Εκλογές 2019: Αποτελέσματα Δημοσκόπησης στον δήμο Βόλβης

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο voria.gr άρθρο με τίτλο: Τα φαβορί για πρωτιά και δεύτερο γύρο στον δήμο Βόλβης

Ας υποθέσουμε ότι η δημοσκόπηση αυτή είναι αξιόπιστη και έγκυρη. Εκείνο που δεν λέει το κείμενο είναι η τάση των αναποφάσιστων. Η δημοσκόπηση παρουσιάζει τον νυν δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα να συγκεντρώνει το ποσοστό του 35% τον κ. Στοΐτσα 18% τον κ. Βαλερή 8% των ψηφοφόρων και πιο πίσω τους κα. Πολυζωΐδου, κο. Ελευθεριάδη και αναποφάσιστοι 17%.

Η τάση των αναποφάσιστων είναι συνήθως κατά 60% να ψηφίζουν τον πρώτο σε ποσοστά υποψήφιο, 20% τον δεύτερο υποψήφιο και το υπόλοιπο 20% ψηφίζουν τους υπόλοιπους υποψηφίους ή ρίχνουν λευκό ή δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.

Αναλογικά λοιπόν και με την αναγωγή βλέπουμε ότι τον κ. Λιάμας θα ψηφίσουν ένα 11% των αναποφάσιστων διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα σε περίπου 46% τον κ. Στοΐτσα ένα 4% με τελικό αποτέλεσμα περίπου 22% τον κ. Βαλερή ένα 2% με τελικό αποτέλεσμα περίπου 10%

Όπως γράψαμε και παλαιότερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη, ότι ο δρόμος για τον δημαρχιακό θώκο περνάει μέσα από την κάλπη και όχι μέσα από δημοσκοπήσεις. Επίσης απ ότι φαίνεται ο κ. Λιάμας δύσκολα θα καταφέρει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Δύσκολα αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο. Από αύριο αρχίζει επίσημα ο προεκλογικός αγώνας και ο αριθμός των ακροατών σε συγκεντρώσεις αλλά και η παρουσίαση των προγραμμάτων των υποψηφίων, διαμορφώνει σημαντικά την πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων.

Ας δούμε παρακάτω ολόκληρη την δημοσίευση του voria,gr

Φαβορί για την επανεκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα του δήμου Βόλβης εμφανίζεται ο Διαμαντής Λιάμας, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε γνωστή εταιρεία, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Ο κ. Λιάμας υπερέχει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης ενώ έχει σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καθώς και στην παράσταση νίκης. Στην ίδια έρευνα μετρήθηκαν επίσης και οι υποψήφιοι Δημήτρης Στοΐτσας, Γιάννης Βαλερής, Βασιλική Πολυζωίδου, Χάρης Ελευθεριάδης και Βασίλης Ζωγράφος.

Τα κριτήρια με τα οποία οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο είναι, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το κατά πόσο είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής (73%), η εντιμότητά του (50%), να έχει εμπειρία διοίκησης (28%), ικανούς συνεργάτες (20%), να είναι φιλικός προς τους πολίτες, επιτυχημένος επαγγελματικά, να έχει κομματικό χρίσμα (μόλις 9%) και να είναι νέο πρόσωπο.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας ο κ. Λιάμας θεωρείται καταλληλότερος για δήμαρχος από περίπου έναν στους πέντε και ακολουθεί ο κ. Στοΐτσας με περίπου έναν στους δέκα, ενώ πιο πίσω είναι οι κ. Βαλερής, Πολυζωίδου και Ζωγράφος. Ο νυν δήμαρχος προηγείται και στην παράσταση νίκης καθώς περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα πιστεύουν ότι θα επανεκλεγεί.

Ο κ. Λιάμας υπερέχει επίσης στις θετικές γνώμες (κοντά στο 45%) και ακολουθεί ο κ. Στοΐτσας (περίπου 33%), ενώ έπονται οι Χάρης Ελευθεριάδης και Γιάννης Βαλερής (κοντά στο 22%), Ζωγράφος (19%) και Πολυζωίδου (16%).

Στο ερώτημα «πως κρίνετε το έργο του δημάρχου;» οι ερωτώμενοι εμφανίζονται μοιρασμένοι καθώς το 35% το κρίνουν θετικά και άλλοι περίπου τόσοι αρνητικά. Τα κυριότερα προβλήματα τα οποία φαίνεται να απασχολούν τους πολίτες στο δήμο Βόλβης είναι η καθαριότητα (για περίπου δύο στους δέκα), η έλλειψη υποδομών και το οδικό δίκτυο, η ανεργία, η ύδρευση, οι αλλοδαποί, καθώς στην περιοχή υπάρχει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και οι συγκοινωνίες.

Στην πρόθεση ψήφου ο νυν δήμαρχος κ. Λιάμας εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα λαμβάνοντας κοντά στο 35%, ενώ με περίπου το μισό ποσοστό, κοντά στο 18% ακολουθεί ο κ. Στοΐτσας. Στην τρίτη θέση, περίπου στο 8% είναι ο κ. Βαλερής και πιο πίσω ακολουθούν οι Πολυζωΐδου, Ελευθεριάδης και Ζωγράφος. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται κοντά στο 17%.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.