Β.Ζωγράφος «ισοδύναμη απάντηση στα τετελεσμένα σχέδια της κυβέρνησης – κοινωνική απαίτηση τα ανταποδοτικά οφέλη»

Συνδημότες – Συνδημότισες,

Η κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού «είναι εδώ»… μεταφέρθηκε με τετελεσμένα γεγονότα στον Δ.Βόλβης!!!

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σφύριξε την έναρξη δια  μέσου Βίτσα ενός τοπικού “power game”, όπου εντελώς «πειρατικά» χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας «κάνει ότι θέλει και αρπάζει ότι θέλει» στην περιοχή μας!!!

Η νέα κρίση διαχείρισης ανθρώπινων ψυχών, δεν θα μας παρασύρει και δεν θα είμαστε εμείς που θα οπλίσουμε με μίσος και διχόνοια τους συμπολίτες μας κατά των προσφύγων και εναντίον μικρών παιδιών… θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!!!

Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να διατρανώνουμε την αντίθεση μας στις δυνάμεις που θυσιάζουν τα πάντα στον βωμό της εκμετάλλευσης της αισχροκέρδειας της καταρράκωσης της ανθρώπινης υπόστασης. Αντιμετώπιση που συνάδει με τον Ελληνικό πολιτισμό μας και την προσφυγική ταυτότητα, πολλών εξ ημών!!!

Η σημερινή δημοτική διοίκηση «παράλυτη έως ανήμπορη» να αντιδράσει στις εξελίξεις «αυτοπαγιδεύθηκε» στην απόφαση  του Δ.Σ.Βόλβης (17/05/2018), θεωρώντας ότι κάλυψε με το παραπάνω τον θεσμικό της ρόλο και τις υποχρεώσεις της προς την τοπική κοινωνία!!! Όμως τα γεγονότα είναι αμείλικτα και τρέχουν!!!

Με αφορμή τους τετελεσμένους σχεδιασμούς του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την δημιουργία και δεύτερου «Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών-Προσφύγων» τύπου «transition camp» στην περιοχή Βαιοχωρίου του Δ.Βόλβης, είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία και επιτακτική η αντίδραση του Δ.Βόλβης.

Ως απάντηση στα τετελεσμένα σχέδια της κυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή της επικράτειας του Δ.Βόλβης, υιοθετούμε ως πολιτικό στόχο μιας ευέλικτης ανταπόδοσης του Δ.Βόλβης, το δόγμα του «ισοδύναμου τετελεσμένου» προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Ύπατη Αρμοστεία, με τον σχεδιασμό μιας «ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ – ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ» ως «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ», που εστιάζεται στα κατωτέρω:

ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ-ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Μιλάμε για συγκεκριμένα μέτρα και όχι για γενικές προτάσεις και τοποθετήσεις…

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ:

1) Άμεση λειτουργική αποκατάσταση του οδικού άξονα Βρασνών – Αρέθουσας με χρηματοδότηση της μελέτης και του έργου.

2) Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στις ζώνες επικινδυνότητος.

3) Μόνιμη αστική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της συνολικής επικράτειας του Δ.Βόλβης, και όχι μόνο δρομολόγια εξυπηρέτησης του «Camp-Βαιοχωρίου» και του νέου υπό ίδρυση «transition camp» όπως υποσχέθηκε ο κ.Ράγκος.

4) Άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ν.Μαδύτου :

*Με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό,

*Μόνιμη ενσωμάτωση (1) ασθενοφόρου,

*Μόνιμη στελέχωση εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (με βάση τονΝ.4486/2017 – ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017)  που καθορίζεται με βάση τον πληθυσμό του, ως εξής:

*Γιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας: 1 ανά 2.000 έως 2.500 ενήλικοι.
*Γιατροί ειδικότητας παιδιατρικής: 1 ανά 1.000 έως 1.500 παιδιά.
*Γιατροί ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής: 2 ανά 25.000 έως 30.000 κάτοικοι.
*Γιατροί ειδικότητας βιοπαθολογίας: 1 ανά 25.000 έως 30.000 κάτοικοι.
*Γιατροί ειδικότητας καρδιολογίας: 1 ανά 25.000 έως 30.000 κάτοικοι.
*Οδοντίατροι: 1 ανά 10.000 κάτοικοι,

*Νοσηλευτικό Προσωπικό: 3 (κατ΄ελάχιστο),

Και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί πάντα σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κέντρου κ.Α.Στόιτσα.

5) Αμεση χρηματοδότηση των «Κοινωνικών δομών» του Δ.Βόλβης με ένταξη τους σε αντίστοιχα προγράμματα ΕΣΠΑ.

6) Ενίσχυση της Δ/νσης Καθαριότητος του Δ.Βόλβης:

*με δωρεάν παραχώρηση (2) απορριμματοφόρων (πράσινου – μπλέ κάδου) για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων που παράγονται στο υπάρχον «Camp-Βαιοχωρίου» και στο νέο υπό ίδρυση «transition camp», και μόνιμη πρόσληψη των πληρωμάτων.

*με την δημιουργία «Μεσαίου Πράσινου Σημείου – Helesi Recycling Point»» στις υποδομές Φιλοξενίας Μεταναστών –Προσφύγων που θα περιλαμβάνει: Ζεύγος υπογείου συστήματος κάδων απορριμμάτων 4.400 λίτρων το καθένα, με οκτώ (8) συνολικά ρεύματα ανακυκλώσιμων, ειδική καμπάνα για την εναπόθεση γυαλιού και ειδικό κάδο περισυλλογής λαμπτήρων και μπαταριών σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

7) Άμεση εγκατάσταση στο «Camp-Βαιοχωρίου» και στο νέο υπό ίδρυση «transition camp»,

«Compact Βιολογικών Σταθμών Αστικών Λυμάτων» τύπου Containers, με χωρητικότητα που να καλύπτει πλήρως τον αριθμό ατόμων που φιλοξενούν τα Camp. Με την λύση των προκατασκευασμένων σταθμών επεξεργασίας αστικών λυμάτων αποφεύγεται όλη η χρονοβόρα διαδικασία της κλασσικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα.

8) Επιβολή ειδικών τελών (Ύδρευσης -Αποχέτευσης -Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού) στις εγκαταστάσεις του «Camp-Βαιοχωρίου» και στο νέο υπό ίδρυση «transition camp», το ύψος του οποίου θα αποφασισθεί με εισήγηση της Δ/νσης Καθαριότητος και απόφαση του ΔΣ. Τα ειδικά τέλη θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση των «Κοινωνικών δομών» του Δ.Βόλβης (συσσίτια κλπ.) και των ελαφρύνσεων σε  νέες κατηγορίες κοινωνικών ομάδων, όπως οι  μακροχρόνια άνεργοι και οι  μονογονεϊκές & Τρίτεκνες – Πολύτεκνες οικογένειες.

9) Επιβολή προστίμων για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται σε γειτνίαση με το «Camp-Βαιοχωρίου» και στο νέο υπό ίδρυση «transition camp», όπως:

*καταστροφή χλοοτάπητα σε δημόσιους χώρους (πάρκα κλπ),

*κλοπή φυτών (θάμνων, ποωδών και εποχικών φυτών),

*κοπή ή καταστροφή θάμνου η δένδρου

*ρύπανση αστικών κοινόχρηστων χώρων πρασίνου,

*αποθήκευση ή διασπορά στο έδαφος αλάτων, οξέων, ελαίων ή άλλων χημικών υλικών ή λυμάτων,

*ανάρτηση απορριμμάτων σε δέντρα,

*φθορά, καταστροφή, απομάκρυνση του αρδευτικού εξοπλισμού ενός χώρου πρασίνου,

*άναμμα φωτιάς σε χώρους πρασίνου,

*πρόκληση θορύβου σε κοινόχρηστους χώρους,

*καταστροφή σιδερένιου προστατευτικού κιγκλιδώματος χώρων πρασίνου.

Tα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την επιπλέον χρηματοδότηση του τεχνικού προγράμματος του Δ.Βόλβης.

10) Άμεση χρηματοδότηση για την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος με αποτελεσματική οργάνωση και παροχή στοχευμένων υπηρεσιών για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην Δημοτική Επικράτεια του Δ.Βόλβης που θα εστιάζεται στην δημιουργία:

*Κέντρου Διαχείρισης & Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών (Κ.Δ.Ε.Α.) για τη αντιμετώπιση μεταναστευτικών ζητημάτων σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Ύπατη Αρμοστεία.

*Κοινωνικής Υπηρεσίας Αλλοδαπών (Κ.Υ.Α.) για τη διαχείριση και εποπτεία όλων των δομών φιλοξενίας (δημόσιων, ιδιωτικών) που βρίσκονται εντός της επικράτειας του Δ.Βόλβης.

*Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης το οποίο θα φροντίζει για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών με σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους μέσω της ενίσχυσης του εθελοντισμού (Ιατρεία, Υπηρεσία σίτισης, κλπ).

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ:

1) Αποκλειστική τροφοδοσία των «Δομών Προσωρινής Φιλοξενίας» του «Camp-Βαιοχωρίου» και του νέου υπό ίδρυση «transition camp», από τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων-ενδυμάτων (με έδρα τον Δ.Βόλβης), με άμεση διενέργεια διαγωνισμού που θα αναλάβει ο Δ.Βόλβης.

2) Αποκλειστική συντήρηση & καθαρισμό των εγκαταστάσεων του «Camp-Βαιοχωρίου» και του νέου υπό ίδρυση «transition camp», από τοπικές επιχειρήσεις συνεργείων καθαρισμού και τεχνικών υπηρεσιών  (με έδρα τον Δ.Βόλβης), με άμεση διενέργεια διαγωνισμού που θα αναλάβει ο Δ.Βόλβης.

3) Αποκλειστική ανάθεση της εσωτερικής ασφάλειας των χώρων των εγκαταστάσεων του «Camp-Βαιοχωρίου» και του νέου υπό ίδρυση «transition camp», σε τοπικές επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Security), με άμεση διενέργεια διαγωνισμού που θα αναλάβει ο Δ.Βόλβης.

4) Επιβολή ειδικών τελών (Ύδρευσης -Αποχέτευσης -Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού) σε όλα τα ιδιωτικά διαμερίσματα που συνάπτουν μισθωτήρια συμβόλαια με την Ύπατη Αρμοστεία για την φιλοξενία μεταναστών-προσφύγων σε σπίτια.

Τα τέλη θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα ισχύουν μόνο κατά την διάρκεια του μισθωτηρίου συμβολαίου.

Τα τέλη αυτά επιβάλλονται ως «ανταποδοτικό αντίβαρο» για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και τις επιπτώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

Τα ειδικά τέλη θα διατεθούν για την επιπλέον χρηματοδότηση του τεχνικού προγράμματος του Δ.Βόλβης.

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

1) Θα διεκδικήσουμε μέσω κοινού μετώπου με όμορους δήμους που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση του μεταναστευτικού στην περιοχή (Δ. Λαγκαδά κλπ) την εφαρμογή ισχυρής νομοθετικής ρύθμισης, όπου κάθε κέντρο «φιλοξενίας» μεταναστών, να λειτουργεί μόνον κατόπιν «έγκρισης» από την οικεία αυτοδιοικητική αρχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαμβανομένων υπόψη και της διασφάλισης, της προστασίας και της ανταποδοτικότητας των Τοπικών Κοινωνιών. Η «έγκριση» αυτή να μπορεί να ανακαλείται ανά πάσα στιγμή με άμεση συνέπεια την υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας του κέντρου, εφόσον διαπιστώνεται η μη τήρηση των ανωτέρω, από μόνιμη επιτροπή ελέγχου που θα αποτελείται από εκπρόσωπους, της Τοπικής Κοινωνίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.), του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου και των πάσης φύσεως εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτό.

2) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ενδεικτικές ενέργειες :

*Καμπάνιες ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το τι συμβαίνει σήμερα στον Δ.Βόλβης.

*Εκδηλώσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις σχετικά με το «Camp-Βαιοχωρίου» και του νέου υπό ίδρυση «transition camp», καθώς και την πρακτική μίσθωσης ιδιωτικών διαμερισμάτων.

Αυτή είναι η πρώτη σειρά διεκδικήσεων-απαιτήσεων… θα υπάρξουν και άλλες ανάλογα με την ένταση και έκταση των σχεδίων της Ύπατης Αρμοστείας στην περιοχή μας.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα αρκετές προτάσεις, οι οποίες διαμορφώνονται μέσα από τις προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες του κάθε πολίτη, επιχειρηματία, επαγγελματικών φορέων κλπ, που θα πρέπει όμως  κάποια στιγμή να έρθουν στο φως της δημοσιότητος.

Πιστεύουμε ότι όλοι θα ήθελαν να  διαβάσουν τις απόψεις των συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο θέμα, και να αποτελέσουν την βάση σχεδιασμού της «ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ – ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ» ως «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ», από την μελλοντική δημοτική διοίκηση!!!

Προς τους κυρίους της κεντρικής εξουσίας «ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ»

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί  ο Δ.Βόλβης σε «καρπαζοεισπράκτορα» τετελεσμένων γεγονότων!!!

Θα εξαντλήσουμε κάθε «πλεόνασμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης», αλλά θα υπηρετήσουμε σθεναρά τα συμφέροντα των δημοτών μας, και όχι τα ξένα κέντρα αποφάσεων και τα όποια συμφέροντα εξυπηρετούν στην περιοχή!!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Β.Ζωγράφος

Υπ. Δήμαρχος Βόλβης των συνεργαζόμενων συνδυασμών «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.