Ζωή θα αποκτήσει ξανά το λιμάνι της Αμφίπολης (Βίντεο)

Για το δήμο Αμφίπολης κατατέθηκε Μελέτη ύψους 300.000 χιλιάδων ευρώ σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝ – Δίκτυο Πόλεων μετά από προγραμματική σύμβαση στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2 στο πλαίσιο κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στέργιο Φράστανλη

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση είχε αρχικά προϋπολογισμό 20.000.000,00 ευρώ, που στις αρχές Νοεμβρίου μειώθηκε στο μισό από τον νυν Υπουργό Εσωτερικών, δηλαδή σε 10.000.000,00 ευρώ.

Ωστόσο ο Δήμος Αμφίπολης κατάφερε να εγκριθεί η μελέτη καθώς ήταν ένας από τους 75 δυνητικά δικαιούχους.

Να σημειώσουμε ότι η σύσταση του δημοτικού λιμενικού ταμείου με την επωνυμία “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης Σερρών” είχε πραγματοποιηθεί τη χρονιά του 2003 με αριθμό ΦΕΚ 242Α/4/21-10-2003 καθώς υπήρχε το φυσικό λιμάνι της Αμφίπολης τουλάχιστον κατ΄όνομα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι:

Το 2000, το λιμάνι της Αμφίπολης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας 2000-2006. Ο προϋπολογισμός του έργου, που σκοπό είχε να αλλάξει τον αλιευτικό, εμπορικό και επιβατικό χάρτη του Νομού Σερρών, «άγγιξε» τις 860.000 ευρώ.

Το 2008 γίνονται τα εγκαίνια του έργου και το λιμάνι παίρνει «ζωή», αλλά ήταν ίσως και η μοναδική μέρα που δέχθηκε τόσους επισκέπτες.

Τα χρόνια πέρασαν και το υπερσύγχρονο λιμάνι, με υποσταθμούς ρεύματος, αντλίες βενζίνης, αντλίες νερού, μένει αναξιοποίητο.epiloges.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.