέσεων, παίρνετε βραβείο, αφού σε μια μόνο συνεδρία πχ. της ΔΕΥΑΛ, προχθές, δίνονται περίπου 60.000 χιλιάδες σε ένα προμηθευτή με απευθείας ανάθεση και τεμαχισμένα τα ποσά, για νομιμοφάνεια!

Ακούσαμε στην ίδια συνεδρία ότι ακυρώθηκαν διαγωνισμοί  στους οποίους προσήλθε μόνο ένας ενδιαφερόμενος από τον επίτροπο διότι δεν αναρτήθηκαν στη διαύγεια. Το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις ήταν το κύριο στην προεκλογική διαμάχη στον Δήμο μας, δεν μιλάμε σήμερα για μικροποσά αλλά 15.000 και 25.000 είναι μεγάλα ποσά και πρέπει να ανατίθενται μετά από πρόχειρο διαγωνισμό για ευνόητους λόγους.

Εμείς ψηφίζουμε ό,τι δεν βλάπτει τον Δήμο και την εικόνα του.

  1. Στα περί δικαστικών αντιπαραθέσεων, την απάντηση θα τη βρείτε στα πρακτικά των ΔΗΚΕΛ, ΥΚΠΑΑΠ, ΔΕΥΑΛ, ΛΟΥΤΡΩΝ, όπου φαίνονται οι αναθέσεις πληρεξουσιότητας σε δικηγόρους για νέα και για παλιά χρέη. Ο Δήμος έχει συνέχεια και σεις δεν είστε Δήμαρχος του 2014 αλλά από το 2002. Γιατί διαγράφετε αυτή τη θητεία; Πάντως για να μη εκθέσουμε πολίτες, μπορούμε κατ’ ιδίαν να σας ενημερώσουμε πόσους αφήσατε απλήρωτους, αλλά και πόσους αρνείστε να πληρώσετε.

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Σύμβουλοι.

Οι αντιπαραθέσεις μας θα έπρεπε να είναι πάνω σε ουσιαστικές προτάσεις για τα προβλήματα και την σωστή λειτουργία του Δήμου μας   και όχι για την  άρνησή σας  στην ενημέρωση και λειτουργία της θεσμικής μας θέσης του ελέγχου.

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ δεν επέλεξε τον δρόμο των εισαγγελέων και των καταγγελιών, αλλά ασκεί το έργο του ελέγχου όπως νομίζει καλύτερα. Όπου όμως χρειαστεί και εισαγγελέας γιατί θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου, είναι καλοδεχούμενος, εμείς σεβόμαστε όλους τους θεσμούς. Δεν θίγουμε το υπηρεσιακό προσωπικό γιατί αυτό ενεργεί κάτω από τις εντολές σας. ’ρα δεν φέρει ευθύνη εφόσον δεν παραβαίνει το καθήκον του και τον νόμο. Ευχόμαστε και το λέμε με κάθε ειλικρίνεια, η θητεία σας να είναι επιτυχής και χωρίς προβλήματα, γιατί αυτό συμφέρει στον Δήμο και το λαό του. Στεκόμαστε κριτικά ίσως και επικριτικά, για να βοηθήσουμε στην καλή λειτουργία του Δήμου. Αυτό είναι το έργο μας. Την ευθύνη της εξουσίας την έχετε εσείς, μοιραστείτε την επομένως με τους συμβούλους σας. Εμείς έχουμε και προτάσεις και πρόγραμμα και ιδέες,  αλλά ο λαός επέλεξε εσάς και το πρόγραμμά σας, του οποίου την υλοποίηση αναζητούμε εναγωνίως να τη δούμε εδώ και ένα χρόνο!

Από το Γραφείο Τύπου του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

lagadas.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.