Μα τι μου λέτε κ. υποψήφιε Δήμαρχε?

Με το θέμα των δημοσκοπήσεων έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές, καταθέτοντας την άποψη μας δημόσια και είναι θλιβερό το ότι ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητή από κάποιους.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα άρθρο μας το οποίο δημοσιεύθηκε στις 16/7/2018 και είχε τον τίτλο «Αυθαίρετα και βιαστικά δημοσιεύματα περί δημοσκοπήσεων και δημοτικών εκλογών»  αναφερόμενο στις διάφορες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τότε. Παρόλο που το άρθρο ήταν ξεκάθαρα γραμμένο, κατανοητό στον απλό πολίτη, με  κριτική εναντίων των δημοσκοπήσεων, υπήρξαν παραφιλολογικές συζητήσεις, από ανθρώπους που προσπαθούσαν να «ερμηνεύσουν» το άρθρο και να το προσαρμόσουν στις ανάγκες του προεκλογικού τους αγώνα.

Καθώς λοιπόν μπαίναμε όλο και πιο έντονα στην προεκλογική περίοδο ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν πάλι «προφήτες». Αυτή την φορά, μέσω του νεοσυσταθέντος προπαγανδιστικού παραταξιακού οργάνου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που φροντίζει να «ενημερώνει» τους ψηφοφόρους, κατά παραγγελία, και όπως βολεύει τον συνδυασμόπροσπαθώντας να «χτίσει» και να «προωθήσει» τον Προεκλογικό αγώνα της παράταξης.

Ο εν λόγο ιστότοπος, δημοσίευσε «άρθρο» με τίτλο «Μάχη στήθος με στήθος στον Δήμο Βόλβης» (11.4.2019) όπου «προφητεύει» την δεύτερη Κυριακή.

Αυτό βέβαια  «σύμφωνα με τα στοιχεία» που «είχε στα χέρια του» ο συντάκτης αλλά δεν δημοσίευσε ποτέ! Φυσικά δεν δημοσίευσε ποτέ ούτε το όνομα του «παραγγελιοδόχου υποψήφιου δημάρχου», ούτε την εταιρία που έκανε την δημοσκόπηση, ούτε τα ποσοστά, τις ηλικιακές ομάδες, την διάρκεια κλπ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ούτε καν αναφορά στο δημοσίευμα και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς το κειμενάκι «βόλευε» και θα ήταν παράλογο το να στραφεί εναντίων του πνευματικού τους παιδιού.

Βρήκε όμως εύκολα την ευγλωττία του μέσω του προσωπικού του ιστολογίου στρεφόμενος έναντι των τοπικών site (πληθυντικός – άρα μας συμπεριλαμβάνει και εμάς) έχοντας αφορμή την δημοσκόπηση του Voria, κάνοντας συνάμα και υποδείξεις.

Γράφει συγκεκριμένα

«Είναι αστεία η ανάλυση που έγινε βάση στημένης δημοσκόπησης στον Δήμο Βόλβης σε διάφορα τοπικά σάιτ. Ειδικά αυτά που στηρίζουν τον ΝΥΝ. Αφήστε να αποφασίσει ο κόσμος και μην ασχολείστε με πράγματα εκτός του αντικειμένου σας».

Κάποιοι, ακόμη και κάτοχοι ακαδημαϊκών τίτλων που θεωρούνται μορφωμένοι, μην έχοντας αντίληψη, ασκούν κριτική επί άρθρων, προσεγγίζοντας επιφανειακά τα θέματα, και καταλήγοντας σε εξυπνακίστικους χαρακτηρισμούς.

Η άποψη μας για τις δημοσκοπήσεις είναι λοιπόν γνωστή απ το άρθρο του 2018.

Εξάλλου και μέσα στο «επίμαχο» άρθρο (24/4/2019) υπάρχει και πάλι η ίδια άποψη μας «Όπως γράψαμε και παλαιότερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη, ότι ο δρόμος για τον δημαρχιακό θώκο περνάει μέσα από την κάλπη και όχι μέσα από δημοσκοπήσεις.».

Αγαπητέ υποψήφιε Δήμαρχε, θα ήταν προτιμότερο να αφοσιωθείτε στον προεκλογικό σας αγώνα, αφήνοντας κατά μέρους τις όποιες κριτικές, και νουθεσίες.

Είναι πραγματικά γελοίο να μιλάει κανείς για αμεροληψία, για στημένες δημοσκοπήσεις, για κλίκες ,για ευνοημένους, όταν στηρίζει όλη την προεκλογική του εκστρατεία στον λίβελο, στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στον κιτρινισμό του Δημόσιου Βίου, μέσω έμμισθων κονδυλοφόρων, που ανεπιτυχώς προσπαθούν να κρυφτούν.

Θα ήταν ευχής έργο, αν δείχνατε τον ίδιο ζήλο, έστω για το θεαθήναι κρίνοντας και στηλιτεύοντας τα ψευδή και παραπλανητικά «άρθρα» που δημοσιεύονται στο «κίτρινο» μέσο σας , αντί να κάνετε υποδείξεις με το τι θα έπρεπε να ασχοληθούμε εμείς,.

Η σιωπή και η ανοχή σημαίνει αποδοχή και συνενοχή.

Η μέθοδος αυτή φανερώνει το ήθος και τον τρόπο που αγωνιωδώς πασχίζετε να αναρριχηθείτε στην εξουσία, κάτι που είναι καλό να βλέπουν οι ψηφοφόροι δηλαδή αυτό που έχουν μπροστά τους, δεν είναι κάτι καινούργιο, κάτι ριζοσπαστικό, αλλά ένας κοινός σκοπός με την ισχύ εν τη ενώσει, με το βλέμμα στην καρέκλα και στα κουμάντα..

Ο νοών νοείτω.

Αναρωτιέται ο απλός δημότης του Δήμου Βόλβης, βλέποντας αυτόν τον οχετό.

Πώς, εσείς που οδηγείτε τον τόπο στον διπολισμό και στον διχασμό, όταν θα τελειώσουν οι εκλογές,  θα καθίσετε να συνεργαστείτε με τον αντίπαλο σας «για το καλό του τόπου»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.