Δ.Ε.Υ.Α. Βόλβης: Αλλαγή περιοδικότητας έκδοσης λογαριασμών και κοινωνικά τιμολόγια

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε την απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ) για την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας κατανάλωσης πόσιμου νερού.

Σήμερα θα επισημάνουμε δύο ακόμη σημεία της σχετικής απόφασης

Αλλάζει η περιοδικότητα έκδοσης των λογαριασμών

Η έκδοση λογαριασμών ύδρευσης μέχρι τώρα ήταν 6μηνη ( 2 λογαριασμοί ύδρευσης  ανά έτος ). Η περιοδικότητα αυτή αλλάζει και γίνεται 4μηνη δηλαδή ο καταναλωτής θα λαμβάνει λογαριασμό ύδρευσης τρεις (3) φορές  ανά έτος. Η  αλλαγή αυτή έγινε προφανώς προκειμένου αφενός να είναι μικρότεροι οι λογαριασμοί που φτάνουν στον καταναλωτή και αφετέρου να αυξηθεί η ρευστότητα της επιχείρησης χωρίς επιπλέον κόστος.

Διευρύνονται τα κοινωνικά τιμολόγια.

Με την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική υπήρχαν μειωμένα τιμολόγια μόνο για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και νεφροπαθείς. Η ΔΕΥΑΒ με την νέα τιμολογιακή πολιτική προχωράει σε μια νέα προσπάθεια ώστε να στηρίξει περισσότερες κατηγορίες ευπαθών ομάδων.

Διευρύνει το κοινωνικό τιμολόγιο της προσθέτοντας και τρίτεκνους , μονογονεϊκές οικογένειες , τετραπληγικούς, παραπληγικούς, άπορους,  μακροχρόνια άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους καταναλωτές  άνω των 75 ετών και καρκινοπαθείς. Προσφέρει έκπτωση 50% στην αξία της κατανάλωσης για τα πρώτα 200 κυβικά/έτος για τους πολύτεκνους και ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 80%. Επίσης προσφέρει έκπτωση 30% στην αξία της κατανάλωσης για τα πρώτα 150 κυβικά/έτος για τις λοιπές κατηγορίες, ενώ στους άπορους δημότες  παρέχεται έκπτωση 100% στο πάγιο και στα πρώτα 100 κυβικά/έτος.

Διαβάστε επίσης: Δ.Ε.Υ.Α. Βόλβης: Καταργείται το ειδικό τέλος 80% προς όφελος των πολιτών

Συνεχίζεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.