Δ. Βαρτζόπουλου: Υποδειγματική Διοίκηση της υγειονομικής κρίσης

Εκτεταμένη συζήτηση για την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση της Βορείου Ελλάδος είχε με τις Διοικήσεις της 3ης ΥΠΕ, τον Διοικητή κ.Π. Μπογιατζίδη και τον Υποδιοικητή κ.Κ. Χρίστογλου, και της 4ης ΥΠΕ , τον Διοικητή κ.Δ. Τσαλικάκη και τις Υποδιοικήτριες κ.Ε. Βασιλειάδου και κ.Ε. Χατζοπούλου ο βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημ. Βαρτζόπουλος.

Ο βουλευτής συνεχάρη τις Διοικήσεις για την υποδειγματική διαχείριση της δραματικής κρίσης, που αντιμετωπίζουμε. Παρά την συνεχιζόμενη διασπορά της λοίμωξης και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, άρα και την πιεστική αναζήτηση περιπατητικών υπηρεσιών και νοσηλειών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας διατηρεί επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια ευρωπαϊκού επιπέδου.

Ο βουλευτής επεσήμανε ιδιαίτερα την πρόνοια των Διοικητών, να οργανώσουν ήδη από το καλοκαίρι την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, την προμήθεια του απαραιτήτου εξοπλισμού και την ετοιμασία των απαραιτήτων υποδομών, ιδίως σε κλίνες ΜΕΘ. Η ορθή και έγκαιρος αυτή προετοιμασία δίδει σήμερα την δυνατότητα, παρά την δυσμενή επιδημιολογική εικόνα, η Βόρειος Ελλάς να αντιμετωπίζει την πανδημία με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα.

Η χώρα μας είναι πλέον ευρωπαϊκό πρότυπο εμβολιαστικής διαδικασίας. Καθοριστική για την άψογο διενέργεια των εμβολιασμών είναι και η διάθεση χώρων και εξειδικευμένου προσωπικού στις πρωτοβάθμιες δομές και τα νοσοκομεία. Εάν υπήρχαν μάλιστα και περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια η ταχύτητα και οι αριθμοί θα ήταν πολλαπλάσιοι.

Ο κ. Βαρτζόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι το τέλος της ταλαιπωρίας είναι πλέον ορατό. Η συσωρευμένη εμπειρία, το ικανό προσωπικό και οι επαρκείς υποδομές θα αποτελέσουν μετά τα θεμέλια ενός πραγματικού και ριζικού εκσυγχρονισμού του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.