Υπήρξε ενημέρωση κτηνοτρόφων από τον δήμο Βόλβης;

emvoliasmoiΟ δήμος Ωραιοκάστρου και ο δήμος Λαγκαδά ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία των κτηνοτρόφων δημοτών τους. Ο δήμος Βόλβης ποιες σχετικές ενέργειες έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει για την προστασία των δικών του δημοτών κτηνοτρόφων;

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Ταχματζίδης δήλωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα 18.500 εμβόλια τη στιγμή που οι ανάγκες για όλες τις περιφερειακές ενότητες υπολογίζονται σε 150.000 εμβόλια τα οποία αγοράστηκαν με έξοδα των κτηνοτρόφων.
volvipress.gr

Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Με επιστολή της προς το τμήμα Κτηνιατρικής της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου ζητά να σταλεί άμεσα κλιμάκιο της υπηρεσίας προκειμένου να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν έπειτα από το κρούσμα Οζώδους Δερματίτιδας Βοειδών σε περιοχή των Βρασνών του δήμου Βόλβης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα του δήμου «με την παρούσα μας επιστολή και σε συνέχεια του υπ’ αριθ. πρωτ. 22118/15-09-2015 εγγράφου μας και των υπ’ αριθ. πρωτ. 488483/11974 και 491971/12076 δικών σας εγγράφων και επειδή ο δήμος Ωραιοκάστρου γειτνιάζει με την λίμνη Κορώνεια και την περιοχή Βρασνών όπου διαπιστώθηκε κρούσμα, θέλουμε κλιμάκιο της υπηρεσίας σας ΑΜΕΣΑ να μεταβεί στο δήμο Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στα δημοτικές ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας και να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν». Επίσης, η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου ζητά να ενημερωθεί εάν είναι εφικτός και ενδείκνυται ο αεροψεκασμός της λίμνης Κορώνειας.

Την άμεση έναρξη εμβολιασμών για την οζώδη δερματίτιδα ζητά ο δήμος Λαγκαδά.

Μετά το θετικό κρούσμα οζώδους δερματίτιδας που παρουσιάστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα βοοειδών στην περιοχή των Βρασνών, και την ζώνη υγειονομικής επιτήρησης 20 χιλιομέτρων γύρω από τα Βρασνά, ο δήμος Λαγκαδά επανέρχεται ζητώντας την άμεση έναρξη των εμβολιασμών και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η εξάπλωση της ζωονόσου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή που η ασθένεια πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και διαφάνηκε το μέγεθος της ζημίας που μπορεί να προκληθεί στην πρωτογενή παραγωγή και στην τοπική κοινωνία του Δήμου, ο Δήμος Λαγκαδά προχώρησε σε σειρά επαφών με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας καλύτερο συντονισμό και προετοιμασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ εξέφρασε την πρόθεση να προσφέρει υλική και οικονομική βοήθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων εμβολίων.

thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.